Sosyal Medyanın Galibi Kim? Kadınlar mı Erkekler mi?

FinancesOnline’ın araştırmalarına göre sosyal medyayı 2014 yılında kim daha çok kullandı sorusunun cevabı belli oldu.

Sosyal Medyanın Galibi Kim? Kadınlar mı Erkekler mi?

Sosyal medyada 2014 yılının rekortmeni kim sorusunun cevabı belli oldu. FinancesOnline’ın derlediği araştırma verileri, kadın ve erkek kullanıcıların sosyal ağ alışkanlıklarına ait farkları ortaya koydu. Öyle görünüyor ki sosyal medya çok maskülen bir yapı sergilemiyor.

İşte kadın ve erkeklerin sosyal medyaya yönelik davranış biçimleri...

Aşk mı iş mi?

Erkeklerin sosyal medyayı kullanım sebeplerinin başında iş ve aşk geliyor. Erkeklerin yüzde 27’si iş için sosyal ağlarda vakit geçiriyor. Öte yandan kadınların yüzde 22’si de aynı sebepten sosyal ağları kullanıyor. Fakat karşı cinsle flört etmek ya da bir aşk yaşamak için sosyal ağları kullanan erkeklerin oranı kadınlardan çok fazla. Erkeklerin yüzde 13’ü bu sebeple sosyal ağlarda aktif olmayı seçerken, kadınların sadece yüzde 7’si online aşk peşinde.

Kadınlar daha ciddi gibi

Kadınların sosyal medya kullanımında erkeklerden daha fazla yoğunlaştığı konular oldukça farklılık gösteriyor. Kadınların araştırmaya verdiği cevaplara göre; yüzde 65’i arkadaşları ve akrabalarıyla iletişimlerini sürdürmek, yüzde 28’i fotoğraf paylaşmak, yüzde 48’i eğlenmek, yüzde 37’si ise pratik bilgilere ulaşmak için sosyal ağlarda yer alıyorlarmışErkekler ilgi alanlarına giren spor, aksiyon, seks temalı konular sosyal medyada çok takip ettikleri şeyler. Öte yandan kadınlar, evcil hayvan, çocuk ve aile temalı konuları da seviyor, paylaşıyor ve takip ediyorlar.

Sosyal medyada cinsler arası marka eğilimleri

Marka etkileşimlerinde kadın ve erkek kullanıcılar arasındaki farklar da ilginç. Erkekler promosyonlar ve indirimlere hızlı bir şekilde ulaşmaya odaklanıyor ve bu sebeple QR kod okutmak erkekler arasında oldukça tercih ediliyor. Diğer taraftan kadınlar fırsatları yakalamak için markaların sayfalarını beğenip takip ediyorlar. 

Mobilde rakip tanımayanlar

Araştırma sonuçları göre kadınların, mobil araçları daha çok sosyal medya için kullandığını da saptamış. Buna karşılık erkeklerin mobili kullanış amacı, daha çok iş çevrelerine yönelik sosyal bağlantılar. Kadınların yüzde 54’ü sosyal medyadaki video ve fotoğraf paylaşımları aktif olarak takip ederken, aynı oran erkekler için yüzde 39.

Çekişmenin galibi kim?

Facebook paylaşımlarının yüzde 76'sı kadınlara ait, erkekler LinkedIn üzerinde ise yüzde 24 oranında kadınlara göre daha aktifler. Ortalama bir erkek YouTube üzerinde haftada bir saat geçiriyor, kadınlarda bu oran 35 dakikadan az. Twitter’da atılan twitlerin ise yüzde 62′sini kadınlar atıyorlar. Pinterest kullanımında da durum çok farklı değil. Kadınların Pinterest kullanımı toplam kullanımın yüzde 33'ünü oluşturuyor.

Sonuç itibariyle ortalamaya vurulduğu zaman kadınların yüzde 70′i sosyal medya kullanırken, erkeklerin yüzde 60′ı sosyal medyada boy gösterebiliyor.

Rakamlarla Sosyal Medya (İnfografik)

Sosyal Medya ve Yasaların Tarihçesi

Kullanmanız Gereken 5 Sosyal Medya Uygulaması

YORUMLAR