Windows Phone için En İyi Müzik Uygulamaları

Windows Phone Mağazası'ndaki en kaliteli müzik uygulamalarını inceledik.

Windows Phone için En İyi Müzik Uygulamaları

Müzikle yatıp müzikle kalkanlar için birbirinden kaliteli müzik uygulamalarını inceledik. Windows Phone kullanıcıları için seçtiğimiz tüm uygulamalar ücretsiz, reklamsız ve de kaliteli.

Okulda, işte, evde nerede olursanız olun, Windows Phone telefonunuzda gerçekleştirdiğiniz en sık eylemler arasında müzik dinlemek te varsa, siz Windows Phone kullanıcıları için özenle seçtiğimiz müzik uygulamalarına bayılacaksınız.

Mağazadan özenle ayıkladığımız müzik uygulamaları size sadece yüksek kalitede ve reklamsız çevrimiçi / çevrimdışı müzik dinleme sunmayacak, aynı zamanda sevdiğiniz müzikleri cihazınıza indirebilmenize, gittiğiniz bir mekanda çalan şarkıyı bulabilmenize imkan tanıyacak. İşte Mağazada gözümüze çarpanlar:

MixRadio:

Windows Phone platformunda en çok tercih edilen müzik uygulaması MixRadio, Windows Phone 8 ve üzeri işletim sistemi yüklü tüm cihazlarda ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Sıkıcı kaydolma işlemi ile uğraşmadan hemen kullanmaya başlayabileceğiniz uygulama, dinlediğiniz parçaları takip ediyor ve tam da zevkinize uygun hazırlanmış çalma listelerini önünüze seriyor. Hazır sunulan listelerden bazıları bu iş için yaratılmış profesyonel kişilerce, bazıları da Rihanna, Lady Gaga gibi her albümü merakla beklenen, milyarlarca müzik severin takip ettiği popüler müzisyenlerden oluşuyor. Modern, basit ve kullanışlı arayüz ile gelen uygulamanın “Zevkime Göre Çal” özelliğine de bayılacaksınız. Bu modda favori sanatçılarınızı belirtiyor ve gerisini MixRadio’ya bırakıyorsunuz. Uygulama kısa süre içerisinde beğendiğiniz sanatçıların hit parçalarından oluşan eşsiz çalma listelerini sunuyor. Zevkinize göre hazırlanan bu listeler her seferinde değişiyor. En güzeli de yüzlerce şarkıdan oluşan bu listeleri tek dokunuş hareketiyle cihazınıza indirebiliyor, sosyal ağlarda arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Sınırsız parça atlama, sınırsız çevrimdışı liste indirme, kablosuz bağlantı üzerinden yüksek kaliteli ses MixRadio+ ile deneyimleyebileceğiniz özelliklerden sadece birkaçı.

Spotify:

Hem freemium (ücretsiz ve reklamlı) hem de premium (ücretli) üyelik modelini destekleyen çevrimiçi müzik dinleme servisi Spotify’ın Windows Phone sürümü de sürekli güncellenerek hem görsel hem de kullanım açısından iyileştirilmekte. Hem yerli hem de yabancı müzik dinleyicilerine hitap eden uygulama ile favori sanatçılarınızın en yeni ve eski albümlerini yüksek ses kalitesiyle ücretsiz olarak (reklam destekli) çevrimiçi dinleyebilir, dilediğinizi cihazınıza indirebilirsiniz. Ne dinleyeceğinize karar veremediğiniz anlarda başkaları tarafından hazırlanan çalma listelerine göz atabilir, listelerini beğendiğiniz kişileri takibe alabilirsiniz. Ayrıca Spotify ekibinin hazırladığı popüler çalma listeleri de tek dokunuş ötenizde. Büyük görsellerle süslenen kategoriler arasında en çok dinlenenlerden en yeni çıkanlara, o anki ruh halinize uygun olanlardan müzik tarzınıza kadar onlarca hazır liste bulunuyor. Uygulamanın premium kullanıcılara sunduğu özellikler arasında sınırsız şarkı geçme, çevrimdışı dinleme ve indirme, olağanüstü ses kalitesi, istenilen şarkıyı çalabilme ve reklamsız kullanım yer alıyor.

Karnaval:

Süper FM, Metro FM, Joy Türk, Joy FM, Virgin Radio, Kantin, Radio Mydonose Karnaval Radyo uygulamasında dinleyebileceğiniz radyo istasyonlarından sadece birkaçı. Sıkı bir radyo dinleyicisi iseniz farklı tarzlarda parçaları 7 / 24 çalan radyo istasyonlarını bir araya toplayan Karnaval tam size göre. Türkçe pop müziğin en hit parçalarının çalındığı Süper FM, romantik anlar için en uygun parçaların çalındığı Joy Türk, asla unutulmayacak parçaların çalındığı Retro Türk, Arabesk ve Fantezi müziğin en iyilerinin çalındığı Efkar, en yeni ve kaliteli yabancı hit müziğin adresi Metro FM, genç ve kendisini genç hissedenlerin radyosu Kantin, anne ve bebekler için özenle seçilmiş şarkıların çalındığı Baby Joy ve daha onlarca radyo istasyonunu ücretsiz ve yüksek ses kalitesi ile dinleyebileceğiniz uygulama ile sanatçıların biyografi ve fotoğraflarına ulaşma, müzik dünyasındaki gelişmeleri takip etme şansına da sahipsiniz. Ayrıca Türkçe genelinde en çok dinlenen parçaları merak ediyorsanız iTunes Türkiye Top 40 listesi ile bu merakınızı giderebilirsiniz. Güncellemelerle kanal listesini daha da zenginleştiren uygulama radyo dinlemeyi seven herkesin cebinde bulunmalı.

Shazam:

Shazam sayesinde beğendiğiniz videoların arka planında veya gittiğiniz bir mekanda o anda çalan parçayı zahmetsizce bulabilirsiniz. Şarkıyı ister sonda, ister başta nerede yakalarsanız yakalayın, Shazam’a dinlettiğinizde sadece saniyeler içerisinde sözleri ile birlikte karşınıza gelecektir. Uygulama aracılığıyla bulduğunuz parçanın videosunu YouTube üzerinden izleyebilir, dilerseniz XBOX Music ve Nokia Music aracılığıyla satın alarak cihazınıza indirebilirsiniz. Shazam aracılığıyla bulduğunuz tüm müziklerinize etiketler bölümünden ulaşabileceğiniz gibi, bunları Twitter, Facebook hesabınızda da paylaşma şansına sahipsiniz. Yeni şarkılar keşfedebileceğiniz bir bölüm de içeren uygulama ile sanatçıların hayatlarını inceleyebilir, geçmiş albümlerine göz atabilirsiniz. Yeni Windows Phone telefonlara uygun arayüz ile gelen uygulama bu platforma özgü olarak istediğiniz parçayı kilit ekranı arka planı olarak ayarlama seçeneği de sunmakta. İnternette sayfa sayfa gezinip müzik bulma sorununuza ücretsiz bir çözüm olan Shazam, Windows Phone 7.5 işletim sistemli cihazları da desteklemekte.

Müzik Indirin:

Windows Phone platformunda ücretsiz kategorisinde bulunan en iyi müzik indirme uygulaması Müzik Indirin, hit parçaları yüksek ses kalitesiyle cihazınıza indirme imkanı tanıyor. Şarkıları doğrudan müzik kütüphanenize indirerek benzerlerinden farkını gösteren uygulama, ücretsiz müzik indirenlerin en çok tercih ettikleri kaynakları bir arada sunuyor; kaynakların birinde bulamadığınız parçayı ötekinde kesinlikle buluyorsunuz. Sürekli güncellenen uygulama arayüzde de farklılığını gösteriyor. Hem modern, hem de aradığınız kolaylıkla bulabilmenizi sağlayan arayüz ile gelen uygulamada kategoriler de bulunmakta. En çok dinlenen sanatçılar, hit parçalar, popüler türlerden oluşan kategori bölümü de ilginizi çekecek, yeni parçalar keşfetmenizi sağlayacak.

En İyi Windows Phone Oyunları

YORUMLAR