Webmaster'lar için Yararlı Chrome Eklentileri

Webmaster'ların işine yarayabileceğini düşündüğümüz en iyi 10 Chrome eklentisini listeledik.

Webmaster'lar için Yararlı Chrome Eklentileri

En çok kullanılan tarayıcılardan biri olan Google Chrome, sunulan çeşitli eklentiler sayesinde kolayca özelleştirilebilir hale geliyor. Bizler de bu eklentiler arasından webmasterların işine yarayacak olanları sizler için listeledik.

Alexa Traffic Rank

Alexa Traffic Rank eklentisi, ziyaret ettiğiniz web sitesinin Alexa’daki konumunu öğrenmenizi sağlıyor. Sitelerin ülke ve global çaptaki değerlerini kolayca takip edebilirsiniz.

SEO & Website Analysis

İstediğiniz web sitesini analiz edebileceğiniz, SEO ve diğer analizleri gerçekleştirebileceğiniz SEO & Website Analysis eklentisi 50 farklı kriteri göz önünde bulundurarak gerekli analizleri yapıyor ve sizlere sunuyor.

Csscan

Bir web sitesinin CSS incelemesini yapan ve karşılaştığı sorunları bildirerek, gerekli düzenlemeleri yapmanızı sağlayan Csscan, CSS elementlerini mouse ile getirdiğiniz anda buluyor.

Resolution Test

Web sitelerini farklı ekran çözünürlüklerinde test ederek, bu çözünürlüklerde sitenin nasıl göründüğünü gösteren Resolution Test eklentisi sayesinde web sitelerinizin farklı cihazlarda nasıl göründüğünü kolayca öğrenebileceksiniz.

Web Developer Checklist

Web sitesi hazırlık aşamasındayken, sitenin eksik kalan yönlerini tespit eden ve bu sayede site yayın aşamasına alındıktan sonra fark ettiğiniz noktaları daha önceden tespit edebilirsiniz.

Web Developer

Web sitenizin tasarımından SEO analizine kadar sıklıkla kullanılan birçok aracı bünyesinde barındıran Web Developer eklentisi, kırık linkleri ve görselleri bulmanın yanında CSS’i düzenleme gibi pek çok araç sunuyor.

Webmaster Sitebox

Yer imlerinize bir düzen getireceğini düşündüğüm Webmaster Sitebox eklentisi; Adsense, Adwords, Webmaster Tools, IconFinder ve Keyword Tool gibi web sitelerini bir arada sunarak, yer imlerinizdeki gereksiz kalabalığa son veriyor.

SEO for Chrome

En kapsamlı webmaster eklentilerinden biri olan SEO for Chrome ile anahtar kelime araştırma, backlink sorgulama, pagerank sorgulama, site lokasyonu öğrenme gibi birçok araç sunuyor ve bu sayede her iş için ayrı eklenti kullanma zahmetine son veriyor.

Shareaholic for Google Chrome

Shareaholic for Google Chrome eklentisi ise istediğiniz bir sayfayı tek bir tıkla 100’den fazla sosyal ağda veya doğrudan arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlıyor. Bunun yanında, Google’ın URL kısaltma servisini de sunan eklentide favori web sitelerini de belirleyebiliyorsunuz.

Lightshot

En kolay ve pratik ekran görüntüsü alma aracı olan Lightshot ile Chrome tarayıcısı üzerinden almak istediğiniz ekran görüntüsünü tam ekran veya belirleyeceğiniz alan kadar alarak bilgisayarınıza kaydedebiliyor ya da upload ederek paylaşmak için link elde edebiliyorsunuz.

Sizin de kullandığınız ve bu listede olması gerekiyor diye düşündüğünüz webmaster eklentileri varsa bizlerle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Google'a Ait En İyi 10 Chrome Eklentisi

YORUMLAR