En İyi Alarm Uygulamaları

Bu listemizde en iyi alarm uygulamaları ile karşınızdayız. Android ve iOS için en iyi alarm uygulaması hangisi? İşte merak edilen tüm detaylar!

Siz de gecenin yorgunluğu ile sabahları kalkmakta zorlananlardansanız, uyanmanıza yardımcı olacak bir uygulama arıyor olabilirsiniz. Bu listemizde en iyi alarm uygulamaları ile karşınızdayız. Peki ama Android ve iOS için en iyi alarm uygulaması hangisi?

Sabahları uyanmakta güçlük çekiyor ve kullanabilecek yeni uygulamalar arıyorsanız; sizin için harika bir liste hazırladık. Bu listemizde, farklı özellikleri ile ön plana çıkan ve rakiplerinin önüne geçen bazı mobil uygulamaları bir araya getirmeye çalıştık.

Hemen aşağıda kısaca listesini görebileceğiniz gibi bugüne kadar hem Android hem de iOS için birbirinden iyi uygulamalar yayınlandı. Bazıları ise on milyonlarca kez indirilerek, dünya üzerinde birçok kişinin iyi uyanmasına yardımcı oldular. 

Listemizde yer alan uygulamaların en fazla ön plana çıkan tarafları ise farklı alarm sesleri sunmaları. Bu konuya odaklandıkları için daha iyi uyanmanızı sağlamak için en iyi sesleri seçen bu uygulamalar, farklı detaylar da ortaya koyabiliyorlar.

En İyi Alarm Uygulamaları Listesi

  • Alarmy
  • Spin Me Alarm
  • I Can't Wake Up
  • Rise Alarm
  • Sleep Cycle
  • Wake N Shake Alarm Clock
  • Wakie Sosyal Alarm
  • Puzzle Alarm Clock
  • Walk Me Up
  • Shake It Alarm

En İyi Alarm Uygulamaları Hangileri?

Bu listemizde yer alan alarm uygulamaları, sizin uykunuzu bölmek adına adeta bir ordu gibi savaşıyor. Bu uygulamalardan birisini kullanıyorsanız, alarmı ertelemek ve uyanmamak pek de olası değil. Siz de hemen size en uygun alarm uygulamasını bulabilir ve cihazınıza indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

1. Alarmy

Alarmy, belki de uyanmanız için canla başla mücade ediyor desek yerinde olur. Alarm çaldığında kapatmak için fotoğraf çekilmeniz gereken bir sisteme sahip olan uygulama, birçok kişinin sinirini bozsa da uyanmak için kesin bir çözüm sunuyor diyebiliriz. Alarmı susturmak için fotoğraf haricinde matematik problemi çözme gibi farklı seçenekleri de bulunuyor.

2. Spin Me Alarm

En etkili alarm uygulamalarından birisi Spin Me Alarm. Bu uygulama birden fazla alarm sesiyle birden fazla alarm kurmanıza olanak tanıyor. Son derece basit ara yüzü gece hemen uygulamayı sıkılmadan kurabilmenizi sağlıyor. Bu uygulamanın en güzel tarafı öyle bir tuşa ya da düğmeye basarak kapatmanıza olanak vermiyor olması. Uygulamanın susması için yataktan kalkarak elinizde cihazınızla kendi etrafınızda birkaç kaç kez dönmeniz gerekiyor. 

3. I Can't Wake Up

Sabahları gerçekten zor uyanan bir metabolizmaya sahipseniz sizin için bire bir uygulamalardan bir tanesi 'I can’t wake up'. Uygulamada tamı tamına sekiz farklı alarm var. Bunlardan her biri bir diğeri tamamlanmadan kendisini kapatmıyor. Alarmı kapatmanız için akla gelmedik şeyler yapmak zorunda kalabiliyorsunuz.

Ya bir barkod taratıyor ya da bir bulmaca çözmek zorunda kalabiliyorsunuz. En ilginci ise bunları yaparken yatağınızı terk edip birkaç adım atmak zorunda kalıyor olmanız.

4. Rise Alarm

Alanındaki diğer uygulamalar ile karşılaştırıldığında daha makul olan Rise Alarm, kararı tamamen kullanıcıya bırakıyor. Ne zaman uyuyup ne zaman uyanacağına karar verilen uygulamada, tek özellik ekran rengi saate göre farklılaşıyor.

5. Sleep Cycle

Sleep Cycle, uyku süresini kaydetme ve kişiye en uygun uyku saatini belirleme gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Uyandırmak için uygun saati de kendisi belirleyen uygulama, ses ve titreşim ile uykuya devam edildiğini anlıyor. Hafif bir uyku sürecinde olunduğunu ön görüp alarmı otomatik olarak ayarlıyor. Sleep Cycle aynı zamanda uyku verilerini de kaydediyor.

6. Wake N Shake Alarm Clock

Uyanma konusunda kullanıcısını zorlayan ve kesinlik uyanmaya yardımcı olan bir diğer uygulama Wake N Shake. Alarmın durması için telefonun güçlü bir şekilde sallanması gerekiyor. Aksi takdirde çalmaya devam ediyor. Gerçekten uyanana kadar telefonu sallama zorunluluğu olan uygulama, ücretli bir şekilde kullanılıyor.

7. Wakie Sosyal Alarm

Bu alarm uygulaması diğer Wakie kullanıcılarının sizi aramasıyla, doğal olarak da sizin onları aramanızla çalışıyor. Böylelikle insan sesiyle uyanabilme şansı yakalayabiliyorsunuz. Wakie kullanıcılarının birbirlerini uyandırması mantığıyla çalışan bu uygulamada aramalar altmış saniyeyle sınırlandırıldığı için rahatsız edici diyaloglar da önlenmiş.

Wakie kurulmadan önce bazı gerekli güvenlik kontrol protokolleri yapılıyor. Uyanmak ve bir başkasının uyanmasını sağlamak gibi bir sorumluluğa sahip olduğunuz için son derece etkili bir alarm uygulaması diyebiliriz.

8. Puzzle Alarm Clock

Sabahları uyanmak kabusuna son vermek için ilaç gibi bir uygulama daha. Puzzle Alarm Clock adından da anlaşılacağı üzeri sizi bulmacalarla uyandırıyor. Her sabah farklı bulmacaları çözerek güne başlamak belki zihninize de zindelik katabilir. Uygulama size soracağı bulmaca sayısını belirlemenize izin veriyor.

İster 2, ister 5 bulmacayla boğuşmanız mümkün. Tamamen size kalmış. Uygulamanın rahatlatıcı bir yanı da var, bulmacalarınızı çözerken arkada hafif rahatlatıcı melodiler de çalıyor. 

9. Walk Me Up

Tamam, alarmınız çalıyor. Ama susturmak için mutfağa gidip, oradan salona geçmek ve belki de koridorda biraz volta atmaya ne dersiniz. 'Walk me up' böyle bir uygulama. Onu susturmak için mutlaka evin içinde ya da yatağın etrafında birkaç tur atmanız gerekiyor. Yoksa susturmak mümkün olmuyor.  Uygulamayı hafifçe ya da sertçe sallamanız da bir şey ifade etmiyor. Kalkıp yürümeniz lazım. Hem böylesi daha sağlıklı değil mi?

10. Shake It Alarm

Listemizdeki son uygulama olan Shake It Alarm, çaldığında üç farklı şekilde kapatma seçeneği sunuyor. Sallama, çığlık atma veya ekrana serçe vurma. Bu üç seçenekten birini seçerek gerçekten uyanmanıza yardımcı olabilecek kararı verebilirsiniz. Eğer bunlara rağmen uyanmakta zorluk yaşıyorsanız uygulama indirildiği zaman girilen telefon numarasına kısa mesaj yollar ve arkadaşlarınızın sizi aramasını sağlıyor.

Peki sizin bu uygulamalar arasındaki tercihiniz hangisi? Siz hangi uygulamayı tercih ediyorsunuz ve memnun musunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

iPhone ve iPad için En İyi Alarm Uygulamaları
MOBİL

iPhone ve iPad için En İyi Alarm Uygulamaları

İnsanlığın ortak sorunlarından bir tanesi de sabahları erken kalkmak zorunda olmaktır. Gerçekten sabahları zorlanmadan kalkabilen insanlar bence evrimin son basmağını da çıkmış ve artık gelişim sürecini tamamen geride bırakmış olanlardır.

YORUMLAR