WordPress Şifresi phpMyAdmin Üzerinden Nasıl Değiştirilir?

WordPress şifrenizi unuttuysanız ve şifremi unuttum butonu işe yaramıyorsa, yapmanız gerekenleri bu makalemizde bulabilirsiniz.

WordPress Şifresi phpMyAdmin Üzerinden Nasıl Değiştirilir?

WordPress, günümüzde her platformda kullanılabilen en başarılı CMS sistemlerinden biri. Haber, kurumsal, portal, blog ve daha aklınıza gelebilecek her alanda faaliyet gösteren sitelerin altyapısını oluşturan WordPress sisteminde bazı aksaklıklar meydana gelebiliyor. Giriş şifrenizi unuttuğunuzda, şifremi unuttum seçeneği işe yaramıyor ve php mail() fonksiyonu kapalı uyarısı veriyorsa, yapmanız gerekenleri anlatıyoruz.

Şifremi unuttum seçeneğine tıkladığınızda ortaya çıkan; “E-posta gönderilemedi. Olası sebep: servis sağlayıcınız mail() fonksiyonunu engellemiş olabilir.” Uyarısının nedeni, sunucudaki php mail() fonksiyonunun kapalı olmasından kaynaklanıyor. Bunun için; barındırma hizmeti aldığınız firmanın size verdiği cPanel (ya da hangi panel kullanılıyorsa) üzerinde yer alan phpMyAdmin bölümünden bu sorunu çözebiliyoruz.

İlk olarak phpMyAdmin’e giriyoruz.

Solda yer alan veritabanlarından, blogumuzda kullandığımız veritabanını seçiyoruz.

Veritabanında yer alan tablolar listelenecektir. En altta bulunan wp_users tablosuna tıklıyoruz.

Gördüğünüz gibi kullanıcıya ait bilgilerin olduğu bölüm açıldı. İşaretlediğimiz butona tıklayarak, düzenleme yapmamız gerekiyor.

User_pass alanında yazan bölümü değiştireceğiz. İlk olarak bu bağlantıya giderek, şifrenizi MD5 ile oluşturmanız gerekiyor.

MD5 şifremizi oluşturduktan sonra, user_pass alanında yazanları silip oluşturduğumuz şifreyi yapıştırarak Git butonuna basıyoruz. İşte bu kadar! WordPress yönetici paneline gidebilir, yeni oluşturduğunuz şifreyle giriş yapabilirsiniz.

Not: phpMyAdmin üzerinde en son ulaştığımız alanda, kullanıcı adınızı da değiştirebilirsiniz. Bunun için herhangi bir şifreleme olmadığından, kullanıcı adınızı direkt olarak yazdıktan sonra Git butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

WordPress'te Emojiler Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

YORUMLAR