Yapay Zeka Teknolojisi Şirketleri Nasıl Zengin Edecek?

Siri, Google Assistant, Cortana gibi yapay zeka teknolojileri ilerleyen senelerde geliştiricilerini nasıl zengin edecek?

Yapay Zeka Teknolojisi Şirketleri Nasıl Zengin Edecek?

Google, Apple, Microsoft gibi şirketlerin geliştirdiği yapay zeka teknolojileri, gelecek senelerde bu şirketlere ne gibi katkılarda bulunacak, trilyon dolarlık şirketlerin kurulmasına nasıl yardımcı olacak? Detaylar yazımızda.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin katkılarıyla Alexa, Siri, Google Assistant, Facebook M ve Cortana gibi birbirinden gelişmiş yapay zeka teknolojileri geliştirildi. Onlara verilen görevleri yerine getirmek adına özelleştirilen bu teknolojiler, gelecek senelerde geliştiricilerine çok büyük miktarlarda para kazandıracak ve hatta dünya tarihinde ilk defa trilyon dolarlık değere sahip olan şirketlerin kurulmasına yardımcı olacak. Peki yapay zeka bunu nasıl mümkün kılacak?

Yapay Zeka Kullanım Alanları 

Tarih boyunca geliştirilen tüm iletişim teknolojileri, daha fazla müşteriye ulaşmak ve reklam yapmak isteyen şirketler tarafından kullanılmıştır. Örneğin 1978 senesinde ilk defa spam e-mail ortaya çıkmıştı ve bu e-maili gönderen kişi aslında şirketinin reklamını yapmaya çalışan bir pazarlama müdürüydü. Şirketlerin bu gibi teknolojileri kullanarak reklam yapmak istemeleri sayesinde yapay zeka, geliştiricileri için tam anlamıyla altın madenine dönüşecek. Şu an geliştirilen yapay zekaların birçoğu kusursuz çalışan kişisel asistanlar olmaları amacıyla şekillendiriliyorlar. Bu da milyonlarca ve hatta milyarlarca insanın yapay zekalara “Buradan otobüs durağına nasıl giderim?” ya da “En yakın alışveriş merkezi nerede?” gibi sorular sorması anlamına geliyor. Yapay zeka teknolojileri bu soruları cevaplandıracak ancak cevap verirken geliştiricilerine ödeme yapan şirketleri ve kendi kullanıcılarını da yakınlaştıracak.

Yapay Zekanın Kurumsal Geleceği

Bu duruma örnek vermek adına reklamlarla dünyanın en büyük şirketlerinden olmayı başaran Google ve Facebook’u inceleyebiliriz. Google, servislerini kullanan tüm kullanıcılardan her sene yaklaşık 10 dolar kazanıyor. Facebook ise sosyal paylaşım platformunu ziyaret eden kişilerden her sene 50 dolar gelir sağlıyor. Hiçbirimiz Google’a veya Facebook’a ödeme yapmıyoruz fakat bu şirketler, reklam verenler ve bizler arasında bir bağ kurarak para kazanmayı başarıyorlar. Yapay zeka sistemleri de aynen bunu yapacak. Siz yakındaki alışveriş merkezini sorduğunuzda 500 metre ileride bir alışveriş merkezi olduğunu söyleyecek fakat 1,5 Km ötedekinin de reklamını yapacak.

Sıradan Fotoğrafları Korkunçlaştıran Yapay Zeka Geliştirildi!

Facebook, Google ve Microsoft Yapay Zeka Ortaklığına Gidiyorlar

Yapay Zeka Ne Değildir?

YORUMLAR