Vimeo'ya DNS Ayarlarıyla Nasıl Girilir?

Vimeo'ya giriş yapmak ve engelleri aşmak isterseniz kullanmanız gereken yönteme dair herşeyi yazdık.

Vimeo'ya DNS Ayarlarıyla Nasıl Girilir?

Vimeo'nun engellenmesi son günlerde gündeme bomba gibi düştü diyebilirim. Özellikle en sade ve temiz video sitelerinden bir tanesi olarak bilinen Vimeo'nun bu şekilde kapatılması pek çok kullanıcıyı rahatsız etti ve özellikle sanatçıların YouTube yerine eserlerini sunmayı tercih ettikleri bir site olması nedeniyle ekonomik olarak da oldukça riskli oldu.

Ancak geçmişte YouTube'un engellendiği dönemlerdekine benzer bir şekilde yine DNS ayarlarıyla kolayca Vimeo'ya giriş yapabiliyoruz. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan Windows 8 ve 8.1 sistemlerde nasıl Vimeo'ya giriş yapabileceğinizi hep beraber görelim. Windows 7 için de benzer adımlar mevcut ve aradaki tek fark denetim masasına giriş yönteminin değişmesi. Eğer denetim masasına giriş yapmayı biliyorsanız diğer adımları aynen takip edebilirsiniz.

İlk olarak faremizi bilgisayar ekranımızın sağ tarafına getirdiğimizde karşımıza çıkan menüde yer alan "Ayarlar" butonuna basarak devam ediyoruz.

Daha sonra yeni bir ekran geliyor ve bu ekrandaki "Denetim Masası" seçeneğini tercih ederek ayarlarımızı gerçekleştireceğimiz denetim masasını açmamız gerekiyor.

Burada yer alan pek çok ayar içerisinden bizim seçmemiz gereken bölüm "Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle" olarak belirlenmiş durumda. Tıklayarak devam ediyoruz.

Sıradaki kısımda Wi-Fi ya da kablolu internet kullanmanıza göre bir internet bağlantısı adı karşınıza çıkacaktır. Bizim bilgisayarımızda CNT Bilisim Node 1 olarak görünen kısımda sizin kendi internetinizin adı olacağı için bu ada tıklayarak yeni bir pencerenin açılmasını sağlamalısınız.

Bağlantıya giriş yaptığınızda hemen sol alt kısımda yer alan "Özellikler" tuşuna basarak yine devam ediyoruz.

Ağ iletişimi sekmesine geldiğimizde hemen alt kısımlara doğru "İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe bir defa tıkladıktan sonra hemen altında yer alan "Özellikler" butonuna basıyoruz.

Yeni penceremizin hemen alt kısmında yer alan seçenekler içerisinden "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan:" seçeneğini aktif hale getirdikten sonra "Tercih edilen DNS sunucusu" kısmına 8.8.8.8 yazıyoruz. Onun altında yer alan "Diğer DNS Sunucusu" kısmına ise 8.8.4.4 diyerek devam ediyoruz ve "Tamam" butonuna basıyoruz.

Aradan bir kaç saniye geçtikten sonra artık http://vimeo.com adresine giriş yapmak istediğinizde web tarayıcınızda açıldığını görebilirsiniz. Daha derin bir engelleme yapılması durumunda bu çözüm de işe yaramayacaktır ancak şu anki düzeyde yer alan engelleme DNS değiştirme ile çözülebilir durumda.

Biz blogumuzda Google DNS kullandık ancak OpenDNS gibi servislerden farklı DNS adresleriniz varsa onları da DNS kısmına girebilirsiniz.

Ayrıca aşağıda yer alan programları kullanarak da engelli web sitelerine giriş yapabilirsiniz.

Bilgisayarınızda hızlı ve güvenli bir DNS servisi kullanmak isterseniz size tek bir tıklamayla DNS değiştirme imkanı veren SmartSafeDNS programını kullanabilirsiniz:

SmartSafeDNS adresleri:
54.85.9.10

54.85.12.30

YORUMLAR