2017'de Gönüllerin Efendisi Olacak Oyunlar

2017'de çıkacak oyunlar arasından en heyecanla beklediklerimizi listeledik, detaylar yazımızda

2017'de Gönüllerin Efendisi Olacak Oyunlar

2016 yılının son günlerine girdik. Bu sene bilgisayarlarımız ve oyun konsollarımız üzerinde birbirinden güzel oyunları oynama imkanı bulduk. 2016'nın oyunlar açısından dolu dolu geçmesinin yanısıra bu sene düzenlenen ve oyun dünyasının nabzını tutan farklı etkinliklerde heyecan verici yeni oyunlar da duyuruldu. Maalesef ki bu oyunlardan birçoğu bu seneye yetişmeyecek ve çıkışları 2017 yılına sarkacak. Bu yazımızda da 2017'de çıkacak oyunlar arasından en çok dikkat çekenleri, bizim için de yüksek heyecan yaratan oyunları listeleyeceğiz.

Elimizde oldukça uzun bir liste var; bu listedeki oyunlardan bazılarına detaylı olarak göz atarken bazılarının isimlerini vereceğiz ve çıkış tarihleriyle çıkacakları platformları belirteceğiz. Listedeki oyunlara baktığımızda önümüzdeki sene bizi eğlence dolu anların beklediğini garantileyebiliriz. Bir hayli uzun süre önce çıkmış oyunların devam oyunları, oyun dünyasının en ünlü oyun serilerinin yeni oyunları ve tamamen yeni olan oyunlar listemize dahil. Ayrıca bu listede yer almayan; fakat sürpriz bir şekilde karşımıza çıkacak oyunlar da söz konusu. Dilerseniz lafı uzatmadan listemizdeki oyunlara göz atmaya başlayalım:

Outlast 2

Outlast serisinin ilk oyunu beklenmeyen bir başarı göstermişti. Bu başarı nedeniyle serinin 2. oyunu için heyecan duymaya başlamıştık. Neyse ki Outlast 2 duyuruldu ve gönüllerimize su serpildi.

Korku oyunlarında çığır açan Outlast serisinin yeni oyununun 2017'nin bahar aylarında PC, PS4 ve Xbox One üzerinde oyuncuların beğenisine sunulması bekleniyor. Oyunun geliştiricisi Red Barrels oyuncuların Outlast 2 ile ilgili meraklarını giderebilmek için bir Outlast 2 demo sürümü de yayınlamıştı. Bu demoyu bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

Ghost Recon Wildlands

Ubisoft'un yayınlayacağı yeni TPS türünde aksiyon oyunu Ghost Recon Wildlands daha önceden yayınlanan oynanış videolarıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Güzel grafikler, geniş bir açık dünya gibi öğeler Ghost Recon Wildlands'ın güçlü yönleri arasında.

Ghost Recon Wildlands'da Latin Amerika'ya yolculuk edecek ve bir uyuşturucu imparatorluğuyla savaşacağız. Oyun 7 Mart tarihinde PC, PS4 ve Xbox One için çıkış yapacak.

Red Dead Redemption 2

GTA serisinin yaratıcısı Rockstar, bu sene içinde eski Red Dead oyunlarını yeni nesil konsollar için yenileyerek oyuncuların beğenisine sunmuştu. Bunun yanında Red Dead Redemption 2 de duyuruldu. Rockstar oyunlarının kalitesi göz önüne alındığında Red Dead Redemption 2'nin bir hit oyun olacağını söylemek yanlış olmaz.

Red Dead Redemption 2 sadece PlayStation 4 ve Xbox One oyun konsolları için çıkış yapacak. Önceki Red Dead oyunları gibi Red Dead Redemption 2'nin PC platformuna çıkış yapmayacak olması bir hayli üzücü. Red Dead Redemption 2'nin 2017'nin sonbahar aylarında çıkacağı bilgisi paylaşıldı.

Mount & Blade 2: Bannerlord

Ülkemizin gururu olan Mount & Blade 2: Bannerlord için geçtiğimiz aylarda düzenlenen Gamescom 2016'da oynanış videoları yayınlanmış ve ağzımızın suyu akmıştı. Tarihsel kale kuşatmalarına katılabileceğimiz ve büyük çaplı savaşlara yer verecek bu Türk yapımı stratejik aksiyon oyununun 2017 yılında yayınlanması bekleniyor.

Death Stranding

İnsan Yiyen Dr. Hannibal'lı Death Stranding Videosu
OYUN

İnsan Yiyen Dr. Hannibal'lı Death Stranding Videosu

Konami'den ayrıldıktan sonra kendi şirketiyle Death Stranding adlı korku oyunu üzerinde çalıştığını duyuran Hideo Kojima bu oyunu için yeni bir video yayınladı.

Konami'den ayrılışı ve Silent Hills projesinin iptal edilişi büyük bir şok yaratan Hideo Kojima'nın bundan sonra ne yapacağını bilemiyorduk. Oyun dünyasının dahi çocuğu neyse ki vazgeçmemiş ve kendi kurduğu firma ile projelerine devam etme kararı almıştı. Kojima'nın kendi firmasıyla üzerinde çalıştığı ilk projesi olan Death Stranding sahip olduğu sıradışı hikaye ile ilgileri üzerine toplamıştı. Ayrıca Hideo Kojima bu oyunda yıldız isimlerle birlikte çalışıyor. Walking Dead dizisinin Daryl'i Norman Reedus, ünlü yönetmen Guillermo Del Toro, Hannibal dizisindeki insan yiyen doktor Hannibal'ı canlandıran Mads Mikkelsen oyunun kadrosu arasında.

Death Stranding'in şu an için sadece PlayStation 4 için geliştirildiği bilgisi paylaşılıyor. Oyunun çıkış tarihi henüz resmi olarak duyurulmadı; fakat 2017'nin sonuna kadar bu oyunu oynayabilmemiz mümkün olabilir.

Marvel vs. Capcom: Infinite

Marvel vs. Capcom: Infinite Oynanış Videosu
OYUN

Marvel vs. Capcom: Infinite Oynanış Videosu

Geçtiğimiz gün resmi olarak duyurulan Marvel vs. Capcom: Infinite için ilk oynanış videosu da yayınlandı. Street Fighter ve Mega Man gibi Capcom oyunlarını Marvel'ın Spider Man, Hulk, Iron Man gibi kahramanları ile birleştiren bu dövüş oyunu serisi ile ilk olarak 1997 yılında tanışmıştık.

Dövüş oyunlarının usta ismi Capcom, daha önceden Street Fighter gibi oyunlarındaki kahramanları Marvel evrenindeki süper kahraman ve kötülerle bir araya getirdiği Capcom vs. Marvel oyunlarını geliştirmişti. Bu serinin son oyununu oynayalı bi,r hayli uzun bir süre geçmişti. Neyse ki geçtiğimiz haftalarda Marvel vs. Capcom: Infinite duyuruldu.

Bu yeni nesil dövüş oyununda Iron Man, Hulk ve Spider-Man gibi süper kahramanları Ryu, Akuma ve Mega Man gibi Capcom kahramanlarıyla çarpıştırabileceğiz. Marvel vs. Capcom: Infinite'in güzel yönü sadece oyun konsollarına özel bir oyun olmaması, bu dövüş oyununu PC üzerinde de oynayabileceğiz.

Marvel vs. Capcom: Infinite'in 2017 içinde çıkış yapacağı duyuruluyor.

For Honor

For Honor Açık Betası Yakında Başlıyor!
OYUN

For Honor Açık Betası Yakında Başlıyor!

Ubisoft tarafından geçtiğimiz sene duyurulan ve oynanış videoları paylaşılan For Honor oyuncularda büyük heyecan yaratmıştı.

Ubisoft'un en başarılı olduğu konulardan biri de daha geliştirmekte olduğu oyunlar için yayınladığı videolarla beklentileri yükseltmesi. Daha önceden bu durum Ubisoft'un başına dert olmuştu. Umarız For Honor da bu tür bir hayal kırıklığına dönüşmez.

For Honor'un ilginç bir hikayeye sahip olması onu cazip kılıyor. Oyunda Orta Çağ'da geçen savaşlara konuk olacağız ve vikinglerin, şovalyelerin ya da samurayların tarafını seçebileceğiz.

For Honor 14 Şubat 2017 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapıyor. Ayrıca Ocak 2017'de oyunun açık betasına katılarak oyunu test edebileceğiz.

Resident Evil 7

Resident Evil 7 Oynanış Videosu Yayınlandı
OYUN

Resident Evil 7 Oynanış Videosu Yayınlandı

Capcom tarafından geliştirilen hayatta kalma üzerine kurulu korku oyunu Resident Evil 7: Biohazard, hatırlayacağınız üzere oyuncuları bir araya getiren büyük bir etkinlik olan E3’te duyurulmuş ve 3 dakikalık bir video paylaşılmıştı.

Capcom'un zombi temalı korku oyunu serisi Resident Evil 7, 2017'de bambaşka bir yüzle karşımıza çıkacak. Daha önceki oyunlardaki TPS kamera açısıyla ya da sabit dış kameralarla oynanan yapı yerine birinci şahıs kamera açısıyla oynanan FPS sistemine geçiş yapılıyor. Bu durum şüphesiz ki seri içinde bize farklı bir korku oyunu tecrübesi yaşatacak.

Resident Evil 7 24 Ocak 2017 tarihinde PC, PlayStation 4, Xbox One için çıkış yapıyor.

God of War 4

God of War - E3 2016 Oynanış Videosu
OYUN

God of War - E3 2016 Oynanış Videosu

Sony, E3 2016 sırasında düzenlediği etkinlikte PlayStation 4 için geliştirdiği yeni God of War oyununu tanıttı. Bizi farklı bir hikayeyle buluşturacak olan yeni God of War oyununa ait bu uzun video detaylı oynanış görüntüleri ve dramatik anlar içeriyor.

PlayStation'ın efsanevi oyun serisi God of War'ın yeni oyunu geçtiğimiz yaz aylarında E3 2016'da duyurulmuştu ve enfes bir oynanış videosuyla şov yapmıştı. Yeni oyunda ana kahramanımız olan Kratos'u oğluyla birlikte görüyoruz ve kuzey mitolojisi temalı bir yapıyla karşılaşıyoruz.

Yeni God of War ya da God of War 4 sadece PlayStation 4 için çıkış yapacak. Oyunun 2017'de çıkması bekleniyor.

Half Life 3

Çıkacağı yok ama insan bekliyor işte... Şaka bir yana Valve yeni Source oyun motoru üzerinde çalışıyor. Bu da yeni Source motoruyla birlikte Half Life 3'ün de duyurulmasının büyük bir ihtimal olduğu anlamına geliyor. Ay hadi inşallah...

2017'de Çıkacak Diğer Oyunlar

2017'de oynayabileceğimiz diğer oyunlar, çıkış tarihleri ve çıkacakları platformlar şu şekilde:

- Tekken 7 - PS4, Xbox One, PC - 2017 ilk çeyrek

- Mass Effect: Andromeda - PS4, Xbox One, PC  - 2017 ilk çeyrek

- The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Wii U, Nintendo Switch - 2017 Mart

- Sea of Thieves - Xbox One, PC - 2017 ilk çeyrek

- Halo Wars 2 - Xbox One, PC - 21 Şubat

- Horizon Zero Dawn - PS4 - 28 Şubat 2017

Shenmue 3 - PS4, PC - PS4, PC - Aralık 2017

- Persona 5 - PS3 - PS4 - 4 Nisan 2017

- System Shock - PS4, Xbox One, PC - 2017 4. çeyrek

- Bloodstained - PS4, Xbox One, Wii U, PS Vita, PC - Mart 2017

- Yooka-Laylee - PS4, Xbox One, Wii U, PC - 2017 ilk çeyrek

- Days Gone - PS4 - Çıkış tarihi henüz belli değil

- Scalebound - Xbox One, PC - Çıkış tarihi henüz belli değil

- State of Decay 2 - Xbox One, PC - Çıkış tarihi henüz belli değil

- Injustice 2 - PS4, Xbox One - Çıkış tarihi henüz belli değil

- Prey - PS4, Xbox One, PC - Çıkış tarihi henüz belli değil

- Destiny 2 - PS4, Xbox One, PC - Çıkış tarihi henüz belli değil

- Agents of Mayhem - PS4, Xbox One, PC - Çıkış tarihi henüz belli değil

Unreal Engine 4 ile Birer Rüyaya Dönüşen Klasik Oyunlar

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar - 2

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar (Dev Liste)

YORUMLAR