ZenMate Nedir, Nasıl Kullanılır?

ZenMate Chrome eklentisinin nasıl yükleneceğini ve kullanılabileceğini merak ediyorsanız rehber blogumuzu kaçırmayın!

ZenMate Nedir, Nasıl Kullanılır?

ZenMate eklentisi, Google Chrome ya da diğer Chromium tabanlı web tarayıcılarınızda hemen proxy çözümlerinden faydalanabilmenizi sağlayan ve bir program kurmakla uğraşmak yerine direkt olarak küçük bir eklenti vasıtasıyla proxylerin tüm özelliklerinden yararlanmanızı sağlayan kullanışlı bir araç. Hem sadece o an aktif olduğu tarayıcıyı etkileyen ve tüm internet bağlantısını etkilemeyen yapısı, hem ücretsiz olması hem de hızlı ve kolay kullanımı sayesinde kesinlikle bilgisayarınızda bulunması gerekenlerden birisi olduğuna inanıyorum.

Eklentiye dair daha fazla bilgi edinmek, ekran görüntülerini görmek ve indirmek için aşağıdaki bağlantıdan faydalanabilir, eklentinin üretici tanıtım videosunu da hemen altında izleyebilir, böylece daha fazla fikir edinebilirsiniz.

ZenMate ile İnternete Güvenle ve Sınırsızca Girin
İNTERNET

ZenMate ile İnternete Güvenle ve Sınırsızca Girin

ZenMate eklentisi, Google Chrome ile internete hem güvenli hem de hiç bir sınırlamaya takılmadan girebilmenizi sağlayan ücretsiz uygulamalar arasında yer alıyor ve bir program olmadığı için hem detaylı kurulum barındırmıyor, hem de çok kolay ayarlama seçeneklerine sahip.

ZenMate Nasıl Kullanılır?

Eklentiyi tabii ki ilk olarak bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor ve yukarıdaki bağlantıyı kullanarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Hemen indir butonuna bastığınızda Google Chrome mağazasına yönlendirileceksiniz ve karşınıza çıkan eklenti sayfasında "Ücretsiz" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Hemen kısa bir süre sonra eklentinin bilgisayarınıza indirilmesi tamamlanacaktır ve bu işlemin ardından karşınıza çıkacak olan pencere üzerinde "Ekle" seçeneğini kullanmalısınız.

Eklenti artık tarayıcınıza kurulmuş olmalı. Kurulum işlemi tamamlanır tamamlanmaz, e-posta adresinizle kayıt olmanız gerekiyor. Zira kayıt işlemi olmadan ZenMate aktif hale gelmiyor ve kendi hesabınıza tanımlayacağınız ZenMate eklentinizin olması güvenliğiniz için de gerekli olanlardan bir tanesi. E-posta adresinizi girdikten sonra "Get secured now" butonunu kullanabilirsiniz.

Kayıt işlemi tamamlandığında mavi bir ekranla karşılaşacaksınız ve burada yer alan şifrenizi iyi not etmeniz gerekiyor. Zira daha sonra aynı e-posta adresiyle eklentiyi başka tarayıcılarınıza ya da bilgisayarlarınıza eklediğinizde çalışması için bu şifre sorulacaktır. Tabii ki saklama işlemini güvenli şifre saklama programlarında ya da zihninizde gerçekleştirmelisiniz.

Mavi ekranda "Got it" butonuna da bastığınızda artık tüm işlemler tamamlanmış demektir. Bu noktadan sonra proxy'iniz direkt olarak aktif durumda ve hiç zorlanmadan engelli sitelere giriş yapabilirsiniz. Tarayıcınızın sağ üst kısmındaki ZenMate eklenti ikonuna tıklarsanız aşağıdaki gibi bir eklenti penceresiyle karşılaşacaksınız ve bu herşeyin yolunda olduğunu gösteriyor. Proxy'i kapatmak için hemen sağ alt köşede yer alan "Sign out" seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Fakat proxy ülkenizi değiştirme ihtiyacı hissediyorsanız hemen ortada yer alan proxy ülkesi ikonuna tıklayabilir ve buradan karşınıza çıkacak olan ülkeler arasından seçim yapabilirsiniz. "Choose" butonuna basmanız ülke seçimini gerçekleştirmek için yeterli oluyor.

Uygulamanın sorunsuz ve performanslı bir şekilde çalıştığını da eklemek gerek. Eğer kullanabileceğinizi düşünüyorsanız indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Eğer ZenMate nasıl kullanılır videomuzu izlemek isterseniz de aşağıdaki video rehberimizi kaçırmayın!

ZenMate ile Engelli Sitelere Nasıl Girilir?
YAZILIM

ZenMate ile Engelli Sitelere Nasıl Girilir?

{ softwareId = 35848} ZenMate eklentisi ile Google Chrome üzerinden hiç bir program kurmadan direkt olarak proxy bağlantısı kurabilir ve hem engelli sitelere giriş yapabilir, hem de yurtdışından ülkemize kapalı web sitelerini ziyaret edebilir, hem de kişisel bilgilerinizin gizliliğini koruyabilirsiniz.

YORUMLAR