Twitter Fotoğraf Önizleme Özelliğini Kapatma

Bu rehberimizde Twitter’ın fotoğraf önizleme özelliğini nasıl kapatacağınızı anlattık.

Twitter Fotoğraf Önizleme Özelliğini Kapatma

Bu rehberimizde Twitter’ın web arayüzünde akışınızı saran fotoğrafların önizlemelerini nasıl devre dışı bırakacağınızı anlattık.

Kullanıcıların gündemden anında haberdar olmalarını sağlayan popüler bilgi ağı Twitter, web arayüzü için geçtiğimiz hafta yayınladığı güncelleme ile birlikte fotoğraf ve Vine videolarını içeren Tweet’leri açmadan görüntüleme özelliğini devreye sokmuştu. Takip ettiğiniz kullanıcıların paylaştıkları tüm fotoğrafların önizlemesini akışınızda görmenizi sağlayan yenilik, ilk bakışta oldukça yararlı bir özellik gibi görünüyor. Öyle ki sizi fotoğrafları görüntüleme derdinden kurtarıyor. Ancak takip ettiğiniz kullanıcılar arasında sık fotoğraf paylaşımında bulunanlar varsa, akışınız medyalarla doluyor ve Tweet’leri okumanız biraz zorlaşıyor.

Eğer Twitter’ın mobil uygulamalarını kullanıyorsanız önizleme özelliğini devre dışı bırakabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereke Ayarlar – Resim Önizlemeleri yolunu izlemek. Ancak Twitter’ın web arayüzünde bu seçenek bulunmuyor. İşte tam nokta ihtiyacımız olan uygulama AdBlock Plus. İnternette gezinirken karşımıza aniden çıkan reklamları engelleyen bu faydalı uygulamayı Twitter’ın yeni önizleme özelliğini devre dışı bırakmak için de kullanabiliyoruz. Eğer siz de Twitter’ın eski görünümüne geri dönmek istiyorsanız birkaç basit adımla önizleme özelliğini kapatmanız mümkün.

AdBlock Plus uygulamasını Tamindir üzerinden hızlıca indirin.

• Adres çubuğunda bulunan AdBlock Plus simgesine sağ tıklayın ve ardından Seçenekler’e tıklayın.

Kendi Filtrelerini Ekle sekmesine tıklayın ve aşağıdaki filtreleri ekleyin:

twitter.com ##.tweet .media > .media-thumbnail.is-preview > img ( Resimleri engellemek için )

twitter.com##.js-stream-tweet > .content > .expanded-content > .tweet-details-fixer > .js-media-container[data-card2-name="player"] ( Videoları engellemek için )


• Twitter’ın web arayüzünü görüntülediğinizde, fotoğraf ve videoların akışınızda gösterilmediğini göreceksiniz.


Mobil Uygulama için:

Twitter'ın mobil uygulamasını kullanıyorsanız, fotoğraf önizlemelerini kapatmak için Resim Önizlemelerini kapalı konuma getirmeniz yeterli.

Twitter Fotoğraf Önizlemeleri Hakkında

YORUMLAR