Web Tarayıcılarında Kayıtlı Şifreler Nasıl Yedeklenir?

Web tarayıcılarında kayıtlı şifrelerinizi kaybetmek istemiyorsanız, anlattığımız adımları uygulayarak kayıtlı şifrelerinizi yedekleyebilirsiniz.

Web Tarayıcılarında Kayıtlı Şifreler Nasıl Yedeklenir?

Bilgisayarınıza format atmak istiyor fakat web tarayıcılarınızda kayıtlı şifrelerinizi kaybetmek istemiyorsanız gayet kolay bir yöntemle şifrelerinizi yedekleyebilmeniz mümkün. Peki yedekleme işlemini nasıl yapacağız? Diyorsanız makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

Web tarayıcılarımızda kayıtlı olan şifrelerimiz web sitelerine giriş yaparken hem kolaylık sağlıyor hem de zamandan tasarruf etmemizi sağlıyor. Ancak bilgisayarımıza format attığımızda ya da olası bir aksilik durumunda bu şifrelerin silinmesi gerçekten can sıkıcı bir durum olabiliyor. Ancak anlatacağımız yöntemler sayesinde tek tek şifre kaydetmenize gerek kalmadan, kayıtlı şifrelerinizi kullanmaya devam edebileceksiniz.

Mozilla Firefox

Şifreleri yedeklemek için çeşitli eklentiler mevcut fakat, biz daha güvenli olması açısından farklı bir yöntem izleyeceğiz. Sırasıyla Yardım > Sorun Giderme Bilgileri > Uygulama Temelleri bölümüne gidiyoruz.

Profil klasörü sekmesindeki Klasörü göster butonuna tıklıyoruz ve açılan klasörde yedeklemeniz gereken 2 adet dosya olacaktır. Key3.db ve signons.sqlite adlı dosyaları yedekliyoruz ve ihtiyaç duyduğunuzda bu dosyaları aynı klasöre kopyalamanız yeterli olacaktır. Bu adımları tamamladıktan sonra tarayıcınızı yeniden başlatın ve kayıtlı parolalar bölümünden şifrelerinizin yüklenip yüklenmediğini kontrol edebilirsiniz.


 

Google Chrome

Chrome tarayıcısında ise direkt olarak aşağıda vermiş olduğum adımları izleyerek yedekleyeceğimiz dosyalara ulaşabilirsiniz:

C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

Bu klasörde de 2 adet dosya yedeklelemiz gerekiyor: Login Data-journal ve Login Data adlı dosyaları yedekledikten sonra yine aynı şekilde ihtiyaç duyduğunuzda bu dosyaları aynı klasöre kopyalamanız yeterli olacaktır.


 

Web Tarayıcılarının Yazı Fontu Nasıl Değiştirilir?

YORUMLAR