2015'in En Acayip Cihazları Belirlendi

CES 2015'in ardından yapılan yorumlara göre, sergilenen cihazlardan bazıları son derece ‘acayip’ olarak değerlendirildi

2015'in En Acayip Cihazları Belirlendi

CES 2015 Fuarı'nda görücüye çıkan neredeyse bütün elektronik cihazları sizinle hemen paylaştık. Ancak fuar sonrası yorumların değerlendirmeleri biraz zaman aldı. Yorumlara göre sergilenen cihazlardan bazıları son derece 'acayip' olarak değerlendirildi. İşte bu cihazlar…

Yeni yılın yeni cihazlarından bazıları olumlu, bazıları olumsuz, bazıları da 'acayip' olarak değerlendirildi. İşte okuduğunuz zaman 'akıllarına nereden gelmiş acaba' dedirtecek yeni buluşlar. 

Elektronik ayakkabı

Aslında bir çift pateni andıran Rollkers adındaki bu buluş ayakkabılarınızı altına takılarak yürümenizi kolaylaştırıyorlar. Yürüme hızınıza göre kendini adapte eden bu cihaz, yolda çaba harcamadan ilerlemeniz için tasarlanmış. Kullanışlı mı? Siz karar verin.

Şişmanlık kemeri

Bu kemer size kilo alıp almadığınız hakkında uyarılar veriyor. Kemere bağlı olan motorlar şişmanladığınız zaman otomatik olarak gevşeyerek, eski durumları ile karşılaştırma yapıp, kaç kilo almış olabileceğiniz hakkında sinyaller gönderiyor. Her yemek yiyişinizde paranoya yapmanıza sebep olabilirler. 

Gözlere masaj

45 dolarlık fiyatıyla uyuduğunuz ya da gözlerinizi yorduğunuz zaman masaj yapan bu icat hava basıncıyla çalışıyor. Sadece hava ile değil, aynı zamanda kızılötesi sıcaklıkta yayan Breo masaj aleti gözlerinizi rahatlatır mı bilemiyoruz, ancak fiyatı fena değil gibi.

Nefes alma koltuğu

O2CHAIR adı verilen bu buluş aslında gerçekten uzun ve yorucu aktivitelerin ardından 'rahat bir nefes' almanız için tasarlanmış. Ancak fiyatını görünce nefesinizi kesmekle işe başladığını söylemek de mümkün. 9 bin 500 dolarlık bu cihaz ön siparişle satılıyor. Oturduğunuzda yüzünüze oksijen veren bir aparata sahip. Siz nefes alırken koltuk yükselip alçalıyor. Pahalı bir beşik gibi sanki. 

Ürkütücü bir arkadaş

ChihiraAico Toshiba'nın tanıttığı bir robot. El sallayıp şarkı söylüyor. Bunları yaparken çeşitli mimikler de yapabilen robot, şöyle bir yakından incelendiğinde biraz ürkütücü duruyor. Buradan izleyebilirsiniz.

Garip bir egzersiz koltuğu

Tao egzersiz koltuğu ilk olarak aklımıza 'neden egzersizimizi bir koltuk üzerinde yapalım' sorusunu getiriyor.  Koltuğun kollarını yukarı kaldırıp indirerek vücudunuzu çalıştırmaya uğraşıyorsunuz. CES 2015'te koltuğu deneyenler, icadı biraz aptalca bulup spor salonlarına devam etmeye karar verdiler. 

CES 2015 Uzaktan Kontrol Cihazlarının Yılı Oldu

Ford’un CES 2015 Yarış Arabası Simülatörü Çok Konuşulacak

Elektronik Aygıtlar Yapabilen 3D Yazıcı CES 2015’de

2015'in Mobil Teknoloji Falı

YORUMLAR