Yeni Facebook Zaman Tünelini Özelleştirin

Yeni Facebook zaman tünelinde nasıl sadece istediğiniz bölümlerin görüntülenmesini sağlayacağınızı öğrenin.

Yeni Facebook Zaman Tünelini Özelleştirin

Yeni Facebook zaman tünelinde nasıl sadece istediğiniz bölümlerin görüntülenmesini sağlayacağınızı öğrenin.

Facebook şimdiye kadar pek çok kez yaptığı gibi yine kısa bir zaman önce kullanıcı profillerini yeniden tasarladı. Fakat bu son versiyon profil sahibine en çok kontrolü sunuyor. Bu yeni versiyon ile eski versiyon arasındaki temel fark tüm güncellemelerin ve olayların sayfanın sağında görüntüleniyor olması. Sizin hakkınızdaki bilgiler, arkadaşlarınızdan bir kısmı ve fotoğraflarınız ise sol kenarda görünmekte. Bundan önceki tasarımdan son derece farklı olarak zaman tünelinize çok farklı düzenlemeler getirildiği söylenebilir.

Şimdi en kullanışlı yeni özellik, zaman tünelinizde görüntülenecek bölümleri seçebilmeniz. Profilinizde boş bölümlerin olması yerine bunları kapatabiliyorsunuz. Doldurduğunuz bölümleri, bunları görüntülemek konusundaki fikrinizi değiştirdiğinizde yine kapatabiliyorsunuz. Ayrıca Facebook2un bilgilerimizi saklaması sayesinde daha sonra bölümlerin görüntülenmesi konusunda bir geçiş yaparsanız bu bölümler boş kalmıyor.

Peki, özelleştirmeyi nasıl yapacaksınız?

Öncelikle, gizlilik ayarlarından özelleştirilebilmelerine rağmen; Hakkında, Arkadaşlar ve Fotoğraflar bölümlerinin kapatılamayacağının farkında olmalısınız.

Facebook zaman tünelinizde görüntülenecek bölümleri seçmek için sol kısımda profil fotoğrafınızın hemen altında bulunan Hakkında bölümünün sağına doğru farenizi dolaştırın. Ufak bir kalem simgesinin belirdiğini göreceksiniz. Buna tıkladığınızda “Kısımları Düzenle” ve “Bilgileri güncelle” seçenekleri görünecek. “Kısımları Düzenle”ye tıklayın.

Karşınıza bir pencere gelecek. Bu pencerede hangi bölümlerin görüneceğini seçebilirsiniz.

Ayrıca bunların da hangi sırayla görüneceğini belirlemek için bölümlerin üzerine fareyle tıklayıp onları istediğiniz sıraya taşıyabilirsiniz. Daha sonra kaydet diyerek değişiklikleri onaylayın.

Şimdi sadece belirlediğiniz bölümler zaman tünelinizde görünecek ve profilinizde boşluklar olmayacak. Yeni düzenlemeler hakkında neler düşünüyorsunuz? Bunları yorumlarda paylaşın.

Yeni Thief Oyunu Xbox 720'ye Gelecek

YORUMLAR