Windows 8.1 Yükleme Medyası Nasıl Oluşturulur

Windows 8.1 işletim sistemli bilgisayarınızı sıfırlamak ya da Windows’u yeniden yüklemek istiyorsunuz fakat kurtarma disklerinizi bulamadıysanız bu rehber yazımıza göz atmanızda fayda var.

Windows 8.1 Yükleme Medyası Nasıl Oluşturulur

Windows 8.1 işletim sistemli bilgisayarınızı sıfırlamak ya da Windows’u yeniden yüklemek istiyorsunuz fakat kurtarma disklerinizi bulamadıysanız bu rehber yazımıza göz atmanızda fayda var.

Bilgisayarınızı sıfırlamanız ya da Windows 8.1’i yeniden kurmanız gerekiyorsa ve yükleme medyanız yoksa, Microsoft’un Windows 8 Kurulum programını kullanarak kolayca oluşturabiliyorsanız. Medya oluşturmak için, Windows’u yeniden kurmak istediğiniz bilgisayarla aynı mimariye sahip Windows 7 veya Windows Vista çalıştıran bir bilgisayar kullanmanız gerekiyor. Eğer ürün anahtarınızı da biliyorsanız bu işlemleri zorluk çekmeden gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi bu aracın nasıl kullanıldığına bir bakalım.

İndirdiğiniz Windows 8 Kurulum programını çalıştırıyorsunuz. Aşağıdaki gibi bir pencereyle çalışmaya başlayacaktır.

Program açıldıktan sonra karşınıza çıkan pencerede Yükleme Dili, İşletim Sistemi (Windows 8.1, Windows 8.1 Pro ve Windows 8.1 Single Language) ve İşlemci Mimarisini (32bit-64bit) seçiyorsunuz. Bu ayarlar daha önce kullandığınız sürüm ile aynı olmalıdır.

Gerekli seçimleri yaptıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Bu ekranda ise yükleme medyasının hangi türde oluşturulacağını seçmeniz gerekiyor. Medyayı USB belleğe yazdıracaksanız en az 4 GB boş alana sahip bir USB belleğe ihtiyacınız olacaktır. ISO dosyası olarak kaydederek, ISO dosyasını daha sonra DVD’ye yazdırabilirsiniz. Aşağıdaki DVD yazdırma programları ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

USB Bellek seçimi yaptıysanız, bu diskin hangi bölümde olduğunu seçmeniz istenecektir. Biz bu örnekte ISO dosyasını seçtiğimiz için, dosyanın nereye kaydedileceğini seçerek devam ediyoruz.

Bu adımlardan sonra gördüğünüz gibi yükleme medyası oluşturulmaya başladı. Yaklaşık olarak 1-2 saat sürecek olan bu işlemden sonra standart bir Windows kurulumu yapar gibi kuruluma başlayabilirsiniz.

Windows Yükleme Medyası Oluşturma Aracı’nın nasıl kullanıldığını göstermek için işlemler bu şekilde tamamlandı. Ancak, Windows 7 ya da Windows Vista’dan bu işlemi gerçekleştirirken; size ürün anahtarınız sorulacaktır. Ayrıca, Windows 8 yüklemeniz istendiğinde de Medya Oluşturarak Yükle öğesini seçip, İleri butonuna tıklayıp devam edebilirsiniz.

Microsoft’un sunmuş olduğu bu aracı, sadece Windows 8.1 yüklemek için kullanabileceğinizi de hatırlatalım.

Windows 8 Lisans Anahtarınızı Bulmanın 3 Yolu

YORUMLAR