Android Cihazımda Numaraları Nasıl Engellerim?

Android cihazınızda bir telefon numarasını engellemek istiyor, fakat nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yapmanız gerekenleri sizler için anlatıyoruz.

android-cihazda-numara-engelleme

Android cihazınızda bir telefon numarasını engellemek istiyor, fakat nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yapmanız gerekenleri sizler için anlatıyoruz. Engelleme ayarları her Android cihazda aynı olmayabilir ancak numaraları engellemenin bir yolu mutlaka vardır.

Biraz önce söylediğim gibi, her cihazda numara engelleme farklı şekilde yapılıyor olabilir. Örneğin, Galaxy S6 Edge modelinde izlediğiniz adımları Moto X modelinde uygulayamayabilirsiniz. Numara engellemeyi telefonunuzun kendi ayarlarından yapabileceğiniz gibi üçüncü parti uygulamalarla da yapabilirsiniz. Daha fazla uzatmadan konuya giriş yapalım.

Android Cihazda Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

  • Ayarları kullanarak numara engelleme
  • Numara engellemek için uygulama kullanma
  • GSM operatörleri aracılığıyla numara engelleme

android-cihazda-numara-engelleme1

Ayarları Kullanarak Numara Engelleme

Akıllı telefonunuzun modeline bağlı olarak, Ayarlar menüsünden belirli numaraları engelleyebilirsiniz. Bazı Samsung modellerinde Ayarlar > Arama > Arama Reddetme > Otomatik Reddetme > Belirli Numaraları Engelle adımını izleyebilirsiniz.  Tüm aramaları engellemek için Ayarlar > Cihazım > Engelleme Modu > Gelen Aramaları Devre Dışı Bırak seçeneğini kullanabilirsiniz.

WhatsApp Kişi Engelleme ve Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?
MOBİL

WhatsApp Kişi Engelleme ve Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

WhatsApp, engelleme ve engel kaldırma işlemlerinin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor. Peki, popüler anlık mesajlaşma uygulamasında söz konusu işlemleri gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu yazıda çoğu kişinin merak ettiği soruyu yanıtlayacağız.

Alternatif olarak; telefonunuzun tuş takımını açtıktan sonra seçeneklere tıklayarak Arama Ayarları > Ek Ayarlar > Numara Engelleme adımlarını izleyebilirsiniz.

Numara Engellemek için Uygulama Kullanma

Birçok akıllı telefonda çok tuhaf bir biçimde, Ayarlar menüsünde arama engelleme desteği sunulmuyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda çözüm; üçüncü parti uygulamalardan geçiyor.

Mr. Number

android-cihazda-numara-engelleme3

Mr. Number uygulaması numara engellemek için mükemmel bir ücretsiz uygulama. Tek bir numara, bir alan koduna ait aramalar ve SMS’leri engellemenin yanında gelen tüm aramaları da engelleyebiliyorsunuz.  Engellediğiniz numaraları da Blocked History sekmesinden görebilirsiniz.

Calls Blacklist

android-cihazda-numara-engelleme4

Mr. Number uygulamasıyla benzer şekilde çalışan Calls Blacklist, gelen aramaları ve SMS’leri kara listeye almanızı sağlıyor. Kişileriniz, son aramalar bölümünden engelleme yapabileceğiniz gibi manuel olarak da numara ekleyebilirsiniz.

GSM Operatörleri Aracılığıyla Numara Engelleme

Yukarıdaki yöntemlerin dışında, GSM operatörlerinin ücretli sunduğu çağrı engelleme servislerini kullanabilirsiniz. Bu servise aylık ücret ödeyerek, istemediğiniz numaralardan gelen çağrıları engellemeniz mümkün.

WhatsApp'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?
SOSYAL MEDYA

WhatsApp'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Meta'nın popüler anlık mesajlaşma uygulamasında bir kişinin sizi engellediğini düşünüyorsanız WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz.

Android cihazda telefon numarası engelleme ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz bu yöntemlerden hangisini kullanmayı düşünüyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

 

YORUMLAR