Spotify'ı Daha Verimli Kullanın

Spotify özellikleri, dijital müzik uygulamasını daha etkili şekilde kullanabilmenize olanak tanır. Bu yazıda popüler uygulamada bulunan özellikleri açıkladık.

Online müzik dinlemenin popüler olduğu şu zamanlarda, 2008 yılından beri pek çok hizmet veren online müzik platformu Spotify’dan bahsedeceğiz. Müzik dinlemeyi tamamen yasal hale getiren Spotify’ı en verimli şekilde nasıl kullanabileceğinizi açıkladık. İşte en iyi Spotify özellikleri!

Spotify, sunduğu özelliklerle gerçekten çok başarılı bir uygulama. Öncelikle nasıl kullanıldığını kısaca anlatalım. Uygulama, üyelik sistemiyle çalışıyor. Standart ve Premium olarak kullanabileceğiniz uygulamada bazı özellikler için ücret ödemeniz gerekiyor.

Spotify Ücretli mi? Spotify Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
MOBİL

Spotify Ücretli mi? Spotify Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Spotify ücretli mi? Spotify ücretsiz kullanma için hangi adımlar takip edilmelidir? Spotify'da ücretsiz (free) hesap kullanmak mantıklı bir seçim mi? Bu soruları cevaplayarak Spotify'da nasıl bir hesap kullanmanız gerektiğine ilişkin soru işaretlerinizi gidermeye çalıştık.

Elde edilen gelirler, telif hakkı için kullanılıyor ve devasa şarkı veritabanı bulunan uygulama tamamen yasal hale geliyor. Oynatma listesi hazırlama, çevrimdışı dinleme, çalma listesi paylaşma gibi birçok özelliği bulunan ygulamanın hem mobil, hem de masaüstü versiyonu bulunuyor.

En İyi Spotify Özellikleri Neler?

  • Çevrim dışı dinleme özelliği
  • Arkadaşları takip etme
  • Ortak çalma listeleri
  • Mobil cihazla eşitleme
  • Şarkı sözleri
  • Ses ayarları
  • Radyo
  • Yabancı dil öğrenme

Yukarıda en iyi Spotify özellikleri yer alıyor. Popüler dijital müzik uygulamasını daha etkili bir şekilde kullanabilmenize imkân tanıyan özelliklere aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Çevrim Dışı Dinleme Özelliği

Spotify’ı sadece online olarak değil, cihazınızda bulunan müzikleri dinlemek için de kullanabilirsiniz. Her müziği Spotify’da bulmak pek mümkün olmuyor. Bu nedenle çevrim dışı kullanımı deneyebilirsiniz.

İster akıllı telefon ister tablet isterseniz bilgisayar üzerinden çalma listesini indirebilir ve internet bağlantısı olmadığı zamanlarda müzik dinleyebilirsiniz. Akıllı telefon ve tablet için çalma listesi üzerinden indirme butonuna basabilirsiniz. Uygulamanın masaüstü sürümünde ise "İndir" seçeneğini aktif hâle getirmeniz gerekiyor.

2. Arkadaşları Takip Etme

Müzik zevkine güvendiğiniz arkadaşlarınızın çalma listelerine ulaşmak için onları takip etmeniz yeterli olacaktır. Sol tarafta bulunan Takip et butonuna basın ve Arkadaşları Bul seçeneğiyle arkadaşlarınızı arayın. Takip ettiğiniz kişiler, sağ taraftaki listede görünecektir.

3. Ortak Çalma Listeleri

Arkadaşlarınızla birlikte ortak bir çalma listesi oluşturabilirsiniz. Bunun için bir çalma listesi oluşturun ve çalma listesine sağ tıklayarak Ortak Çalma Listesi seçeneğine tıklayın. Daha sonra Paylaş > Gönder adımlarını takip ederek bu listeyi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

4. Mobil Cihazla Eşitleme

Bilgisayarınızda bulunan müzikleri, bilgisayarınız yanınızda olmadığında da dinlemek mümkün. Bunun için eşitleme yapmanız gerekiyor. Uygulamayı telefonunuzdan açtığınızda, masaüstü uygulaması tarafından tanınacaktır. Cihazın üzerine tıklayıp, Tüm müzikleri bu cihaz ile eşitle seçeneğini kullanarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

5. Şarkı Sözleri

Spotify’ın masaüstü sürümünde sol tarafta Uygulama bulucu sekmesi bulunuyor. Bunu seçtikten sonra MusiXmatch adlı uygulamayı ekleyin. Bu uygulama sayesinde şarkıların sözlerini görebiliyorsunuz.

6. Ses Ayarları

Ses ayarları için “Ctrl+ Aşağı Ok veya Yukarı Ok” tuşlarını kullanabilirsiniz. Sesi tamamen kapatmak için “Ctrl+Shift+Aşağı Ok” tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.  Spotify’ı ücretsiz olarak kullanıyorsanız, reklamlardan kaçmanız mümkün değil.  Spotify’ı sessize aldığınızda reklamlar duraklatılıyor ve ses açılana kadar devam etmiyor.

7. Radyo

Müzik aramak yerine radyo dinlemek de bir alternatif olabilir. Popüler dijital yayın hizmetinin sol tarafında yer alan Radyo seçeneğine tıklayın ve hemen ardından "Yeni İstasyon Oluştur" butonuna tıklayın. Beğendiğiniz sanatçıları, albümleri ya da çalma listelerinden birini seçerek radyoyu çalıştırın. Bu sayede Spotify, müzikleri sizin için otomatik olarak oynatacaktır.

8. Yabancı Dil Öğrenme

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Spotify isimli dijital müzik platformunda yer alan Listen Language uygulamasıyla, 24 dilden istediğinizi seçip dersleri dinleyebilirsiniz. Böylelikle dijital müzik uygulaması sayesinde yabancı dilinizi de geliştirebilirsiniz.

En İyi İngilizce Kelime Öğrenme Uygulamaları
İNTERNET

En İyi İngilizce Kelime Öğrenme Uygulamaları

Günümüzde teknolojinin gelişmesi, insanlar arasındaki iletişimi de artırdı. Şu anda bir tıklama ya da kısa süreli bir internet gezintisiyle çok farklı kültürlerden ve ırklardan insanla tanışabiliyoruz.

Yani işin açıkçası, Spotify sadece bir müzik uygulaması değil. Spotify’i neredeyse tüm ihtiyaçlarınız için kullanabiliyorsunuz. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR