Windows 10'u Kurduktan Sonra Yapmanız Gereken 5 Ayar

Windows 10'u kurduktan sonra yapmanızı tavsiye ettiğimiz 5 ayar.

Windows 10'u Kurduktan Sonra Yapmanız Gereken 5 Ayar

Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 10’a geçiş yaptıysanız, Windows 7 ve Windows 8/8.1’deki kullanım alışkanlarınızı devam ettirebilmek adına bir dizi ayar yapmanız gerekiyor. Yepyeni işletim sisteminizi kullanmaya başlamadan önce bu 5 ayarı yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Microsoft’un şimdiye kadarki en iyi Windows olarak tanıttığı Windows 10, sadece görsel olarak değişikliğe uğramadı; aynı zamanda yeni fonksiyonlarla donatılmış olarak karşımıza çıkarıldı. Bu noktada eski Windows bir kullanıcısı iseniz yeni Windows’ta bazı yeni ayarlamaların yapıldığını fark etmişsinizdir. Etmediyseniz de söyleyelim dedik ve Windows 10’un kurulumunu tamamladıktan sonra deneyimlemeden önce kesinlikle göz atmanız gereken 5 ayar şu şekilde:

Cortana'yı Açın (Kapatın):

Her ne kadar ülkemizde şu anda aktif olmasa da sanal asistan Cortana, Windows 10’la birlikte gelen en mühim yenilikler arasında. Günlük hayatımızda sık kullandığımız uygulamalarda, hatta oyun oynarken bile karşımıza çıkan insanımsı akıllı asistanımız varsayılan olarak açık gelmiyor. Cortana’nın sesini duyabilmeniz için yeni Başlat Menüsünün yanında bulunan arama simgesine ardından soldaki çarka tıklamanız gerekiyor. Bu noktada ilk sırada karşınıza Cortana çıkacaktır. Tek dokunuşla Cortana’yı açıp kapatabiliyorsunuz. Dediğimiz gibi Cortana henüz Türkiye’de kullanıma sunulmadığından bu ayarı şimdilik yapamayacaksınız. “Cortana’yı şimdiden duymak istiyorum.” derseniz bölgenizi Amerika, dilinizi de İngilizce olarak ayarlamanız gerekiyor.

Varsayılan Dosya Uzantılarını Ayarlayın:

Bilgisayarınızı Windows 10’a yükselttiğinizde hangi dosyaların hangi uygulamalarla açılması gerektiğini kontrol etmenizi sağlayan varsayılan dosya uzantıları sihirli bir şekilde kaybolduysa yapacağınız şey çok basit. Dosyaya sağ tıklayıp Birlikte Aç – Başka Bir Uygulama Seç yolunu izlemek ve sonrasında kesinlikle “… dosyalarını açmak için her zaman bu uygulamayı kullanan” kutucuğunu işaretlemek.

Güncellemeleri Otomatiğe Bağlamayın!

Güncellemeler, Windows’un olmazsa olmazıdır. Her ne kadar güvenliğimizi sağlamak adına tasarlanmış bir sistem olsa da çoğu zaman işimizin ortasında veya oyunumuzun tam heyecanlı yerinde çıkıp tadımızı kaçırırlar. Güncellemeler olur olmadık zamanlarda çıktıklarından işinizin yarım kalmaması için Gelişmiş Windows Güncelleme seçeneklerinden güncellemelerin otomatik olarak değil zamanlama bildirimi yapılacak şekilde ayarlamanızı öneririz.

Akıllı WiFi'ı Kapatın:

Windows 10’un çıkışına yakın duyduğumuz kablosuz ağımızın isteğimiz dışında başkalarıyla paylaşılması meselesinin doğru olduğunu final sürümünde gördük. Eğer WiFi Ayarları Seçeneklerinden "Seçtiğim ağları şununla paylaş"ın altındaki kutucukların işaretini kaldırmazsanız WiFi bilgilerinizi kişilerinize vermiş oluyorsunuz.

Bildirimlerinizi Ayarlayın:

OS X ile Windows 8’in bildirim sistemini bir arada sunan Windows 10’da gerek modern uygulamalarınıza, gerekse de bilgisayarınızın güvenlik ve diğer sorunlarına ilişkin tabiri yerinde ise durmadan bildirim alacaksanız. Sistem tepsisinde beliren bildirimlerin nasıl gözükeceği sizin için önemliyse, Ayarlar – Sistem – Bildirimler ve Eylemler yolunu izleyerek özelleştirebilirsiniz.

Windows 10'u Sizin İçin İnceledik

YORUMLAR