Türk Telekom Fiber İnternet İçin Haritalı Adres Sorgulama

Türk Telekom, Ferhat Göçer’li popüler reklam videosuyla fiber altyapı konusundaki çalışmalarını hemen herkese duyurdu. Dolayısıyla söz konusu gelişmeyi duyan her ADSL kullanıcısının aklında “acaba bulunduğum bölgede fiber altyapı desteği var mı?” sorusunu

Türk Telekom Fiber İnternet İçin Haritalı Adres Sorgulama

Türk Telekom, Ferhat Göçer’li popüler reklam videosuyla fiber altyapı konusundaki çalışmalarını hemen herkese duyurdu. Dolayısıyla söz konusu gelişmeyi duyan her ADSL kullanıcısının aklında “acaba bulunduğum bölgede fiber altyapı desteği var mı?” sorusunun cevabı aranıyor. Çözüm olarak TTNet’in ilgili sayfalarında 444 0 375 müşteri hizmeti numarası yer alsa da kullanıcılar internet üzerinden de bu sorunun cevabına ulaşabilirler.

Türk Telekom tarafından 160 bin km uzunluğunda döşenen fiber kabloların döşenmesi tamamlandı ve şimdi de var olan ADSL müşterilerini yine var olan paket ücretlerini koruyarak fiber teknolojisine taşımaya sıra geldi.

http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/Guncel/Detay/Fiber-Internet#fiberharita adresine girerek sol üst kısımda yer alan “lokasyon” menüsünü açarak konumunuzu belirtebilir ve ev ya da iş yerinizin fiber internet altyapısına uygun bir yerde olup olmadığını görebilirsiniz.

Dileyen kullanıcılar adres girmek yerine ekrandaki logoyu mevcut konumlarının üstüne getirerek de işlemi başlatabilirler.

Adresinizi belirttiğiniz noktaya yakın olan yollarda sarı şerit görüyorsanız bu, o yolun altında fiber kablolar bulunduğu anlamına geliyor. Ancak tam sonucu görmek için logonun yanında yer alan “Fiber İnternet Sorgula” ifadesine tıklamak ve güvenlik kodunu girmek gerekiyor.

Güvenlik kodunu doğru girmeniz halinde sorgu sonucuyla karşılaşacaksınız. Eğer sistem “burada Türk Telekom fiber altyapısı bulunmaktadır” diyorsa bağlı bulunduğunuz Türk Telekom Müdürlüğüne başvurarak hem detaylı bilgi alabilir hem de fiber internete geçiş işlemlerini başlatabilirsiniz.

YORUMLAR