Windows 8 Arayüzü Resmi Olarak Tanıtıldı

Microsoft gelecek yıl piyasaya çıkaracağı işletim sistemi Windows 8 ile ilgili ilk resmi videosunu yayınladı. Son birkaç aydır sızdırılan ekran görüntüleriyle gündemde olan Windows 8 arayüzü, şimdiye kadar gördüğümüz sızıntılardan oldukça farklı. Öncelikl

Windows 8 Arayüzü Resmi Olarak Tanıtıldı

Microsoft gelecek yıl piyasaya çıkaracağı işletim sistemi Windows 8 ile ilgili ilk resmi videosunu yayınladı. Son birkaç aydır sızdırılan ekran görüntüleriyle gündemde olan Windows 8 arayüzü, şimdiye kadar gördüğümüz sızıntılardan oldukça farklı. Öncelikle Microsoft vizyonunu genişleterek her tür cihazda çalışan bir işletim sistemi kurgulamış. Windows 8 masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar dışında tablet bilgisayarlar, mobil cihazlar gibi aklınıza gelebilecek her tür cihaz için ortak bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

Windows 8 hem dokunmatik olarak kullanılabilen hem de fare ve klavyeyle yönetilebilen bir arayüz tasarımına sahip. Microsoft'un yeni işletim sistemiyle ilk olarak ön plana çıkardığı faktörler ise hız, akıcılık ve işlevsellik. Dokunmatik ekranın kullanıma kattığı ekstra hıza Windows 8 akıcılıkla cevap veriyor.

Windows 8'in başlangıç ekranı kullanıcının tercih ettiği uygulamalarla açılıyor. Kısacası ilk açılışta ihtiyacınız olan uygulamalar karşınıza çıkıyor. Windows 8 uygulamaları gücünü HTML5 ve JavaScript'ten alıyor. Uygulama ekranları oldukça şık ve renkli. Mobil cihazlar sayesinde alışkın olduğumuz internet temelli uygulamalar yeni nesil işletim sisteminin bir parçası haline geliyor.

Windows 8 tek ekranda birden fazla uygulamayı sorunsuzca çalıştırabiliyor. Yeni arayüz farklı cihazlara uygun olarak tasarlandığından farklı ekran çözünürlükleriyle de uyumlu. Dokunmatik ekran temelinde hazırlanan Windows 8'de bir de sanal klavye bulunuyor. Windows 8 ile beraber dokunmatik ekranla tam uyumlu Internet Explorer 10 ile de tanışacağız. Yeni tarayıcı hızlı internet deneyimi ve sosyal ağ entegrasyonunu ön planda tutacak. Kısacası Microsoft, Windows 8 ile yeni nesil ihtiyaçlara cevap vermeye çalışacak.

YORUMLAR