Windows 8'de Uygulama Ekleme

26 Ekim tarihinde resmi kullanıcı sürümü piyasaya sürülecek olan Windows 8'i daha fazla beklemek istemiyorsanız Windows 8 Release Preview versiyonunu bilgisayarınıza indirerek, hemen deneyebilirsiniz. Daha önceki versiyonlarla Windows 8 arasındaki en ayır

Windows 8'de Uygulama Ekleme

26 Ekim tarihinde resmi kullanıcı sürümü piyasaya sürülecek olan Windows 8'i daha fazla beklemek istemiyorsanız Windows 8 Release Preview versiyonunu bilgisayarınıza indirerek, hemen deneyebilirsiniz.

Daha önceki versiyonlarla Windows 8 arasındaki en ayırt edici özellik ise Windows 8'de kullanıcılar için geliştirilen Metro Arayüzü diyebiliriz. Windows 8'in Modern Kullanıcı Arayüzü sayesinde, mobil cihazlarınızda olduğu Windows uygulama merkezi üzerinden istediğiniz uygulamaları görüntüleyip indirerek, Windows 8'in yeni Metro Arayüzünüze entegre olarak kullanabilirsiniz.

Bu işlemi nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz? Çok basit, 4 kolay adımda Windows 8 Modern Kullanıcı Arayüzü'ne nasıl uygulama ekleyebileceğiniz birlikte göz atalım.

1- Öncelikle Windows 8'in Modern Kullanıcı Arayüzü üzerinde Windows Store başlığını bularak tıklıyoruz.

2- Evet, Windows 8 Store'un arayüzüne giriş yapmış bulunmaktayız. Burada istediğiniz uygulamaları arayabilir, uygulamalar hakkında fikir sahibi olabilir ve beğenip kullanmak istediğiniz uygulamaları kolayca indirebilirsiniz. Haberleri ve hava durumunu takip edebileceğimiz bir uygulamanın üzerine tıklayarak Windows 8 Modern Kullanıcı Arayüzüne nasıl indirebileceğimizi görelim.

3- Gördüğünüz üzere her uygulamanın kendisine ait özel bir sayfası bulunmakta. Uygulamaya ait bu özel sayfa üzerinde, uygulamaya ait ayrıntıları, ücret bilgilerini, uygulamanın ekran görüntülerini, kullanıcı yorumlarını ve puanlarını görebilirsiniz. Eğer uygulama hoşunuza gittiyse, ekranın sol tarafında bulunan Install butonuna tıklayarak Windows 8 Modern Kullanıcı Arayüzüne indirip, ekleyebilirsiniz.

4- İşlemi tamamlamadan önce küçük bir onaylama ekranı size yükleme işleminizin başarıyla gerçekleştiği bilgisini gösterecektir. Uygulamamızı başarıyla yüklemiş bulunmaktayız. Bir sonraki sefer başlangıç menünüze giriş yaptığınızda, yüklediğiniz uygulama kullanmaya hazır bir şekilde yeni Metro Arayüzü üzerinde sizleri bekliyor olacak.

Windows 8 Modern Kullanıcı Arayüzü üzerine beğendiğiniz ve kullanmak istediğiniz uygulamaları eklemek işte bu kadar basit. Konuyla ilgili soru ver görüşlerinizi yorum bölümümüzden bizlere iletebilirsiniz.

YORUMLAR