Steam İndirme Hızı Artırma Nasıl Yapılır?

Popüler dijital oyun hizmeti Steam'de indirme hızı artırma işlemi nasıl yapılır? İşte daha hızlı oyun indirme imkânı elde etmenizi sağlayabilecek yöntemler!

Steam üzerinden yeni bir oyun indirmek isteyen pek çok oyuncu, Steam indirme hızı artırma yöntemleri neler sorusunun yanıtını merak ediyor. Hazırladığımız yazıda dijital oyun platformunda daha hızlı oyun indirme imkânı elde etmenize yardım edebilecek yolları sıraladık.

Video oyunu söz konusu olduğunda akıllara doğrudan gelen sayılı isimlerden Steam, yılın belirli dönemlerinde çok büyük indirimler yapıyor. Bu indirimler, oyuncular tarafından yoğun talep görüyor. Öyle ki %90'lık bir indirim, oyuncular için kaçırılmaz bir fırsat olarak görülüyor. Asıl sorun ise oyunu indirmeye çalışırken başlıyor.

Takdir edersiniz ki bir oyuncu için en zor kısım, oyunu indirme kısmıdır. İnternetiniz çok iyi değilse bir oyunu oynamaya başlamak için günlerce beklemeniz gerekebiliyor. Bu rehberde ise Steam indirme hızı nasıl artırılır sorusuna yanıt vererek oyun indirme süresini azaltmanızı sağlıyoruz.

Steam İndirme Hızı Artırma Yöntemleri

  • İnternet bağlantısını kontrol edin.
  • İnternet kullanan uygulamaları sonlandırın.
  • Steam'i optimize edin.
  • Veri bağlantısını optimize edin.
  • İndirme bölgesini kontrol edin.
  • Sunucuyu yeniden konumlandırın.
  • VPN'i devre dışı bırakın.
  • Steam indirme önbelleğini temizleyin.
  • Steam bant genişliği sınırını değiştirin.
  • Antivirüsü kapatın.

Yukarıda Steam oyun indirme hızı artırma yöntemleri yer alıyor. Listede yer alan yöntemlerin nasıl uygulunacağına aşağıdan göz atabilirsiniz.

İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

Oyun indirirken hız konusunda problem yaşıyorsanız öncelikle internet bağlantısını kontrol edin. Eğer internette problem varsa modemi güç butonuna basın ve fişini çekin. Yaklaşık 10 saniye sonra modemin fişini tekrar takın ve güç butonuna basın.

İnternet Kullanan Uygulamaları Kapatma

Steam üzerinden oyun indirmediğiniz gerektiği zaman bir süreliğine internetinize bağlı cihazlarda devam eden işlemleri sonlandırmanız gerekir. Bu, oyunların saatlerce hatta günlerce inmesini beklemenizin önüne büyük ölçüde geçecektir.

İlk olarak kendi bilgisayarınızda açık, çok fazla internet kullanan uygulamaları sonlandırın. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları takip edin.

  • Ctrl + Alt + Delete tuş kombinasyonunu kullanarak görev yöneticisini açın.
  • Uygulama adı gibi bilgilerin yer aldığı bölümde "Ağ" kısmını bulun ve üzerine tıklayın. Bu, uygulamaları internetinizi ne kadar kullandığına bağlı olarak sıralayacaktır.
  • En çok internet kullanan uygulamaların üzerine sağ tıklayıp "Görevi sonlandır" seçeneğine basın.

Dikkat etmeniz bir diğer nokta da akıllı telefon, tablet ve benzeri cihazlarda devam eden indirme işlemleridir. İndirme işlemi sadece bir uygulama indirilerek yapılmamaktadır. YouTube'dan bir video izlemek de esasında bir indirme işlemidir.

Steam'i Optimize Etme

  • Steam'i açın.
  • Görev yöneticisini başlatın.
  • "İşlemler" kısmından Steam Client Service'i bulun.
  • Hizmetin üzerine sağ tıklayın ve "Ayrıntılara Git" seçeneğine tıklayın.
  • "Ayrıntılar" kısmında steamservice.exe'in üzerine sağ tıklayın ve imleci "Öncelik ayarla" seçeneğinin üzerine getirin.
  • Önceliği "yüksek" olarak ayarlayın.

Steam indirme hızı arttırma için kullanılan başka bir yol da Steam'i optimize etmekten geçmektedir. Yukarıdaki adımları takip ederek Steam oyun indirme hızını artırma işlemini gerçekleştirmek mümkündür. Bu işlem, indirme süresini elbette 1 saniyeye indirmeyecektir ama öncesi ve sonrası bakımından önemli fark yaratacaktır.

Veri Bağlantısını Optimize Etme

Steam, kullanıcılara en iyi indirme deneyimini sunmak için elinden geleni yapsa da en nihayetinde indirme süresi tamamen kullanıcının indirme hızına bağlıdır. Herkesin indirme hızı aynı olmasa da Steam oyun indirme süresini kısaltmak için başvurulacak birkaç yöntem mevcuttur.

Veri bağlantısını optimize etmek için atmanız gereken ilk adım, internete Wi-Fi ağı kullanarak değil Ethernet kablosunu kullanarak bağlanmak olmalıdır. Bunu yaparken LAN sürücüsünün de en son sürümünü yüklemeniz gereklidir.

Cihazınızın ya da anakartınızın marka ve modelini biliyorsanız resmi internet sitesinden en son sürümünü indirebilirsiniz.

Steam İndirme Bölgesi Değiştirme

  • Steam'e girin.
  • Ayarları açın.
  • İndirmeler kısmına gelin.
  • "İndirme bölgesi" seçeneğinin altındaki açılır listeden şu an bulunduğunuz ülkeyi seçin.

Steam, kullanılan harici yazılımlardan ya da sistemsel hatadan kaynaklı olarak konumunuzu yanlış saptayabilmektedir. Yani Los Angeles'ta yaşamasanız bile Steam'de orada olduğunuzu görebilirsiniz.

Bu seçimi tamamladıktan sonra hemen alt kısımda bulunan bant genişliğini sınırlama bölümünde bant genişliğini limitsiz olarak değiştirin. Steam indirme hızı artırma hedefinize böylece bir adım daha yaklaşmış olacaksınız.

Sunucuyu Yeniden Konumlandırma

  • Steam'in indirme istatistikleri sayfasına gidin.
  • Sayfadaki interaktif haritadan ortalama indirme oranını ve küresel trafiğin yüzdesini inceleyebilirsiniz.
  • Burada trafik yüzdesi düşük olan bölgelerden birini seçerek indirme hızında büyük bir ilerleme kaydedebilirsiniz.

Bazen bulunduğunuz bölgeyi seçmek en iyi seçenekken Bazen de coğrafi konumda değişiklik yapmak gerekebiliyor. Yüksek indirme hızına ve yüksek trafik yoğunluğuna sahip bir bölgede yaşamak, indirme hızını da doğrudan etkileyebiliyor.

Trafik ne kadar yoğun olursa bağlantıda da o kadar çok tıkanma olur. Bununla birlikte trafiği dengelemek ve doğru indirme oranını bulmak için coğrafi konumunuzda değişiklik yapabilirsiniz.

VPN'i Devre Dışı Bırakın

VPN programları her ne kadar internette kullanıcıların anonim bir şekilde gezinebilmesine yardımcı olsa da bazen internet hızı konusunda problem yaşanmasına yol açabilir. Bu nedenle VPN yazılımını geçini olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra indirme hızının artıp artmadığını kontrol edin. 

Steam İndirme Önbelleğini Temizleyin

Steam indirme hızı artırma yöntemleri arasında indirme önbelleğini temizleme de bulunuyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak Steam penceresinin üst kısmında bulunan Ayarlar menüsünü görüntüleyin. Daha sonra İndirmeler sekmesi üzerinden indirme önbelleğini temizleyin.

Steam Bant Genişliği Sınırını Değiştirin

Uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise bant genişliği sınırını değiştirmektir. Bunun için bilgisayarınızda yüklü olan Steam'i açın. Oturum açık değilse üyelik bilgilerinizi yazarak hesabınıza giriş yapın. Bir sonraki adımda ayarlar menüsüne girin ve İndirmeler sekmesi üzerinden bant genişliği sınırını değiştirmeyi deneyin.

Antivirüsü Kapatın

Yukarıda yer alan yöntemlerin hiçbiri işe yaramadıysa PC'nizde yüklü olan antivirüsü geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Antivirüs programları arka planda güncelleme işlemi yapabilir. Bu da oyunun indirme hızının düşmesine yol açabilir.

Steam'de Nasıl Oyun Hediye Edebilirsiniz?
NASIL YAPILIR

Steam'de Nasıl Oyun Hediye Edebilirsiniz?

Dünyanın en popüler oyun platformu hala liderliğini koruyor. Gerek oyunlarıyla gerek ise programlarıyla birçok kişinin kalbinde yer edinen Steam, rakiplerine kıyasla çok büyük bir kütüphaneye sahip.

Bu rehberde Steam indirme hızı artırma yöntemlerini sıraladık. Rehberimizde yer alan yöntemler, oyunları daha hızlı indirme imkânı elde etmenizi sağlayabilir.

Steam Cüzdan Kodu Nasıl Kullanılır?
OYUN

Steam Cüzdan Kodu Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en sık kullanılan oyun platformlarından biri de Steam’dir. Öyle ki milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapan platform zaman zaman indirimleriyle de meşhurdur.

YORUMLAR