Windows 10 Güncellemesi İstemiyorsanız İşte Yapmanız Gerekenler

Kafanızda bir şüphe varsa rezerve ettiğiniz Windows 10 güncellemesini reddetmeniz mümkün.

Windows 10 Güncellemesi İstemiyorsanız İşte Yapmanız Gerekenler

Herkesin fikrini değiştirme özgürlüğü olduğunu unutmamak lazım. Hakkında bu kadar yazıldı, çizildi ama hala kafanızda bir şüphe varsa Windows 10 güncellemesini reddetmeniz mümkün.

Microsoft Windows 10 güncellemesi için şimdiye kadar uygulanmamış olağan üstü kolaylıklar sunsa da, buna “hayır” demek hakkınız hala sizde saklı duruyor. Peki, bunu nasıl yapacaksınız. İşte yöntemler.

Windows 10’u bedava al uyarısı

İlk olarak şu konuda içinizi rahatlatalım, Windows 7 ve 8.1’de beliren sağ alt köşedeki rezervasyonu ikonundan rezervasyonu yapıp sonradan vazgeçseniz bile Windows 10 otomatik olarak kendini güncellemiyor. Vazgeçtiğiniz anda Windows 10 rezervasyon ikonunu tıklayarak “Güncellemeniz rezerve edilmiştir” penceresinin sol üst köşesindeki hamburger menüyü kullanıp, “Rezervasyonu iptal et” seçeneğini kullanabilir ya da eğer varsa gelen pencerede sol alt tarafta yer alan seçeneği tıklayabilirsiniz.

Bunu yapmamış olanlar son anda gelecek olan yükseltme uyarılarını ileri bir tarihe erteleyebilirler.  

Neden vazgeçmek isteyebilirsiniz?

Windows 10’dan vazgeçmek istemenizin onlarca sebebi olabilir. Genellikle bunlardan birincisi de, bilgisayarınızın donanımıyla ilgilidir. Windows 10, 3 GB’lik bir yükseltme paketi olarak gelecek. Ancak bu sabit diskinizde 32 bit sürümde 16 GB, 64 bit sürümde ise 20 GB sabit disk alnına denk gelen bir kurulum gerektirecek. Bu kadar yer kaybetmek istemiyor olabilirsiniz.

Öte yandan, Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarının acele etmesine zaten gerek yok. Sistemlerinizde her hangi bir değişiklik yapmadan kendini güncelleyecek olan Windows 10, hemen bir çırpıda “yeni çıktı” diye indirilip kurulması gereken bir durumu gerektirmiyor. Bu durumu Acele Etmeyin, PC'nizi Windows 10'a Hemen Yükseltmeyin haberimizde detaylı olarak açıklamıştık.

Bekli de tüm okuduğunuz haberler henüz Windows 10’a hazır olmadığınıza karar vermenize sebep olmuştur.

Windows 10 son işletim sistemi olacak

Ancak unutmamanız gereken bir durum var. Windows 10 son işletim sistemi olacak. 29 Temmuz’dan itibaren sadece güncellemelerle yenilenecek ve evrensel uygulamalar sayesinde tüm platformlara yayılacak. Bu durumda bir noktadan itibaren Windows 10 kullanmak kaçınılmaz olacak. Ancak elbette daha kararlı olmasını beklemek de asla yanlış bir seçim değil. 

Windows 10'u Bedava Almak İçin Ön Kayıt İkonu Geri Geliyor

Windows 10'un Dağıtım Planı Açıklandı, İşte Detaylar

YORUMLAR