2014'ün En İyi Windows Phone Oyunları

2014'ün en iyi Windows Phone oyunlarını listeledik.

2014'ün En İyi Windows Phone Oyunları

2014 senesi Windows Phone kullanıcıları için de oldukça hareketli geçti. Hatta bu sene için Windows Phone’un altın dönemi diyebiliriz. iOS ve Android platformunda milyonlarca indirmeye ulaşmış popüler oyunların yanında sadece Windows Phone cihazlara özel oyunlar da yayınlandı. Bizler de 2014 yılında öne çıkan Windows Phone oyunları derleyelim dedik. İşte 2014’ün En İyi Windows Phone oyunları listemiz.

2014 senesinde Windows Phone platformunda birbirinden eğlenceli mobil oyunlar bizleri karşıladı. Kimileri iOS ve Android platformu ile eş zamanlı yayınlanırken, kimileri de sadece Windows Phone’a özel olarak karşımıza çıktı. En güzeli de oyunların 512 MB bellek desteği ile gelmesi oldu. Bu sayede hem kaliteli grafiklerden kısmadan hem de akıcı bir şekilde oyunu oynamak isteyen Windows Phone kullanıcıları oldukça sevindi. Dilerseniz şimdi sizler için özel olarak seçtiğimiz 2014’ün En İyi Windows Phone Oyunları listemize geçelim:

Minecraft:

Minecraft uzun adıyla Minecraft: Pocket Edition, Windows Phone kullanıcılarının en çok beklediği oyunlar arasındaydı. Retro tarzı grafikler sunan oyun temelde blok kırma, yerleştirme ve savunma üzerine kurulu oyun, yaratıcı yönünüzü ortaya çıkarabileceğiniz en iyi yapım. Çoklu oyuncu desteği ile gelen Minecraft, 14.99 TL fiyat etiketi ile de dikkat çekiyor.

Brothers in Arms 3:

2014’ün üçüncü haftası Windows Phone Mağazası’nda yayınlanan Brothers in Arms 3, kaliteli mobil oyunların arkasındaki isim Gameloft’un bir ürünü. Türkçe dil desteğine sahip olması ve ücretsiz olarak oynanabilir olması ile öne çıkan yapım bizleri 2. Dünya Savaşı’nın gerçekleştiği döneme götürüyor. Mobilde savaş oyunu oynamakta büyük keyif alanların kesinlikle es geçmemesi gereken bir yapım olduğunu düşünüyorum.

BADLAND:

Apple ve birçok firmadan ödül almayı başaran bulmaca platform oyunu BADLAND, uzun bir süre sonra olsa da Windows Phone kullanıcılarına yüzünü gösterdi. Hem tekil hem de çoklu oyuncu modu sunan yapım ağırlıklı olarak bulmaca çözme üzerine ve sürekli güncellemelerle yeni bölümler ekleniyor. 8.99 TL fiyat etiketini sonuna kadar hak ettiğini düşündüğüm yapımı bulmaca çözmeye meraklı herkese tavsiye ederim.

DEAD TARGET:

Yüzlerce zombiyle savaştığımız, bizleri aksiyon dolu bir maceranın içerisine sürükleyen DEAD TARGET da Windows Phone platformu için geç çıkan oyunlar arasındaydı. Zombi vurmaktan keyif alan biriyseniz 512 MB bellekli Windows Phone cihazlarda da rahatlıkla oynanabilecek şekilde tasarlanmış bu oyuna hayır diyeceğinizi sanmıyorum.

Flick Shoot 2:

Serbest vuruş kullanma üzerine kurulu bir futbol oyunu olan Flick Shoot 2, hem ücretsiz gelmesi, hem Türkçe dil seçeneği sunması, hem de çoklu oyuncu modunu içermesi yönünden futbol oyunlarını beğenen kesim tarafından oldukça beğenildi. Milyonlarca kez indirilen yapımda gerek tek başınıza gerekse de arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz birçok oyun modu bulunuyor.

Zynga Poker:

Zynga Poker, “nihayet Windows Phone için yayınlandı” dedirten oyunlar arasındaydı. Tüm platformlarda en çok oynanan Texas Hold ‘Em Poker oyunu Windows Phone platformu için de ücretsiz olarak yayınlandı. Poker oynamayı seven biriyseniz, gerçek kişilere karşı poker masasına oturma fırsatı sunan Zynga Poker’i kesinlikle denemelisiniz.

Shadow Fight 2:

Facebook üzerinden de oynanabilen popüler dövüş oyunu Shadow Fight 2, Windows Phone platformunda bir sene sonra kendisine yer buldu. Klasik dövüş ve rol yapma karışımı başarılı bir mobil oyun olarak karşımıza çıkan ve ilginç hikayesi ile dikkat çeken yapım, iyi optimize edilmemiş oyunlar arasında ve 512 MB bellek desteği sunmadığından mağazada büyük tepki toplayan oyunlar arasında bulunuyor. Neyse ki grafik kalitesinin ayarlanabiliyor olması bu açığı kapatıyor.

Candy Crush Saga:

Web tarayıcıları ve mobil cihazlar üzerinden en çok oynanan üçlü eşleştirme oyunu Candy Crush Saga da Windows Phone platformunda yayınlandığı gün ses getirenlerden biri oldu. Kolay oynanabilir olması yönünden küçük büyük herkesin büyük keyifle oynadığı oyunun Windows Phone sürümü de ücretsiz olarak geldi.

World at Arms:

Yapımcılığını Gameloft’un üstlendiği tamamen ücretsiz olarak oynanabilen modern savaş stratejisi oyunu World at Arms da çoklu oyuncu desteği sunan mobil oyunlar arasında yer alıyor. Hava, kara, deniz demeden çatışmalara girdiğimiz oyun, harika grafikler ve etkileyici animasyonları ile dikkat çekiyor.

Age of Empires Castle Siege:

Windows Phone platformuna özel çıkan oyunlardan birisi de Age of Empires Castle Siege idi. Bir dönemin en çok oynanan gerçek zamanlı strateji oyunu olan Age of Empires’ın yeni nesle uyarlanmış sürümü de oldukça başarılı. Microsoft Studios tarafından ücretsiz olarak sunulan yeni Age of Empires, Xbox Live entegrasyonu ile geliyor.

Modern Combat 5: Blackout:

Grafik kalitesi ile büyüleyen fps oyunu Modern Combat 5: Blackout, tüm platformlarda eş zamanlı olarak yayınlandı. FPS türünden hoşlananlara mobilde üst düzey bir deneyim sunan Modern Combat 5, hikaye modunun yanında takımlar kurarak diğer oyuncularla çarpışmamıza izin veren çok oyunculu mod da içeriyor.

FIFA 15 Ultimate Team:

EA Sports’un popüler futbol oyunu FIFA 15’in mobil sürümü FIFA 15 Ultimate Team, tüm platformlarda aynı anda yer aldı. Lisanslı 10.000 oyuncu, 500 takım ve gerçeğinden farksız 30 stadyum ve ligi bünyesinde barındıran oyunda 5 farklı oyun modu bulunuyor.

Asphalt Overdrive:

Klasik yarış deneyimini farklı bir boyuta taşıyan Asphalt Overdrive, sadece Windows Phone değil tüm platformlarda merakla beklenen oyunlar arasındaydı. Sonsuz koşu türünü araba yarışı ile harmanlayan yapımda arabaların hepsi lisanslı ve gerçeklerinin birebir kopyası. Klasik araba yarışı oyunlarından sıkıldıysanız Asphalt serisinin son oyunu ile kesinlikle tanışmalısınız.

Traffic Racer:

Windows Phone platformu için çok geç çıkış yapan Traffic Racer, Türklerin de başarılı mobil oyunlara imza attığının en güzel örneklerinden. Tabiri yerinde ise beş kuruş harcamadan büyük keyifle oynayabileceğiniz bu yarış oyununda trafik kurallarını hiçe sayıyor, hız sınırlarını aşıyorsunuz.

Kinectimals:

İlk olarak Xbox 360 konsolunda çıkan ve Kinect ile uyumlu bir oyun olan Kinectimals, oyuncuların hayvanat bahçesine gitmeden hayvanat bahçesinin en sevimli canlıları ile etkileşime geçmelerine izin veriyor. Çocuklar için hazırlanmış ancak büyüklerin de eğlenerek oynadığı yapım Windows Phone platformu için ücretsiz olarak geldi.

Angry Birds Epic:

Rovio’nun popüler Angry Birds oyunu, Epic ile farklı bir boyut kazandı. Rol yapma ve strateji türünü birleştiren yapım sıra tabanlı oynanış sunuyor. Bizleri kızgın kuşların ve domuzcukların ortaçağdaki savaşına götüren yapım, Windows Phone kullanıcılarını fazla bekletmedi ve diğer platformlarda aynı gün yayınlandı.

Talking Tom Cat:

Windows Phone platformu için geç çıkış yapan ve merakla beklenen oyunlardan birisi de Talking Tom Cat idi. Sevimliliği, mimikleri ile milyonları büyülemeyi başaran Konuşan Kedi Tom, çocuğunuzun da rahatlıkla oynayabileceği bir oyun. (Talking Tom Cat’in dişi sürümü My Talking Angela da büyük ilgi gördü.)

Sonic Dash:

Sega oyun konsolunda karşımız çıkan farklı tarzı ile milyonların sevgisini kazanan kirpi Sonic, mobil platformda da kendisine yer buldu ve Sonic Dash adıyla karşımıza çıktı. Sonsuz koşu türünde hazırlanan oyunda Sega’nın maskotu ve onun arkadaşlarını yönetiyoruz. Windows Phone platformu için çok geç yayınlanan yapım Sonic’i özleyenler tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Cloud Raiders:

Yüzen adalarla dolu gökyüzünde hakimiyeti ele geçirmek için mücadele ettiğimiz bol aksiyon dolu sahneler içeren bir strateji oyunu olan Cloud Raiders, Windows Phone platformunda en çok oynanan, beğenilen oyunlardan biri oldu.

Yeni yılda her şey gönlünüzce olsun! İyi Eğlenceler!

Tamindir'de 2014'ün En'leri

YORUMLAR