Android Cihazlarda Google Play Hesabı Ekleme

Android cihazınıza diğer Google Play hesaplarınızı eklemek için yapmanız gerekenleri blog yazımızda anlattık.

Android Cihazlarda Google Play Hesabı Ekleme

Android kullanıcıları bazen birden fazla Google hesabına sahiplerse diğer hesapları için de kullandıkları cihazın tanımlanmasını isteyebiliyorlar. Her ihtimale karşılık cihazınızda iki Google Play hesabı tanımlı olması özellikle e-postanızın çalınması gibi durumlarda işinize yarayacaktır. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan ikinci Google hesabınızı nasıl ekleyebileceğinize geçelim.

İlk olarak telefonunuzdaki Google Play uygulamasını uygulama çekmecesine giderek açmalısınız. Eğer cihazınızda Google Play yüklü değilse aşağıdaki bağlantıyı kullanarak apk dosyasını indirebilir ve kurabilirsiniz.

Uygulamayı açtığınızda karşınıza ana ekran gelecektir ve bu ekranda menü butonuna basarak açılır menünün çıkmasını sağlamalısınız. Bazı telefonlarda bu fiziksel butonla, bazılarında ise ekran çıkan bir butonla gerçekleştirilmektedir. Bu menüde "Ayarlar" seçeneği ile devam ediyoruz.

Ayarlar kısmına geldiğinizde en üstte mevcut kullanılan Google hesabını görebilirsiniz. Bunu değiştirmek istediğimize göre hesap adının üzerine tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.

Bu adımda karşınıza hesap seçme ekranı gelecektir. Mevcut hesaplar yerine yeni bir tanesini eklemek için "Hesap ekle" seçeneğine tıklamalı ve "Tamam" butonu ile devam etmelisiniz.

Elimizde mevcut bir Google hesabı olduğunu varsayarak direkt olarak "Mevcut hesap" butonu bu noktada seçmemiz gerekendir. Eğer hesabınız yoksa diğer seçeneği kullanabilir ve yeni hesabınızı da hemen açabilirsiniz.

Sıradaki ekranda kullanıcı adı ve şifremizi girmemiz gerekmekte. Daha sonra ileri ok butonuna basarak devam ediyoruz.

Senkronize edilmesini istediğimiz servisleri de seçtikten sonra ileri butonuna bastığımızda tüm işlemler tamamlanmış demektir. Yeni eklediğiniz hesabınız direkt olarak Google Play'de varsayılan olarak kullanılacaktır.

Eğer hesabı diğer hesaplara döndürmek isterseniz Google Play ayarlar menüsünü kullanarak hesap seçiminizi yapabilirsiniz.

YORUMLAR