2015 Yılında Çıkması Beklenen Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon üreticilerinin, 2015 yılında tanıtması beklenen akıllı telefonları ve bu telefonlar için sızdırılan bilgileri sizler için bir araya getirdik.

2015 Yılında Çıkması Beklenen Akıllı Telefonlar

Giderek büyüyen akıllı telefon pazarında gün geçmiyor ki yeni bir model çıkmasın. Akıllı telefon üreticilerinin, her tanıttığı yeni modelinden sonra bir sonraki model hakkında sızıntıları da beraberinde getiriyor. Bizler de 2015 yılında çıkması muhtemel olan akıllı telefonları sizler için bir araya getirdik.

Sony Xperia Z4

2015 yılına damgasını vurması beklenen Xperia Z4 hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. 5.4 inç boyutunda ekranla gelmesi beklenen telefonun ekran çözünürlüğünün ise QuadHD olması bekleniyor. 20.7 Megapiksel Exmor RS sensörlü ve kavisli bir lensle donatılan bir kamerayla gelmesi muhtemel cihazda ses çıkışını desteklemek amacıyla özel bir amfi yongası da bulunacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy S6

Yakın zamanda Galaxy S6 için de sızıntılar gelmeye başladı. Galaxy S6’nın prototipi olduğu söylenen fotoğrafa baktığımızda daha keskin köşeler ve ince bir çerçeveye sahip olduğunu açıkça söyleyebilirim. 2560x1440 piksellik ekran çözünürlüğüne sahip olacağı söylenen cihazın 5.5 inç’lik ekranla gelmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Tabii şu an için kesin konuşmak doğru değil, önümüzdeki günlerde yeni sızıntılarla birlikte daha net şeyler söylemek daha doğru olacaktır.

HTC One M9

One M8 modeliyle oldukça güzel bir başarı elde eden HTC, One M9 için de çalışmalarına başlamış gibi görünüyor. Yeni sızıntıları da beraberinde getiren model için de net bir şey söylemek doğru değil, ancak One M9’a ait olduğu söylenen bir ön panelin de sızdırıldığını aktaralım. Paylaşılan ön panele göz attığımızda cihazın 5.2 inç boyutunda bir ekrana sahip olduğunu söyleyebilirim. Sitenin iddiasına göre yeni model, Full HD çözünürlüğe sahip olacak. Ayrıca gelen bilgilere göre One M9’da Snapdragon 810 yonga setinin de yer alacağı söyleniyor. Yine de beklemekte fayda var diye düşünüyorum.

Huawei Ascend D8

Çin merkezli teknoloji devi Huawei’in önümüzdeki yıl için birden fazla üst seviye akıllı telefon üreteceği söylentisi yayılıyor. Bu cihazlardan biri olan Huawei Ascend D8 için elde edilen bilgilere göre, 5.5 inç büyüklüğünde ekran, 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı ve 64-bit Kirin 950 işlemciyle geleceği söyleniyor.

LG G4

2015’te piyasaya sürülmesi muhtemel olan LG G4 için de bilgiler gelmeye devam ediyor. LG’nin ilk mobil işlemcisi olan Nuclun’u kullanacağı düşünülen cihazın LTE destekli gelmesine kesin gözüyle bakıyorum diyebilirim. Bir web sitesine göre LG G4, çizilmelere ve darbelere son derece dayanıklı bir safir ekranla gelecek. 64-Bbit Snapdragon 810 yonga setinin de yer alacağı söylenen model için şimdilik bu kadar bilgi mevcut. Ancak yukarıda söylediğim gibi, önümüzdeki günlerde yeni bilgiler gelmeye devam edecektir.

Microsoft Lumia 1030

McLaren adıyla geleceği söylenen Lumia 1030 için de görüntüler gelmeye devam ediyor. iPhone 6’yla karşılaştırılan bir görüntüye baktığımızda cihazın Lumia 1020’de olduğu gibi PureView kamera özelliğine sahip olacağını söyleyebiliriz. Prototipe göre cihaz; dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve 1080p ekran özelliklerine sahip olacak. Ayrıca tahminlere göre Lumia 1030, 5 inç ekran boyutunda olacak.

Xiaomi Mi5

Son zamanlarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Xiaomi, yeni mobil cihazları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Çin merkezli teknoloji devinin yeni modeli olan Xiaomi Mİ5’in; 5.7 inç büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca, Snapdragon 810 yonga setinin bulunacağı tahmin edilen modelin 20.7 Megapiksellik bir kamera ve Adreno 430 grafik işlemcisiyle geleceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Şimdiye kadar çok konuşulan ve çıkması muhtemel olan modelleri ve bu modeller hakkında gelen bilgileri sizler için derledik. Bakalım 2015 yılı, bu yıl olduğu gibi akıllı telefonların yılı mı olacak, hep beraber bekleyip göreceğiz.

Vücut Yapınıza Göre Fotoğraf ve Selfie Çekme İpuçları

YORUMLAR