Twitter Reklamları Nasıl Engellenir

Twitter'daki reklam içerikli paylaşımlardan rahatsız oluyorsanız, bu reklamları nasıl engelleyebileceğinizi anlatıyoruz.

Twitter Reklamları Nasıl Engellenir

Twitter’daki sponsor içerikli tweetlerden, hesaplardan ya da etiketlerden rahatsız olmaya başladıysanız ve bunları yok etmenin yolunu arıyorsanız bu rehber yazımıza mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Dünyaca popüler mikroblog sitesi Twitter da çok değil, kısa bir süre önce reklam içerikleri yayınlamaya başlamıştı. Yapısı gereği sadece tweetleri, hesapları ya da trend topic listesindeki etiketleri reklam olarak yayınlayan Twitter’daki bu durum, bazılarımız için can sıkıcı boyutlara taşındı. Zaman akışında görmek istemediğimiz içeriklerle karşılaşınca bunları kaldırmanın yollarını araştırdık ve sizler için anlattık.

İlk olarak Chrome tarayıcısında kullanılabilen Remove Promotions for Twitter eklentisiyle başlayalım. Aşağıdaki bağlantıdan eklentiyi tarayıcınıza kurarak başlayabilirsiniz.

Eklentiyi kurmadan önce gördüğünüz gibi Twitter zaman akışında yukarıdaki gibi sponsor etiketli reklam içerikleri görünüyor.

Sırasıyla Chrome Ayarları > Uzantılar adımlarını izleyerek Remove Promotions for Twitter eklentisini bulun ve yanındaki Etkin kutucuğunu işaretleyin.

Tekrar Twitter’a dönüp, sayfayı yenilediğimizde görüyoruz ki artık reklamlar görünmüyor. İşte reklamları kaldırmak bu kadar basit.

Aynı adımları Mozilla Firefox tarayıcısında da uygulayabilirsiniz. Eklentiyi kurup, tarayıcınızı yeniden başlattığınızda eklenti otomatik olarak aktif olacak ve artık can sıkıcı reklam içerikleriyle karşılaşmayacaksınız. Bir başka rehber yazımızda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

Kablosuz Ağ Bağlantı Şifresi Nasıl Bulunur ve Değiştirilir?

YORUMLAR