2016 Yılında Cihazlarımızı Hangi Antivirüs Programlarına Emanet Edeceğiz?

Büyük test merkezleri belli kriterleri göz önünde bulundurarak her yıl farklı markaları bir dizi teste tabi tutuyorlar. Bakın bu yıl ipi hangi yazılımlar göğüsledi.

2016 Yılında Cihazlarımızı Hangi Antivirüs Programlarına Emanet Edeceğiz?

Güvenlik yazılımları son derece önemli. Cihazlarımızı emanet edebileceğimiz güvenlik yazılımları ise oldukça fazla ve arasından bir seçim yapabilmek neredeyse samanlıkta iğne aramak kadar zor. Bu yüzden büyük test merkezleri belli kriterleri göz önünde bulundurarak her yıl farklı markaları bir dizi teste tabi tutuyorlar. Başabaş geçen programlar arası bu çekişmenin sonunda bakın ipi hangi yazılımlar göğüsledi.

Birbirinden bağımsız bu teknoloji performans merkezleri antivirüsler içinde belli kıstaslar dahilinde performans, yanlış alarm, davranış testleri, kötücül yazılım tepkileri, güncelleme periyotları gibi onlarca kategoride teste tabi tutulan programlar objektif değerlendirmelerle piyasada yer alıyorlar.

Bağımsız karşılaştırma testleri

AV-comparatives bu testleri uygulayan bağımsız merkezlerden biri. 22 farklı antivirüs üzerinde 1,606 test uygulayan AV -Comparatives 2016’da kullanılması en sağlıklı olacak antivirüs ürünlerini kendi sıralamış.

AV-TEST ise tıpkı meslektaşı AV-comparatives gibi 20 farklı antivirüs yazılımını kullanılabilecekleri platformlar üzerinde test etmiş.

Dennis Technology Labs  9 popüler antivirüs programı üzerinde 2015 yılının ilk çeyreğinden beri yaptığı testleri bir araya getirmiş. Böylece 2016’da kullanılması muhtemelen daha güvenli olabilecek ürünü tanımlamaya çalışmış.

Virus Bulletin geleneksel olarak her yılsonunda teste tabi tuttuğu antivirüs yazılımlarını ödüllendiriyor. Yüzde 100 ve yüzde 90’lık baraj arsında ise korkunç bir rekabet olduğu dikkatlerden kaçmıyor değil.  

2016’nın antivirüs yazılımı hangisi?

Dört farklı ve birbirinden bağımsız test laboratuvarının ölçümlemeleri sonucu elbette 2015 yılının en iyi antivirüs yazılımlarını belirmek çok da zor olmadı. Aşağıda tüm laboratuvarların yüzdelik değerlendirmeelerini görebilir ve 2016'nın şampiyonunu kolaylıkla seçebilirsiniz.

YORUMLAR