Twitter'da Bir Kullanıcıyı Nasıl Engelleyebilirsiniz

Twitter'da sizi rahatsız eden kullanıcıları nasıl engelleyebileceğinizi ve bunun faydasını öğrenmek istiyorsanız bu rehber yazımızı okumayı unutmayın.

Twitter'da Bir Kullanıcıyı Nasıl Engelleyebilirsiniz

Sosyal medya ve genel olarak internetin en büyük sorunlarından bir tanesi kendinizi kapalı bir kutuya kapatmadan gizliliğinizi koruyabilmek. Twitter kullanışlı bir sosyal medya aracı olsa da bu sistemi kullanarak sizi rahatsız edebilecek insanların sayısı da bir o kadar fazla. Kendinizi sizi rahatsız eden bu kişilerden korumak için Twitter içerisinde bazı önlemler de bulunuyor.

Çevrimiçi gizliliğinizi korumak elbette ilk dikkat etmeniz gereken yaptığınız paylaşımların istemediğiniz insanları da çekebileceği ve bu nedenle paylaşımlarınızda kullandığınız içerik ve dile önem vermeniz. Eğer ortaya çok fazla şey saçtıysanız ve istemediğiniz kişiler sizi rahat bırakmıyorsa bu kullanıcıyı engelleme seçeneğine sahipsiniz.

Kullanıcı engelleme Twitter’ın kendi içerisinde gelen bir özellik ve engellediğiniz kişiye etkileri şu şekilde:

- Twitter hesabınızı takip edemez

- Twitter hesabınızı listesine ekleyemez

- Profil resminizi göremez

- @ ile belirtilen bahsetmeler size görünmez

Bir kullanıcıyı engellemek ise 4 adımda tamamlanabilecek bir işlem.

- Twitter hesabınıza giriş yapın.

- Engellemek istediğiniz Twitter hesabının sayfasını ziyaret edin

- Profil sayfasındaki açılır menüye tıklayın

- “… adlı kullanıcıyı engelle” seçeneğini seçin.

İşte Twitter’da kişi engellemek bu kadar kolay. Engellediğiniz kişilere engellediğinize dair bir bildirim gitmeyecek ancak profilinizi ziyaret ettiklerinde sizi takip edemediklerini görürlerse elbette engellendiklerini anlayacaklardır. 

Eğer hesabınız herkese kapalı değilse hala tweet akışınızı herkesin görüntüleyebileceğini unutmayın.

Birisini yanlışlıkla bu şekilde engellerseniz yine aynı menüleri kullanarak engeli kaldırma seçeneğini kullanabilirsiniz.

YORUMLAR