2016'da Oynayabileceğimiz Birbirinden Güzel Korku Oyunları

2016'nın en iyi korku oyunları burada

2016'da Oynayabileceğimiz Birbirinden Güzel Korku Oyunları

Eğer adrenalin dolu anlar geçirmek istiyorsak korku oyunları bizim için vazgeçilmez bir seçenek olmakta. Korku filmlerinde bir hikayeye pasif olarak tanık olmak yerine cesaretimizi bir adım öteye götürerek korku oyunları oynuyoruz ve hikayenin içerisine bizzat dahil olarak aktif bir rol üstleniyoruz.

Geçtiğimiz senelerde birçok başarılı korku oyunu ile karşılaştık. Çıkış yapan ve bilgisayarlarımızda ya da oyun konsollarımızda oynadığımız bu korku oyunlarının yanısıra duyurusu yapılan korku oyunları da bizde büyük heyecan yaratmıştı. Silent Hill serisinin yeni oyunu Silent Hills de duyurusu yapılan oyunların arasındaydı. Hatta PlayStation 4 kullanıcılarına Silent Hills'in bir deneme sürümü niteliğinde olan Silent Hills P.T. ücretsiz olarak sunulmuştu. Bu demo versiyon inanılmaz bir etki yaratmış, çok iyi inceleme notları almıştı. Maalesef ki geçtiğimiz sene Hideo Kojima'nın Konami'den ayrılmasının ardından bu büyük potansiyele sahip oyunun iptal edildiği duyurulmuştu. Bu da korku oyunu severler için kötü bir haberdi. Neyse ki bu sene bu kaybı kapatacak birçok yeni korku oyunu karşımıza çıkacak.

Dilerseniz lafı uzatmadan 2016'da çıkmış olan ve çıkacak en iyi korku oyunlarına bir göz atalım:

Until Dawn: Rush of Blood

Yüksek inceleme puanları alan Until Dawn oyun severler tarafından bir hayli beğenilmişti. Oyunun geliştiricilerinin serinin yeni oyunu Until Dawn: Rush of Blood'ı duyurmasının ardından bütün gözler bu oyuna çevrildi.

PlayStation 4 ve bu konsola özgü PlayStationVR sanal gerçeklik sistemi için geliştirilen Until Dawn: Rush of Blood yine serinin ilk oyununda olan özgür seçim yapabilme ve bu seçimlerin sonucunu tecrübe edebilme imkanını bize sunarken sanal gerçeklik ile daha da ürpertici bir oynanış sunuyor. Oyunda tıpkı Blair Cadısı'nı andıran orman sahneleri de yer alıyor. İlk oyunun başarısı düşünüldüğünde bu oyunun hiç de yabana atılmayacak bir oyun olacağını söyleyebiliriz. Oyunun tanıtım videosunda yer alan oynanış görüntüleri ise iddialarımızı kanıtlar nitelikte:

Friday the 13th: The Game

Korku filmlerinin klasiklerinden olan 13. Cuma bu yıl bir korku oyunu olarak karşımıza çıkacak. 

Hayatta kalma oyunu şeklinde tasarlanan Friday the 13th: The Game'de acımasızca cinayetler işleyen hokey maskesine sahip Jason Coorhes'i ya da Jason karşısında hayatta kalmaya çalışan insanları yönetebileceğiz. Çok oyunculu olarak oynanabilecek oyunda bir oyuncu Jason'ı yöneterek saklanan ve hayatta kalmaya çalışan diğer oyuncuları bulmaya çalışacak ve diğer oyuncular da kendilerini korumaya çalışacaklar. Jason haricindeki oyuncular farklı tuzakları ve silahları kullanabilecekler. Jason kurbanlarını yakaladığında ise onlara kannlı sonlar hazırlayabilecek.

Çok oyunculu olmasıyla bize farklı bir korku tecrübesi yaşatacak Friday the 13th: The Game'in sonbahar aylarında çıkış yapması bekleniyor.

Layers of Fear

Şubat ayında çıkmış olan Layers of Fear oldukça iyi oyuncu yorumları almış bir oyun. 

FPS türündeki korku - macera oyunlarının klasik bir örneği olan Layers of Fear'da çalkantılı bir hayat yaşamış olan bir ressamın geçmişine ve yaşadığı olaylara tanık oluyoruz. Kariyerinin en ihtişamlı çalışmasını ortaya çıkarabilmek için içine girdiği çıkmazdan kurtulması gereken ressama yardım ettiğimiz oyunda içinde bulunduğumuz malikanenin sürekli değişmesi sonucunda sıkça yeni sürprizlerle karşılaşıyoruz. Oyundaki resimler gözlerini bizden ayırmazken deliliğin sınırlarında dolaşmaktayız. Layers of Fear hem görsel anlamda hem de senaryo anlamında başarılı bir korku oyunu olarak tanımlanabilir. 

Outlast 2

Outlast 2 geçtiğimiz sene duyurulduktan sonra heyecan dolu bir bekleyişe girmiştik.

Serinin ilk oyunu ülkemizde bir hayli sevilmişti. FPS bakış açısıyla oynadığımız oyunda karanlık ortamlarda cani düşmanlarımızdan kaçarken sandalyemizden sıkça zıplamıştık. Red Barrels, serinin 2. oyununda bize daha da gelişmiş bir korku tecrübesi yaşatmayı planlıyor gibi görünüyor. Yayınlanan oynanış videolarında Outlast 2 oldukça iç açıcı görünmekte.

Outlast 2'de yeni kahramanlar ve yeni bir hikaye bizi bekliyor. Üstelik bu sefer hikayeye dinsel öğeler de eklenmekte. Oyunun çıkış tarihi olarak 2016 sonbaharı gösterilmetke.

The Hum: Abductions

The Hum: Abductions hikaye anlamında listemizdeki oyunlardan biraz daha farklı bir oyun. Belki de bu nedenle The Hum: Abductions hoşunuza gidebilir. 

The Hum: Abductions'da uzaylıların dünyayı ziyaret etmesi sonucu ortaya çıkan gizemli olaylardan bahsediliyor. Oyunumuzun ana kahramanı olan Holly Sanders'ın kocası herhangi bir iz bırakmadan bir gün ortadan kayboluyor. Holy ise küçük bebeği ile birlikte kocasının kayboluşunun ardından zorlu günler geçiriyor. Bu zorlu günlerde kahramanımız evinde tüyler ürperten olaylara tanık oluyor ve kocasının nasıl ortadan kaybolduğunu öğreniyor. Şimdi ise bebeği ve kendisi aynı tehlikeyle karşı karşıya olduğu için bir çıkış yolu bulması gerekiyor.

The Hum: Abductions da Unreal Engine 4 ile geliştirilen bir başka FPS türünde korku oyunu. Sanal gerçeklik desteğine sahip olacak oyunun demosu E3 2016'da karşımıza çıkacak.

Overkill's The Walking Dead

Dünyaca ünlü The Walking Dead dizisi bu sene nihayet aksiyon ve adrenalin dolu bir oyuna kavuşacak gibi görünüyor.

Daha önceden birkaç farklı Walking Dead oyunu ile karşılaşmıştık. Bu oyunlardan bazıları tam anlamıyla fiyaskoydu. Telltale'in geliştirdiği Walking Dead oyunları ise macera oyunları şeklindeydi ve çok aksiyon içermiyordu. PayDay 2'nin geliştiricileri tarafından hazırlanan Overkill's The Walking Dead ise bu açığı kapatacak. Çok oyunculu olarak oynanabilecek oyunda arkadaşlarınızla birlikte erzak toplamak için farklı mekanları ziyaret edebilecek ve bu maceralarınızda ses yapmayarak zombilerin dikkatini çekmemeye çalışacaksınız. Tabi silahlarınızla etrafı kan gölüne çevirmek de sizin elinizde olacak.

Overkill's The Walking Dead sanal gerçeklik desteğine de sahip olacak.

Perception

Perception ilginç mekanikleri korku oyunlarına kazandıracak bir yapım. 

Perception'da kör bir kahramanı yönetiyor olacağız. Kahramanımızın sesler yardımıyla yolunu bulabildiği oyunda tek silahımız olan hassas algı yeteneğimizi kullanarak ipuçlarını toplamamız, tehlikelerden korunmamız ve bulmacaları çözmemiz gerekecek.

Dead Space ve Bioshock serilerinde emeği geçmiş geliştiriciler tarafından hazırlanmakta olan Perception'ın kısa bir süre içinde yayınlanması bekleniyor.

Routine

Bilim kurgu tabanlı bir hikayeye sahip olan Routine bize bir astronotun yerine geçme imkanı verecek. Kahramanımızla birlikte terk edilmiş bir uzay istasyonuna yolculuk edeceğiz ve bu istasyonun gizemli bir şekilde ortadan kaybolan personelinin izini süreceğiz.

Routine'de herhangi bir sağlık paketi ya da birden fazla can seçeneği olmayacak. Oyunda kalıcı bir şekilde öleceksiniz; bunun yanında sağlığınızı ya da mermilerinizi gösteren, nişan almanızı sağlayan herhangi bir HUD da oyunda yer almayacak. Bu sayede çok daha gerçekçi bir oyun tecrübesine sahip olacağız.

Through the Woods

Norveç yapımı bir oyun olan Through the Woods'da ormanda kaybolan çocuğunu bulmaya çalışan bir kadının hikayesine tanık oluyoruz. Atmosferiyle dikkat çeken oyunda ürpertici bir atmosfer yaratılması için büyük özen gösterilmiş. Oyunda kullanılan ışık yansımaları ve küçük detaylar bu ürpertici atmosfere katkıda bulunuyor. Through the Woods için de mitolojik öğelere de yer vermekte.

3. şahıs kamera açısından oynanan bir korku oyunu olan Through the Woods'un çıkış tarihi 2016'nın 3. çeyreği olarak gösterilmekte. Oyunun demosunu ise buradan indirebilir ve oyun hakkında fikir sahibi olabilirsiniz:

Listemizdeki oyunlar bunlar, umarız tercihlerinize uygun bir oyun bulabilmenize yardımcı olmuşuzdur. İyi eğlenceler!

2016'da Sanal Gerçeklik ile Oynayabileceğiniz 12 Enfes Oyun

2016'da Çıkacak FPS Oyunları

2016'da Neler Oynayacağız? İşte 2016'da Çıkacak Oyunlar

YORUMLAR