uTorrent Hızlandırma Ayarları Nelerdir?

uTorrent hızlandırma ayarları sayesinde dosyaları çok daha hızlı bir şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İşte uTorrent'te uygulamanız gereken ayarlar!

uTorrent hızlandırma işlemi nasıl yapılır? Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan torrent programına ilişkin merak edilen soruyu yanıtlayacağız. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak hızlandırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

uTorrent en sık kullanılan torrent indirme programlarından bir tanesi ancak programda doğru şekilde ayarlar gerçekleştirilmediğinde maalesef maksimum indirme hızı yakalanamıyor ve bu nedenle indirilen içerikler daha uzun sürelerde tamamlanıyorlar.

uTorrent ile Nasıl Dosya İndirilir
NASIL YAPILIR

uTorrent ile Nasıl Dosya İndirilir

uTorrent ile dosya indirme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden internet kullanıcıları için detaylı bir rehber hazırladık.

En işe yarar hızlandırma ayarlarını sizin için bir araya getirdik ve böylece internet bağlantınızın potansiyelini tam olarak kullanma olanağına sahip olacaksınız. Bu adımlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

uTorrent Hızlandırma Adımları Neler?

  • Programı açın.
  • "Seçenekler" menüsüne girin.
  • "Tercihler" butonuna basın.
  • "BitTorrent" sekmesini görüntüleyin.
  • "Protokol Şifrelemesi" bölümünde "Etkin" seçeneğini seçin.
  • "Gelen şifrelenmemiş bağlantılara izin ver" seçeneğini işaretleyin.
  • "Bant Genişliği" sekmesine girin.
  • Maksimum bağlantı sayısını 2500 yapın.
  • Torrent başına maksimum eş sayısını 500 yapın.
  • Torrent başına gönderme yuva sayısını 10 olarak ayarlayın.
  • "Gönderme hızı < %90 ise ek gönderme yuvası kullan" seçeneğini kaldırın.
  • "Gelişmiş" sekmesine girin.
  • "bt.allow_same_ip" kısmını "Doğru" olarak ayarlayın.
  • "rss.update_interval" kısmına "20" yazın.
  •  "Ayarla" butonuna basın.

Torrent indirme programları arasında ön plana çıkan uTorrent üzerinden çeşitli ayarlar yapabilirsiniz. Bu ayarlar sayesinde indirme hızında artış sağlayabilirsiniz. Ayarları yapmak için tabii ki ilk olarak uTorrent yoksa bilgisayarımıza indiriyor, kuruyor ve programı açıyoruz.

Tüm dünyada oldukça popüler olan uTorrent programını açtıktan sonra ana sayfada konumlanan "Seçenekler" menüsüne girmeniz gerekiyor. Daha sonra "Tercihler" butonuna basarak bir sonraki adıma geçin.

Tercihler menüsünün sol kısmında konumlanan "BitTorrent" sekmesine girin. "Protokol Şifrelemesi" bölümünde "Etkin" seçeneğini aktif hâle getirin. "Gelen şifrelenmemiş bağlantılara izin ver" seçeneğini işaretleyin.

Sol kısımdan "Bant Genişliği" sekmesine geçiş yaparak bazı ayarlar yapmanız gerekiyor. Bu kapsamda maksimum bağlantı sayısını 2500, torrent başına maksimum eş sayısını 500 ve torrent başına gönderme yuva sayısını 10 olarak ayarlayın. "Gönderme hızı < %90 ise ek gönderme yuvası kullan" seçeneğini kaldırın.

Söz konusu işlemi gerçekleştirdikten sonra "Gelişmiş" sekmesine girin. "bt.allow_same_ip" kısmını "Doğru" olarak ayarlayın. Daha sonra "rss.update_interval" kısmına "20" yazın ve hemen ardından "Ayarla" butonuna basın. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Programın ana sayfasında yer alan "Seçenekler" menüsüne tıkladığımızda karşımıza "Tercihler" adlı bir buton gelecektir. Bu butona basarak devam ediyoruz.

Tercihler menüsünün içerisinde hemen sol kısımda yer alan seçeneklerden "BitTorrent"e tıklıyoruz ve "Protokol Şifrelemesi" bölümünde "Etkin" seçeneğini aktif hale getiriyoruz. Ayrıca onun yanında yer alan kutucuk seçili değilse onu da seçiyoruz.

Az önceki menünün hemen üstünde yer alan "Bant Genişliği" menüsüne geçiş yapıyoruz ve bu kısımda yer alan ayarları şu şekilde değiştiriyoruz:

  • Maksimum Bağlantı Sayısı: 2500
  • Torrent başına maksimum eş sayısı: 500
  • Torrent başına gönderme yuva sayısı: 10

Ardından "Gönderme hızı < %90 ise ek gönderme yuvası kullan" seçeneğinin karşısındaki tiki de kaldırıyoruz.

Artık gelişmiş ayarları yapma zamanımız geldi. Hemen sol kısımdan "Gelişmiş" bölümüne geliyoruz ve ilk olarak "bt.allow_same_ip" değerinin karşılığını "Doğru" haline getiriyoruz.

İkinci olarak yine gelişmiş bölümünde "rss.update_interval" değerinin karşılığını "20" olarak yazdıktan sonra "Ayarla" butonuna basarak işlemi tamamlıyoruz.

Tüm uTorrent ayarlarımız böylece tamamlanmış hale geliyor. "Tamam" butonuna basarak tercihler ekranını kapatabilir ve denemelik birkaç dosya indirebiliriz. Eğer ayarların hepsini tam olarak yaptıysanız ve internet bağlantı hızınız da müsaade ederse oldukça fazla bir artış yakalamanız mümkün.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından tercih edilen popüler torrent indirme programına dair merak edilen soruyu yanıtladık. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak hızlandırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR