Tim Cook, Mark Zuckerberg ve Aynı Kulvardaki Diğer Teknoloji Trilyonerleri Hangi Arabalara Biniyorlar?

Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış, peki zenginin arabası? İşte teknoloji devi şirketlerin patronlarının arabaları.

Tim Cook, Mark Zuckerberg ve Aynı Kulvardaki Diğer Teknoloji Trilyonerleri Hangi Arabalara Biniyorlar?

Organize İşler filminden aşina olduğumuz "Araba nerde, para nerde?" Diyaloğunu hiç kimse unutmamıştır. Doğal olarak "çok para = iyi araba" basit mantığının da yanlış olmadığını biliyoruz. Teknoloji dünyasının multimilyarder CEO'ları ve şirket sahipleri içinde bu durum son derece geçerli. Bakın hangi teknoloji devinin altında ne araba var.

Teknoloji dünyasının dev isimleri kullandıkları arabalarla biraz da karakterlerlerini yansıtıyor olabilir mi? Bunun için ne kullandıklarına bakıp karar vermek daha doğru olabilir. Sonuç olarak "zenginin parası züğürdün çenesini yorar" değil mi ama?

Apple Garajı

Tim Cook'un ilk arabası bir Porsche Boxter idi. Ancak Apple'ın patronu şu sıralarda BMW 5 serisi tercih ediyor.

Tesla Garajı

Zaten Elon Musk'ın işi gücü arabayla haşır neşir olmak. Ancak Musk elektrikli bir araba kullanmıyor. Kendisinin 67 model bir Jaguar 1E'si var.

Facebook Garajı

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in şu sıralarda birçok araç kullandığı söyleniyor. Acura TSX ile arada bir görünen Zuckerberg son olarak 1.3 milyon dolar verip bir Pagani Huayra almış. Genç çocuk tabi, olacak o kadar.

Microsoft Garajı

Bill Gates'in sağlam bir Porsche koleksiyonu olduğu biliniyor. Gates hala 13 yıl önce satın aldığı Porche 959'a binmeyi tercih ediyor. Çok "cool"sunuz Gates Bey.

Amazon Garajı

Amazon'un CEO'su Jeff Bezos cimri midir, tutumlu mudur anlayamadım. Bezos hala 1996 model 4 bin dolarlık bir Honda Accord kullanıyor. Garip adamsın Jeff.

Snapchat Garajı

Snapchat'in kurucusu ve CEO'su Evan Spiegel lüks arabaları seven gençlerden. 400 bin dolarlık bir Ferrari ile kendini eğlendiriyor.

Google Garajı

Google'ın kurucu ortaklarından Sergey Brin bir Tesla kullanıyor. Tesla'nın SUV modellerinden olan Model X'i çok sevdiği söyleniyor. Ya Google hala kendi elektirikli arabalarına güvenmiyor, ya da "bu Tesla çok iyi dostum" tadında takılıyorlar.

Google'ın diğer ortağı Larry Page ise tıpkı ortağı gibi bir Tesla spor modele sahip.

Neyse artık, onlar güzel arabalarına binip gitsinler. (sözüm Jeff Bezos'a değil) Biz aşağıdaki mini kliple biraz gülümseyelim.

 

Amerika'da En Çok Para Kazanan CEO Microsoft'tan Satya Nadella

Cenevre Otomobil Fuarında Bu Arabalar Baş Döndürdü

Nissan Öyle Bir Araba Sergiledi ki, Teknoloji Dünyasının Dili Tutuldu

YORUMLAR