TeamViewer ile Bilgisayardan Telefona Bağlanma

TeamViewer ile bilgisayardan telefona bağlanma işlemi için hangi adımların takip edilmesi gerektiğini bu makalenin sonuna geldiğinizde öğrenmiş olacaksınız.

TeamViewer ile bilgisayardan telefona bağlanma nasıl yapılır? Uzaktan erişim söz konusu olduğunda akıllara gelen TeamViewer'ı kullanarak PC'den telefona bağlanma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini ayrıntılı bir şekilde açıkladık.

Bazen bazı sebeplerden ötürü bilgisayarı mobil cihaza bağlamak gerekebiliyor. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan pek çok kullanıcının kafasında iki cihaz arasındaki bağlantıyı nasıl kuracağı konusunda bazı soru işaretleri oluşuyor.

Bilgisayardan mobil cihaza bağlanmak için kullanabileceğiniz çok başarılı bir program yer alıyor. Çok kullanışlı bir program olan TeamViewer QuickSupport ve TeamViewer kullanarak söz konusu bağlantı işlemini oldukça hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Android Telefonu Uzaktan Kilitleme ve Kontrol Etme
MOBİL

Android Telefonu Uzaktan Kilitleme ve Kontrol Etme

Bazen dalgınlıktan ötürü akıllı telefonunuzu bir yerlerde kaybedebilirsiniz. Daha da kötüsü, telefonunuz başkası tarafından çalınabilir.

Uzaktan erişim uygulaması TeamViewer QuickSupport sayesinde telefondan bilgisayarı kontrol etmek mümkün hâle geliyor. Uygulama telefonunuza ve bilgisayarınıza yüklenerek iki cihaz arasında kolaylıkla bağlantı kurulabiliyor.

İki cihaz arasında bağlantı kurulabilmesine imkân tanıyan programın kullanımına yönelik çok ayrıntılı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehbere göz atarak programın nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Böylelikle siz de bilgisayardan mobil cihaza bağlanabilirsiniz.

Teamviewer ile Bilgisayardan Telefona Bağlanma Adımları

  • TeamViewer QuickSupport'u telefonunuza, TeamViewer'ı bilgisayarınıza indirin.
  • Uygulamayı telefonunuzda açın. ID ile karşılaşacaksınız.
  • Bu ID'yi bilgisayarınızdan TeamViewer'a girin.
  • "Uzaktan kontrol" seçeneğini işaretleyin.
  • Telefondan bağlantıyı onaylayın.
  • Bilgisayarınıza dönün ve telefonu kontrol etmeye başlayın.

Bilgisayar ve mobil cihaz arasında uzaktan bağlantı işlemini gerçekleştirebilmek için TeamViewer ve TeamViewer QuickSupport isimli programların yüklü olması gerekiyor. Bu nedenden dolayı bağlantı işlemlerine geçmeden önce akıllı telefonunuza TeamViwer QuickSupport’u, bilgisayarınıza ise TeamViewer’ı indirin.

Uygulama cihazınıza indikten sonra kurulum süreci otomatik olarak başlar ve başarılı bir şekilde tamamlanır. Bilgisayarda ise bu işlemi manuel olarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. İndirdiğiniz programın kurulum dosyasına çift tıklayın ve dosyayı çalıştırın. Karşınıza çıkan talimatları izleyerek kurulumu gerçekleştirin.

Akıllı telefonunuza ve bilgisayarınıza söz konusu yazılımları yükledikten sonra mobil cihazınız üzerinden söz konusu uygulamayı açın. Uygulamayı açtıktan sonra bir ID ile karşı karşıya kalacaksınız. Bilgisayarınıza yüklemiş olduğunuz TeamViewer programını açın. Telefonun ekranında yer alan ID’yi TeamViewer programındaki ID kutucuğuna girin.

Bilgisayar üzerinden ID’yi yazdıktan sonra "Uzaktan kontrol" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra akıllı telefonunuz üzerinden bağlantıyı onaylamalısınız. Yeniden bilgisayarınıza dönün ve akıllı telefonunuzu kontrol etmeye başlayın.

Uzaktan bağlantı kurma programını kullanarak PC'den telefona bağlanmak için takip etmeniz gereken adımlar bunlarla sınırlı. Daha iyi anlaşılması açısından yukarıdaki adımların nasıl yapılacağını içeren resimli anlatıma aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Uygulamayı yükledikten sonra bilgisayarınızda ve telefonunuzda TeamViewer uygulamalarını açık tutmanız gerekiyor. Telefonunuzda uygulamayı açtıktan sonra yukarıdaki gibi ID’nizi gösterecektir. Bu numaraları not alıp bilgisayardaki uygulamaya gireceğiz.

Masaüstü uygulamasına gerekli numaraları girdikten sonra, telefonda bağlantıyı onaylamanızı isteyen bir uyarı penceresi açılacak.

"İzin ver" butonuna bastığınız anda bilgisayarınızda telefonunuzun ekranını görebilir, telefonu istediğiniz gibi kullanmaya başlayabilirsiniz.

TeamViewer QuickSupport uygulaması aynı zamanda cihazınızı yönetebileceğiniz çözümler de sunuyor. Ekran görüntüsü alma, yüklü uygulamalar, ayarlar, işlemler ve sistem kaydı gibi bölümlerin dışında, cihazınızın CPU ve RAM kullanımı, batarya doluluk oranı, boş hafıza ve cihazınızla ilgili diğer detayları da detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Dosya aktarım özelliğini kullanarak telefonunuzla bilgisayarınız arasında dosya alış-verişi yapabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi TeamViewer QuickSupport uygulamasını kullanarak bilgisayar üzerinden telefonumuzu kontrol etmek de artık çok kolay hale geliyor. Diğer TeamViewer özelliklerini de aşağıdan inceleyebilirsiniz.

TeamViewer Özellikleri

  • Windows ve MacOS işletim sistemleri arasında uzaktan erişim, yazdırma gibi çözümler sunuyor.
  • Telefondan telefona bağlanma, telefondan bilgisayara bağlanma, bilgisayardan telefona bağlanma gibi imkânlar tanıyor.
  • Yerleşik sohbet özelliği bulunuyor.
  • Ekran görüntüsü almayı mümkün hale getiriyor.
  • AES-256 gelişmiş şifreleme protokolü sağlıyor.

İlk olarak 2005 yılında kullanıma sunulan TeamViwer, şu anda dünyanın en popüler programları arasında yer alıyor. Oldukça büyük bir başarının altına imza atan hizmet, kullanıcıların hayatını önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Modern arayüze sahip olan program, sahip olduğu zengin özellikleri ile dikkatleri üzerinde topluyor. Çok kullanışlı bir program olan TeamViewer, Windows ve MacOS işletim sistemleri arasında uzaktan erişimin yanı sıra yazdırma gibi çözümler de sunuyor.

Telefondan telefona bağlanma, telefondan bilgisayara bağlanma ve bilgisayardan telefona bağlanma gibi imkânlar tanıyan programda yerleşik sohbet özelliği yer alıyor. Bu sayede bilgisayarına bağlandığınız kişi ile program üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Bu özellik, iletişim için farklı bir yazılıma ihtiyaç duyulmasına gerek bırakmaz.

Dünya çapında çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan program üzerinden ekran görüntüsü de alabilme imkânına sahipsiniz. Program, kullanışlı özelliklerin yanı sıra kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini önemsiyor. Başarılı yazılım, AES-256 gelişmiş şifreleme protokolünü destekliyor. Bu, iki cihaz arasındaki bağlantının güvenli bir şekilde gerçekleşmesini mümkün hale getiriyor.

Çok basit bir kullanıma sahip olan uygulamada ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüm yer alıyor. Ücretli versiyonda abonelik sistemi bulunuyor. Abonelik tarafında çeşitli fiyat etiketlerine sahip üç farklı plan mevcut.

Söz konusu abonelik planları çeşitli özellikleri beraberinde getiriyor. Eğer ücretsiz sürümde sunulan özellikler yetersiz geliyorsa ücretli abonelik planlarından bir tanesini seçebilir ve aylık belirli bir ücret karşılığında daha fazla özellikten yararlanabilirsiniz.

Peki, siz bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? TeamViewer QuickSupport işlerinizi tamamlama ve uzaktan erişim ile destek sağlama açısından size bir kolaylık sunuyor mu? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR