Android Cihazınızla Yapabileceğiniz 10 Yaratıcı Şey

Android telefon ve tabletinizde belki de hiç kullanmadığınız onlarca özellik potansiyeli olduğunu biliyor muydunuz?

Android Cihazınızla Yapabileceğiniz 10 Yaratıcı Şey

Android cihazınızın genel olarak mesajlaşma, arama, fotoğraf çekme, video kayıtları, not tutma ve benzer pek çok özelliğine ek olarak onlarca farklı uygulamayı kullanıyor olabilirsiniz. Ancak pek çok kullanıcı maalesef Android’in tam kapasitesinin ne kadar yüksek olduğunu bilmiyor ve sizlere biraz bunlardan bahsederek aslında cebinizdeki cihazın ne kadar yaratıcı olabileceğini biraz göstermeye karar verdik. Lafı çok dolandırmadan hemen Android’in etkileyici 10 özelliğine geçiş yapalım.

Mobil Ödemeler

Google Wallet uygulaması, Google tarafından yayınlanmış bir ödeme sistemi uygulaması ve ülkemizde henüz çok geniş kitleler tarafından kullanılmasa da yurtdışında oldukça popüler olduğunu söyleyebilirim. Google Wallet sayesinde dokunmatik ödemeleri destekleyen mağazalarda ödeme yapabilir, dilerseniz online alışveriş siteleri ve uygulamaları üzerindeki Google Wallet yahut Google Cüzdan butonlarını kullanarak Android’inizden kredi kartı gibi bilgilerle uğraşmadan ödemeler gerçekleştirebilirsiniz. Fakat şimdilik bu konuda kısıtlı miktarda mağazanın ödeme imkanı sunduğunu ve resmi Google Wallet uygulamasının Türkiye’deki telefonlara yüklenemediğini belirtmek gerekiyor. Ancak Google Wallet servisi Türkiye’den genel olarak kullanılabiliyor.

Wi-Fi Hotspot Yaratma

Android telefonunuz veya tabletiniz 3G üzerinden internete bağlıyken, bu bağlantıyı çevrenizdeki diğer cihazlarla paylaşmak istediğinizde tek yapmanız gereken Hotspot özelliğini açmak. Bu özellik sayesinde diğer cihazlar, Android’inizden yayılan WiFi ağına giriş yaparak internet bağlantısı elde edeceklerdir.

Bunu gerçekleştirmek için Ayarlar -> Daha -> Mobil Ağ Paylaşımı -> Taşınabilir Wi-Fi Hotspot seçeneklerini kullanabilirsiniz. Ayrıca burada yer alan Bluetooth internet paylaşımı seçeneğini kullanarak diğer cihazların Bluetooth üzerinden internet bağlantısı almalarını da sağlayabiliyorsunuz. Bahsettiğimiz bu seçenekler bazı cihaz modellerinde farklı adlarla yer alıyor da olabilirler ancak benzer konumlarda yer alacakları kesin.

Daha Hızlı Şarj Olanakları

Son dönemlerde çıkmış olan Galaxy S6, LG G4, HTC One M9 gibi cihazlar, turbo şarj adaptörleri denilen adaptörleri kullanarak daha hızlı bir şekilde şarj edilebiliyorlar. Bu cihazların bazıları üretici tarafından ürünle birlikte sunuluyor ancak bazılarını da ayrı bir aksesuar olarak satın almak gerekebiliyor.

Eğer ek bir donanım satın almak istemezseniz, şarj esnasında cihazınızın Uçak Modunu yahut Pil Tasarrufu modunu da açabilir, böylece şarj durumundayken tüketilen enerjinin önüne geçerek daha hızlı bir şekilde bataryanızı doldurabilirsiniz. Pek çok kullanıcı uçak modunda şarjın oldukça hızlı bir şarja olanak tanıdığı konusunda hemfikir.

Otomobilinizi Çalıştırmak

Şimdilik bu teknoloji oldukça yeni ancak Viper SmartStart gibi özel girişimlerin hazırladıkları alarm sistemleri sayesinde otomobilinizi kilometrelerce öteden çalıştırmak, müziğini kontrol etmek, alarmı çaldırmak ve konumunu kontrol etmek gibi pek çok işlem gerçekleştirilebiliyor. Son zamanlarda otomobil üreticilerinin de hem Android hem de iOS akıllı cihazlar ile uyumlu otomobilleri üretmeye başladıklarını unutmamak lazım. Bir kaç sene içerisinde bu teknolojiden hepimiz faydalanmaya başlayacağız gibi görünüyor.

Bir Uzaktan Kumanda Olarak Android

Akıllı televizyonların yaygınlaşması tabii ki onların akıllı telefonlar ile kontrolünü de beraberinde getirdi. Kızılötesi sensörlere sahip olan son dönem Android cihazlar, akıllı televizyonları ve bazen normal televizyonları da kontrol edebiliyorlar. Samsung, LG, HTC gibi üreticiler bu kontrol yazılımlarını direkt olarak üretici yazılımı olarak sunduklarından ek bir uygulamaya ihtiyacınız kalmıyor ancak kullanılabilecek üçüncü parti Android uygulamaları da mevcut.

Macbook yahut Windows Kontrolü

Hem Windows PC’ler hem de MacBook’lar Android mobil cihazlar üzerinden kontrol edilebiliyorlar ve bu durum yeni cihazların yüksek performansıyla her geçen gün daha da kolay bir hale geliyor. Bu konuda pek çok uygulama Google Play’de mevcut ve bunlardan bazılarını aşağıdaki bağlantıları kullanarak inceleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kalori, Nabız ve Tansiyon Ölçümü, Atılan Adım Sayımı

Android cihazların özellikle son iki senede çıkmış olan versiyonları, oldukça gelişmiş sensörlere sahipler. Bu sensörler arasında adım ölçümü, tansiyon ve kalp atışı sensörleri gibi sensörler yer alıyorlar ve hem cihazlarla birlikte gelen yazılımlar, hem de ek olarak indirilebilen diğer uygulamalar bu sensörlerin sundukları bilgilerden faydalanarak sağlığımızı kontrol etmemizi sağlıyorlar. Kolayca kullanılabilen bu uygulamalardan işinize yarayabilecek bir kaç tanesini aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Uzunluk Ölçümü Yapma ve Cetvel Özellikleri

Yayınlanan bazı cetvel uygulamaları, cihazınızın ekranının boyutunun kaç cm olduğunu tespit ederek buna uygun bir arayüz sunuyorlar. Bu arayüzden faydalanarak önünüzdeki nesnelerin boyutlarını tespit edebiliyorsunuz fakat tabii ki metrelerce uzunluktaki cisimler için değil, küçük ölçümler için tasarlandıklarını unutmamak gerekiyor.

Hız ve Mesafe Ölçümü Olanakları

Android için hazırlanmış olan çeşitli uygulamalar ve harita, navigasyon araçları sayesinde hem hızı hem de mesafeyi ölçmek mümkün. GPS bağlantısından faydalanan bu uygulamalar sayesinde aracınızla ilerlerken bile anlık hızınızı görüntülemeniz, aynı zamanda dışarıda dururken hareket eden nesnelerin hızlarını tahmin etmeniz de mümkün. Aşağıda bir kaç işe yarar uygulamayı görebilirsiniz.

Google Now ile Asistan Desteği

Google’ın hazırladığı ve her Android cihazla birlikte gelen Google Now, kullanıcıların tüm iletişim ve internet deneyimlerini gözlüyor ve daha sonra bu gözlemi onlara gerekli bilgileri anında sunmak için kullanıyor. Online mağazalardan yaptığınız alışverişlerin yola çıktıklarını bile Google Now üzerinde görebiliyor, tuttuğunuz takımın maç sonuçları, hava durumu, borsa hisseleri, uçak bileti saatleri ile daha fazlasını Google Now sayesinde inceleyebiliyorsunuz. Ülkemizde bile çok sayıda bilgi sunmayı başaran Google Now, ABD ve Avrupa’da daha da etkili bir şekilde kullanılabiliyor.

Onu kullanmak için tek yapmanız gereken Android’deki orta ana ekran butonuna basılı tutmak ve Google ikonuna doğru parmağınızı sürüklemek. Tabii ki Google’ın resimli arama uygulaması Google Gogglesda unutmak doğru olmayacaktır.

YORUMLAR