360 Total Security İncelemesi

Yazımızda 360 Total Security'i detaylı olarak inceledik

360 Total Security İncelemesi

Merhaba Tamindir takipçileri. Windows işletim sisteminin bilgisayarlarda kullanılmaya başlanmasından beri birçok farklı yazılım bu işletim sistemi için geliştirildi ve kullanıcıların hizmetine sunuldu. Fakat her yazılım maalsef ki kullanıcılara hizmet etme amacı taşımıyor. Bilgisayara zarar vermek amacıyla geliştirilmiş virüsler ilk olarak 1982 yılında karşımıza çıkmıştı. Bu ilk virüs sanılanın aksine Windows işletim sistemi için değil, Apple sistemler için geliştirilmişti. Fakat bu fikir sonradan Windows işletim sistemine de sıçradı. Windows işletim sisteminin esnekliği nedeniyle virüsler Windows işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda daha hızlı yayılabildiler. İnternetin sahneye çıkmasıyla virüs sayıları ve etkileri inanılmaz bir büyüme hızına erişti. Bu nedenle günümüzde bir antivirüs programı kullanmanın bir gereklilik haline geldiği söylenebilir.

Bilgisayarlarınıza virüs koruması sağlamak istiyorsanız piyasada birçok farklı antivirüs çözüm bulabiliyorsunuz. Fakat antivirüs yazılımlarının çoğu senelik üyelik şeklinde hizmet veriyor. Kapsamlı bir güvenlik çözümü istiyorsanız antivirüs yazılımlarının lisansını 1 seneliğine kiralayabiliyorsunuz.

Eğer antivirüs yazılımlarına bütçe ayırmak istemiyorsanız sisteminizi korumanız için sayıları az olsa da size yardımcı olacak ücretsiz antivirüs çözümleri bulunuyor. Bu yazımızda da bu ücretsiz antivitüs çözümlerinin en başarılılarından ve en kapsamlılarından olan 360 Total Security'i inceleyeceğiz ve özelliklerine göz atacağız. 360 Total Security klasik virüs taraması seçeneklerinin yanısıra sistem optimizasyonu ve bilgisayar hızlandırma, gereksiz dosya silme gibi zengin özelliklerle donatılmış bir program. İncelememise ilk olarak 360 Total Security'nin virüs tarama seçeneklerinden başlayacağız.

 
360 Total Security Ücretsiz Antivirüs Yazılımı

360 Total Security Virüs Tarama Sistemi

360 Total Security'nin virüs tarama sisteminin rakiplerine göre oldukça büyük bir avantajı var. Klasik antivirüs yazılımları genelde sadece kendi virüs analiz motorlarını kullanıyorlar. Bu da bilgisayarınızdaki dosya ve klasörlerin sadece bir virüs tanımlama kaynağına göre analiz edilmesini mümkün kılıyor. Kötü amaçlı yazılım çeşitlerinin bir hayli yüksek sayıda olduğu göz önüne alınırsa bir virüs analiz motorunun kötü amaçlı bir yazılımı tespit edememesinin doğal bir durum olduğu söylenebilir. 360 Total Security bu güvenlik riskini kendi bünyesinde farklı virüs analiz motorlarına yer vererek ortadan kaldırmaya çalışıyor. 360 Total Security ile bilgisayarınız sadece 360 Total Security'nin bulut virüs analiz sistemiyle değil, bunun yanında Avira, Bitdefender ve QVMII AI analiz sistemleriyle de taranabiliyor. Bu sayede kötü amaçlı bir yazılımın 360 Total Security denetiminden kaçması daha güç bir hal alıyor.

360 Total Security'nin hangi virüs analiz motorlarını kullanacağını Virüs Taraması sayfasında sol alt köşede yer alan kutucuları seçerek ve yeşil ile işaretli alanlardaki düğmeleri açarak belirleyebiliyorsunuz:

Hangi virüs analiz sistemlerinin tercih edileceğini belirleme imkanının kullanıcılara tanınması da güzel bir özellik.

Virüs Taraması sayfasındaki Hızlı Tarama seçeneği sisteminizde virüslerin bulaşabileceği belirli klasörleri tarıyor ve taramanın daha çabuk sonlanmasını sağlıyor. Tam Tarama seçeneği ise sisteminizin her bölümünü detaylı olarak tarıyor ve doğal olarak daha uzun sürede sonlanıyor. Özel Tarama seçeneğinde ise bilgisayarınızın hangi bölümlerinde virüslerin taranacağını siz belirleyebiliyorsunuz. 360 Total Security'nin tarama işleminin bilgisayarınızı yormadığını ve herhangi bir yavaşlamaya neden olmadığını söyleyebilirim. 360 Total Security ile sistemim üzerinde tam tarama yaparken bir yandan da çalışmaya devam edebildim ve herhangi bir yavaşlamayla karşılaşmadım. Hatta sistemi yormak için tarama çalışırken internet tarayıcımda farklı videoları aynı anda açtım. 360 Total Security'nin tarama sırasında bilgisayarınızı yormaması anlamında başarılı olduğu ifade edilebilir.

360 Total Security ile Bilgisayar Hızlandırma

360 Total Security'nin Hızlandırma sekmesinde temel olarak bilgisayarımızın performansını düşürebilecek öğeler listeleniyor ve bu öğeleri kolayca ortadan kaldırabilmenize imkan tanınıyor. Bilgisayarınızın performansını düşüren öğeler kategoriler altında toplanmış:

Başlangıç öğeleri bölümünde bilgisayarınızın açılışında aktifleşen servis ve yazılımları yönetmenize imkan tanınıyor. Eğer bu bölümde kullanmadığınız bir öğeyle karşılaşırsanız devre dışı bırakabilir ve bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz. Planlanmış görevler kategorisi altında bilgisayarınızdaki yazılım veya servislerin belli bir zamanda çalışıracağı işlemler lsiteleniyor. 360 Total Security'nin Hızlandırma sekmesinde en dikkat çeken hızlandırma kategorisi ise Ağ performası iyileştirmesi bölümü. Bu bölüm bilgisayarınızda doğru internet bağlantı ayarlarıyla daha hızlı internet gezintisi yapabilmenizi münkün kılıyor.

360 Total Security bilgisayarınızın açılış zamanını düzenli olarak analiz ediyor ve size açılış performansınız hakkında rapor sunabiliyor.

360 Total Security Dosya Temizleme Seçeneği

360 Total Security'nin Temizleme sekmesini seçerek ulaşabileceğiniz gereksiz dosya silme aracı size bilgisayarınızda herhangi bir işlevi olmayan; fakat gereksiz yer kaplayan dosyaları kolayca tespit edebilme imkanı veriyor. Bu dosyalar sabit diskinizin dosya okuma ve yazma performansını da düşürebildiği için gereksiz dosyaları düzenli olarak temizlemeniz gerekebiliyor. 360 Total Security ile bütün bu dosyalar kategoriler altında tespit edilebiliyor ve silinebiliyor. Hangi dosyaların silinip silinmeyeceğini belirlemenize de izin veriliyor:

360 Total Security Araç Kutusu

360 Total Security'nin özellikleri yukarıda bahsettiğimiz özelliklerle sınırlı değil. Programın arayüzünde yer alan Araç Kutusu sekmesi altında kullanışlı ek özellikler bulunmakta:

Bu araçlardan Düzeltme Eki özelliği işletim sistmeiniz için yayınlanmış güvenlik gücelleştirmelerini ve diğer yamaları taramanızı ve indirip yüklemenizi sağlıyor:

Araç Kutusu üzerinde yer alan en önemli aracın Sandbox aracı olduğu söylenebilir. Bu araç temel olarak güvenli olup olmadığıından emin olmadığınız bir yazılımı çalıştırabilmeniz için size sanal bir ortam yaratıyor ve bu yazılımı bu sanal ortam üzerinde çalıştırmanızı mümkün kılıyor. Bu sayede yazılım eğer kötü amaçlı ise bilgisayarınızı etkilemeden kötü amaçlı olduğu tespit edilebiliyor: 

360 Total Security Araç Kutusu'nda yer alan Sistem Yedekleme Temizleyicisi'nin de kullanışlı bir araç olduğu söylenebilir. Bu araç sayesinde Windows'un oluşturduğu ve depolama alanınızda büyük yer kaplayan yedekleme dosyalarını isteğiniz dahilinde silebiliyorsunuz. Normalde bu dosyaları el ile silebilmeniz mümkün olmadığından 360 Total Security'nin Sistem Yedekleme Temizleyicisi işinize yarayabilir:

360 Total Security Araç Kutusu'nun altında yer alan bölümde ise 360 Total Security'e eklenmesini istediğiniz ek araçları oylamanıza imkan veriliyor. Bu sayede kullanıcı ihtiyaçlarına göre Araç Kutusu'nun zenginleştirilmesi sağlanıyor.

Bütün bu özellikleri tamamen ücretsiz olarak bir arada sunan 360 Total Security'i bu bağlantıyı kullanarak bilgisayarlarınıza indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz:

Kişisel Bilgileriniz Bugün Kimlerin Elinde Hiç Düşündünüz mü?

YORUMLAR