Windows 8'e Başlat Menüsü Ekleyebileceğiniz Programlar

Microsoft radikal bir kararla daha önceki Windows sürümlerinde bulunan başlat menüsünü Windows 8 ile birlikte tarihin tozlu raflarına kaldırdı diyebiliriz. Muhtemelen birçoğunuz başlat menüsü yerine getirilen yeni modern kullanıcı arayüzüne alışmakta zorl

Windows 8'e Başlat Menüsü Ekleyebileceğiniz Programlar

Microsoft radikal bir kararla daha önceki Windows sürümlerinde bulunan başlat menüsünü Windows 8 ile birlikte tarihin tozlu raflarına kaldırdı diyebiliriz. Muhtemelen birçoğunuz başlat menüsü yerine getirilen yeni modern kullanıcı arayüzüne alışmakta zorluk çekeceksiniz ve eski başlat menüsünü yeni Windows 8 üzerinde de görmek isteyececeksiniz. Sonuç olarak birçok insanın Windows'u kullanmayı yeniden öğrenmek istemeyeceği bir gerçek.

Durum böyle olunca Windows 8'e alışma sürecinde birçoğumuz yine başlat menüsünü kullanmak isteyeceğiz. Merak etmeyin çünkü Windows 8 üzerinde başlat menüsünü kullanmanıza olanak tanıyacak üçüncü parti uygulamalar da bulunmakta. Bu yazımızda sizlere kolaylıkla indirerek kullanmaya başlayabileceğiniz ve Windows 8 üzerinde başlat menüsünü geri getirecek programları tanıtmaya çalışacağım.

Windows 8 üzerinde başlat menüsünü kullanmanıza olanak tanıyacak ücretli veya ücretsiz beş programı sırasıyla tanıyalım:

Pokki

Windows 8 kullanıyor olun veya olmayın Pokki gerçekten çok başarılı bir uygulama. Kendi arayüzü üzerinden bir çok oyun ve uygulamayı bilgisayarınıza yüklemenize olanak tanıyan Pokki, aynı zamanda sizlere Windows 8 üzerinde kullanabileceğiniz farklı bir başlat menüsü seçeneği de sunmaktadır. Bu başlangıç menüsü yardımıyla bilgisayarınızda bulunan dosya, klasör, program veya uygulamalara kolayca ulaşabilirsiniz.

Start8

Kişisel olarak benim favorilerim arasında gelen Start8 programını 30 gün boyunca ücretsiz olarak deneme şansına sahipsiniz. 30 Günlük deneme sürümünün ardından eğer programı beğenirseniz 4,99 dolar karşılığında kolayca satın alabilirsiniz. Start8, Windows 8 üzerinde klasik başlat menüsünü kullanmanıza olanak verdiği gibi aynı zamanda Windows 8'in modern kullanıcı arayüzünü kullanmanıza da olanak vermektedir. Sadece bu nedenle bile alışma sürecinde size büyük yardımı dokunacaktır.

Start Button 8

Sizlere tamamen özelleştirilebilir bir başlat menüsü sunan Start Button 8, aynı zamanda akıllı klasörler ve sanal gruplar oluşturmanıza da izin verir. İstediğiniz şekilde menülerinizi yaratabilirsiniz. Bu tamamen sizin yaratıcılığınıza bırakılmış. Start Button 8'i sadece Windows 8 ile değil daha önceki Windows sürümleriyle de rahatça kullanabilirsiniz.

IObit Start Menu 8

Windows 8 Metro arayüzünü tamamen devre dışı bırakarak, en temel işlevleriyle kullanabileceğiniz sade bir başlat menüsü arıyorsanız IObit StartMenu8 tam aradığınız program. Window 7 ve Vista üzerinde kullandığınız geleneksel başlat menüsünü size sunan StartMenu8'in tek kötü yanı sanırım Windows 8 Metro arayüzünü devreden çıkarıyor olması.

Classic Shell

Classic Shell sizlere bir başlat menüsü altında Windows'un eski sürümlerinde kullanılabilen tüm özellikleri bir arada sunmaktadır. Aynı zamanda Classic Shell son kullanılan belgeleri gösterilmesi ve Denetim Masası'nın genişletilmesi gibi kullanışlı bir çok özelliğe de sahiptir.

Windows 8 her ne kadar devrim niteliğinde yeniliklerle kullanıcıların karşısına çıkmış olsa da, PC kullanım şeklini değiştirmek istemeyecek birçok insanın da olduğu gerçeği göz ardı edilmese fena olmazmış aslında. Sizlerde Windows 8 üzerinde başlat menüsünün olmamasından rahatsız oluyorsanız, sizler için incelediğimiz beş alternatif programdan birini hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Konuyla ilgili aklınıza takılan sorularınızı bizlere yorum bölümlerimiz aracılığıyla iletebilirsiniz. Ayrıca hangi programı ve neden kullanmayı seçtiğinizi de yazabilirsiniz.

YORUMLAR