WordPress için En İyi Yazı Tipi Eklentileri

WordPress tabanlı web sitelerinizde kullanabileceğiniz ve içeriklerinizin okunmasını kolaylaştıracak yazı tipi eklentilerini listeledik.

WordPress için En İyi Yazı Tipi Eklentileri

Web sitesinde kullanılan yazı fontları, web tasarım unsurlarının öncelik listesinde en yukarıda olmasa da yüksek öneme sahip unsurlardan bir tanesi. Çok küçük yazı boyutları ve fontları kullanmak, ziyaretçilerinizde kötü bir izlenim bırakacak ve bu da web sitenizi büyük oranda etkileyecektir.

Doğru yazı fontu kullanmanın önemini yukarıda anlattıklarımızdan biraz da olsa anlayabilmişsinizdir. Bu amaçla bizler de, WordPress tabanlı web sitelerinizde kullanabileceğiniz ve bu konuda size çok büyük yardımı dokunacak yazı fontu eklentilerini sizler için seçtik. İsterseniz eklentilere göz atalım.

1. Use Any Font

Bu eklenti sayesinde tam anlamıyla sahip olduğunuz TTF, OTF, EOT, WOFF, SVG ve dfont formatlı herhangi bir yazı tipini kullanabilmeniz mümkün. İçerik ekleme sayfasında tek bir tuşa basarak bu yazı fontunu içeriklerinizde kullanmaya başlayabilirsiniz.

2. Font-resizer

Font-resizer eklentisi, ziyaretçilerinizin web sitenizde herhangi bir sayfada görebileceği yazı tipi boyutlarını yeniden boyutlandırmanıza izin veriyor. Aynı ziyaretçi sitenize tekrar ziyaret ettiğinde ise çerez ayarları sayesinde aynı fontları kullanmaya devam edebiliyor.

3. Typekit for WordPress

Yüzlerce çeşit kaliteli yazı tiplerinden beğendiğinizi seçerek, WordPress sitenize anında entegre edebiliyorsunuz.

4. Google Typography

En çok tercih edilen eklentilerden olan Google Typography, yüzlerce Google Font’una erişebilmenizi sağlıyor. Tek bir kod satırı yazmadan, eklenti ayarlarından gerekli ayarları düzenleyebilir ve anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

5. Font Squirrel

Ücretsiz ve yüksek kaliteli yazı fontlarını kullanıcılara sunan Font Squirrel, yazı fontlarını ve örnek görüntülerini önizleme seçeneği sayesinde daha kolay tercih yapmanıza yardımcı oluyor.

6. Simple Pull Quotes

Web sitenizde ya da blogunuzda bulunan içeriklerinizde alıntılara yer verip, bu alıntıları göze çarpacak şekilde yerleştirmek istiyorsanız bu eklenti tam size göre. Alıntı yapmak istediğiniz metini seçtikten sonra pullquote düğmesine basarak, bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

7. Initial Letter

Yeni bir paragraf açıp, paragrafın ilk kelimesinin baş harfini daha büyük yaparak ilginç bir görünüm sunabileceğiniz Initial Letter eklentisi, bazı kitap veya gazetelerde gördüğümüz bu konsepti web sitenizde de uygulamanızı sağlıyor.

8. Styles

Styles eklentisi, sitenizdeki her şeyi tam anlamıyla özelleştirme imkanı sunuyor. Sitenizdeki yazı tipleri, fontları ve boyutlarını her sayfa için ayrı ayrı düzenleyebilirsiniz.

9. PS Disable Auto Formatting

WordPress’in otomatik biçimlendirme özelliğini beğenmiyorsanız bu eklentiyi mutlaka denemelisiniz. Eklentinin kullanım amacını kısaca, görsel editör tarafından oluşturulan HTML kaynağını değiştirmek olarak açıklayabiliriz.

WordPress için Temel Güvenlik Önerileri

WordPress'e Eklenti Nasıl Kurulur?

YORUMLAR