Vücut Yapınıza Göre Fotoğraf ve Selfie Çekme İpuçları

Normal fotoğraf çekimlerinde ya da özçekim çalışmaları yaparken vücut yapınıza göre fotoğraflarda nasıl güzel çıkabileceğinize dair birkaç ipucu.

Vücut Yapınıza Göre Fotoğraf ve Selfie Çekme İpuçları

Genellikle fotoğraf çektirmeyi sevmeyiz. Vücudumuzun ve tipimizin hatalarının görüneceğinden çekiniriz. ‘Bu olmamış bir daha çekelim’ dediğimiz yüzlerce poz vardır. İşte size flaşlar patlamadan vücut yapınıza göre fotoğraflarda nasıl güzel çıkabileceğinize dair birkaç ipucu.

Fotoğrafınız çekilirken kısa, uzun, zayıf ya da kilolu bir yapıya sahip olmaktan çekinmemelisiniz. Bu tip vücut yapılarının fotoğraflarda tamemen farklı görünmesi için çok basit taktikler var. 

Hafif yan dönmek sizi son derece farklı gösterecektir

Genellikle fotoğraf çekimlerinden sonra insanlar ‘kilolu çıkmışım’ şikayetinde bulunurlar. Oysa kamera çok da yalan söylemez, ama minicik bir açı değişimi çok fazla fark yaratabilir. Poz verirken vücudunuz hafif bir açıyla sağa ya da sola döndürerek görünüşünüzü tamamen değiştirebilirsiniz.  

Aşağıdaki her iki duruş örneği; hafif yan dönmüş ve kollarına hareket vermiş bir modelin, ne kadar farklı görünebileceğini gayet net özetliyor. 

Eğer bir özçekim (selfie) çalışıyorsanız, asla sizden ince birisinin yanında durmamalısınız. Kafanızı hafif yan çevirmek ve omuzdan sağa ya da sola dönmek yine sizi oldukça ince ve farklı gösterir. kameraya en yakın kişi siz olmayın. Özellikle özçekimlerde balık gözü etkisi yaratır. Göbeğiniz varsa ve fotoğrafta tek başınıza durmak ve direk olarak objektife bakmak zorundaysanız aşağıdaki şekli denemeniz faydalı olabilir. Ellerin bele konulması birçok sorunu ortadan kaldıracaktır.

Kamerayı kandırın, kendinizi uzun gösterin

Boyunuzun kısa görüneceği arka plan veya objelerden uzak durun. Boyutları bilinen objeler sizi kısa gösterir. Mümkünse kamerayı göz hizanızdan daha aşağı bir yere yerleştirtip odaklayın. Özçekim yaparken kolunuzu bel hizanıza getirerek çekim yapmanız, sizi yine uzun ve alımlı gösterecektir. Uzun boylu insanların yanında durmayın. Giydiğiniz elbiseler de çok önemli. Paça boyları sarkık ve üzerinizden dökülen tüm giysiler sizi kısa gösterir. Aşağıdaki örnekler bunu daha net açıklayabilir. İlk örnek; referans alınabilecek bir obje olmayan, objektif hafif aşağıdan çekilmiş. Diğeri ise hem elbiseler, hem objektif yüksekliği tamamen yanlış bir örnek. 

Uzun boylu olmak da başka bir dert

Uzun boylu olmak da fotoğraf çekimlerinde dezavantaj yaratabilir. Özçekimlerde arkadaşlarınızla beraberseniz biraz dizlerinizi kırmanız gerekebilir. Toplu resimlerde ise size en yakın boyda olan insanlara daha yakın olmalısınız. Aksi takdirde sizi ve diğer insanları kadraja almak çok kolay olmayabilir. 

Doğru renkleri seçin ve genç görünmek için hareket edin

Durağan resimler sizi daha yaşlı gösterebilir. Yüzünüzün ve vücudunuzun daha enerjik görünmesi için fotoğrafa biraz hareket katabilirsiniz. Hareket katılmış resimler enerji verir ve hiçbir hata göze çarpmaz. Fotoğrafa hareket verirken yüzünüzün doğal bir gülümsemeye sahip olmasına dikkat edin. Doğru renkleri seçmek de fotoğraftaki duruşunuzu çok etkiliyor. Canlı renklerin sizi daha neşeli ve enerjik göstereceğini unutmayın. 

Ne olur, abartmayın

Özellikle özçekim (selfie) pozları abartılıyor. Siz yapmayın. Ördek dudaklı olan yüzbinlerin arasında istatistik olmak istemezsiniz. Yüzünüzün doğal ve neşeli olması yeterli olacaktır. Özçekimlerinizi asla çok yakından yapmamaya dikkat edin. 

 

 

YORUMLAR