WhatsApp'a GIF Desteği Geldi. Şimdi Bir GIF Dosyası Nasıl Hazırlanır Öğrenelim.

WhatsApp uygulamasında kullanmak üzere gif görselleri hazırlamanın pratik yolları bu yazıda.

WhatsApp'a GIF Desteği Geldi. Şimdi Bir GIF Dosyası Nasıl Hazırlanır Öğrenelim.

Popüler iletişim uygulaması WhatsApp'a hareketli resim (GIF) desteğinin geldiği duyuruldu. Kısa videoları gif formatına dönüştürmek ve filmlerden GIF sahnesi almanıza yardımcı olacak uygulamaları yazımızda sizler için derledik.

Kısa Videoları GIF Görseline Dönüştürmek

GIF görselleri bir videodan farklı olarak daha düşük görüntü kalitesine sahip olan ve gösterim için herhangi bir medya oynatıcısına ihtiyaç duymadan imaj görüntüleyiciler ile seyredebilen bir formattır. Halihazırdaki kısa videoları Format Factory sayesinde çok pratik bir şekilde gif formatına dönüştürüp WhatsApp uygulamasında kullanmak mümkün.

Sürükle bırak yöntemiyle kısa videomuzu seçtikten sonra gif formatını seçmemiz ve ardından "Başla" ikonuna tıklamanız yeterli.

Film veya Diğer Uzun Süreli Videolardan Bir Kesiti GIF Formatında Hazırlamak

Film repliklerine ve film sahnelerine göndermelerde bulunmak ikili iletişimin önemli unsurları arasında yer alıyor günümüzde. WhatsApp uygulamasına GIF desteğinin de gelmesi üzerine sinema filmlerinin hafızalara kazınan sahnelerinin yazışmalarda epeyce kullanılacak olması muhtemel. Bir sinema filmi veya başka türdeki uzun süreli videolardan GIF görseli çıkarmak adına öncelikle basit bir "kesip, biçme" işlemi uygulamamız gerekmekte. Bunun için Cyberlink Powerdirector kullanacağız.

Videomuzu programa aktardıktan sonra sürükle bırak yöntemiyle zaman çizelgesine taşıyoruz.

Ardından kesit almak istediğimiz bölümün başlangıç kısmına zaman çizelgesi imleci yardımıyla işaretleme yapıp, Split seçeneğine tıklayarak başlangıç kısmımımızı koparalım. 

Kesitimizin bitiş noktası içinde aynı şekilde Split seçeneği ile koparma işlemi yapalım. Böylece videoyu üç parçaya bölmüş olacağız. Kullanmak istediğimiz kesit hariç diğerlerini silme seçeneği veya delete tuşu yardımıyla silelim. Kalan kesitimizi zaman çizelgesinin en başına almayı da unutmamamız gerek!

Kesitimizi şimdi çıktı (render) almamız gerekecek. Bunun için Produce menüsüne tıklıyoruz. Çıktı formatımızı çekip Start butonuna basarak videodan aldığımız küçük kesiti kullanılabilir hale getirmiş oluyoruz.

Böylece koca bir film veya benzeri uzunca bir video verisinin küçük bir kısmını makaslamış olduk. Elde ettiğimiz bu video parçasını GIF formatına dönüştürmek için ilk adımda anlattığımız adımın aynısını uygulayabiliriz. Format Factory programımızı açıp elde ettiğimiz videoyu sürekledikten sonra GIF formatını seçmemiz yeterli.

Evet, tüm işlemler bundan ibaret! Videolarımız gif formatına dönüştü ve WhatsApp yazışmalarımızı şenlendirmeye hazır. WhatsApp'ın bu özelliğini kullanabilmek için son güncellemenin yüklenmiş olması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

WhatsApp Hareketli Resim (GIF) Gönderme Özelliğini Duyurdu!

YORUMLAR