Web Tarayıcılarının Yazı Fontu Nasıl Değiştirilir?

Günlük internet kullanımımızın vazgeçilmez parçalarından biri olan web tarayıcılarında yazı fontunun nasıl değiştirildiğini anlattık.

Web Tarayıcılarının Yazı Fontu Nasıl Değiştirilir?

Düzenli olarak her gün kullandığımız web tarayıcılarını sevdiğiniz yazı fontlarıyla kullanmak istemez miydiniz? O halde bu işlemi kolayca gerçekleştirebileceğiniz adımları anlattığımız bu makaleye mutlaka göz atmalısınız.

Günlük internet kullanımımızın vazgeçilmez bir parçası olan web tarayıcılarının standart olarak gelen yazı fontunu değiştirmek çok basit bir işlem. Hoşunuza giden ve internette gezinirken de görmek istediğiniz yazı fontları varsa aşağıda anlattığımız adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Google Chrome

İlk olarak sağ üstteki menüye tıklayıp, Ayarlar’a giriyoruz.

En alt bölümde yer alan Gelişmiş Ayarları Göster butonuna basıyoruz.

Web içeriği alanında Yazı Tiplerini Özelleştir butonuna tıkladıktan sonra, kullanmak istediğiniz yazı fontunu, büyüklüğünü ve kodlama şeklini kendinize göre düzenledikten sonra Bitti butonuna basmanız yeterli olacaktır.


Mozilla Firefox

Firefox’ta da yine benzer şekilde, sağ üstteki menü butonuna tıklayıp Seçenekler’e giriyoruz.

Açılan pencerede İçerik sekmesine gidiyoruz ve buradan yazı tipi, boyutu gibi seçenekleri düzenleyebilirsiniz.


Internet Explorer

Internet Explorer tarayıcısını açtığınızda sağ üstte yer alan çark simgesine tıklıyoruz ve Internet Seçenekleri’ne giriyoruz.

Genel sekmesi altında bulunan Yazı Tipleri Butonuna tıklıyoruz ve açılan sayfadan web sayfası ve düz yazı metin tipini ve ayrıca dil komut dizisini değiştirebiliyoruz.

İnternetten Görüntülü Nasıl Konuşulur?

YORUMLAR