Windows'ta Toplu Dosya İsmi Nasıl Değiştirilir?

Windows işletim sistemi toplu dosya isimlerini değiştirmek için birçok alternatif yol sunuyor. Bu seçeneklerin arasında Komut İstemi, PowerShell, hatta ve hatta üçüncü parti uygulamalar barında bile varken işlemi başarıyla tamamlamak için Windows Gezgini

Windows'ta Toplu Dosya İsmi Nasıl Değiştirilir?

Windows işletim sistemi toplu dosya isimlerini değiştirmek için birçok alternatif yol sunuyor. Bu seçeneklerin arasında Komut İstemi, PowerShell, hatta ve hatta üçüncü parti uygulamalar barında bile varken işlemi başarıyla tamamlamak için Windows Gezgini pencerenizden daha fazlasına ihtiyaç duymuyorsunuz. Bu yüzden size tüm adımlarıyla toplu dosya isimlerini değiştirmek için en kolay yolu göstereceğiz. Hem vakitten tasarruf sağlayan hem de yardımcı bir yazılım gerektirmeyen Windows Gezgini yönteminin nasıl yapılacağını fotoğraflarla anlattık.

Öncelikle isimlerini toplu halde değiştirmek istediğiniz dosyaları aynı klasörün içine aktarmanız gerekiyor. Burada isimlerin sıralı olması için dikkat etmeniz gereken işlem, içeride yer alan dosya tiplerinin aynı olması. Örneğin, .png ve .jpg uzantılı dosyalar varsa bunlar kendilerinde ayrı bir sıralama yaratacaklardır.

Klasörün içerisinde bulunan tüm dosyalar seçmiş olduğunuzdan emin olun. Burada eksik kalan bir dosya olacağını düşünüyorsanız mouse ile seçmektense Ctrl+A tuşlarına basarak tüm dosyaları aynı anda seçmeniz mümkün. Dosyaların seçili olduğunu etrafında yer alan renkli çerçeveden anlamanız mümkün.

Hepsinin seçili kaldığından emin olacak bir şekilde dosyalardan bir tanesinin üstüne mouse ile gelip sağ tıklayın. Karşınıza tümünün adını değiştiren bir seçenek gelmeyeceği için emin olmayabilirsiniz ancak Ad Değiştir hem tekil hem de çoğul olarak işe yarayan bir seçenek. Bu seçeneği tıklayın.

Seçmiş olduğunuz dosyanın adı diğer dosyaların da adı olacağı için bütünü temsil eden bir isim seçmenizi öneririz. Örneğin, seyahat yapmış olduğunuz şehir ismini ayrı bir klasör ve ortak isim ile numaralandırırken başka bir yerde yapmış olduğunuz seyahat için ayrı bir klasör mantıklı olacaktır. Aklınıza yatan ismi seçili dosyaya girin.

Bunun sonrasında karşılaşacağınız görüntünün aşağıda yer alan görsele benzemesi gerekiyor. "tamindir" olarak seçmiş olduğumuz dosya adından sonra (x) şeklinde 1'den 6'ya kadar uzanan dosyalar görüyoruz.

Fotoğraflarla işlemi takip etmektense videolu bir anlatım tercih ediyorsanız, hazırlamış olduğumuz videoyu da izleyip paylaşabilirsiniz.

Windows'ta Toplu Dosya İsmi Değiştirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Windows'ta Toplu Dosya İsmi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Windows işletim sistemi kullananlar için pratik bir çözüm yolu olacak bu yöntemle birkaç adım içerisinde toplu dosya isimlerini nasıl değiştirebileceğinizi gösteriyoruz.

Bu işlemi gerçekleştirirken herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Problemi çözmek için daha hızlı veya daha kapsamlı bir yol biliyor musunuz? Yorum kutusuna fikirlerinizi yazıp sohbete katılabilirsiniz.

YORUMLAR