Sosyal Medya Hesaplarınıza Giren Yabancıları Yakalamanın Yolları!

Sosyal medya hesaplarınıza giren kötü niyetli kişileri yakalamanın yollarını anlatıyoruz.

Sosyal Medya Hesaplarınıza Giren Yabancıları Yakalamanın Yolları!

İnternette güvenlik dendiği zaman aklımıza ilk gelen şey sosyal medya hesaplarımız oluyor. Sonuç olarak özel yaşantımızın yüzde 100’e yakın kısmını paylaşırken kılımızın kıpırdamadığı sosyal mecralarda hesaplarımız kurcalanırsa çileden çıkıyoruz. Aslında iş oldukça ciddi tabii. Kişisel verilerin neredeyse hepsini üye olmak adına paylaştığımız Facebook, Twitter, Google gibi mecraların başkalarının eline geçmesi, doğal olarak tüylerimizi diken diken ediyor.

Hesabı kaybetmek bir tarafa, birde hesaplarımızı ele geçirip hiçbir şey yapmadan gizliden gizliye takip edildiğinizi düşünün. Bu her şeyden daha korkunç değil mi? Sizden başka birinin hesabınıza girerek mesajlarınızı okuması, genel ortamlarda paylaşmadığınız her türlü veriyi sanki sizmiş gibi sessizce izlemesi çok ürkütücü.

Ancak bunu anlayabilmek için kolay yöntemler var ve bunları uygulayarak hesabınızı başkaları da kurcalıyor mu hemen öğrenebilirsiniz.

Facebook hesabıma başkası giriyor mu?

Aşağıda gösterdiğimiz gibi Ayarlar> Güvenlik> Giriş Yaptığın Yer> Düzenle sekmelerini takip ederek Facebook’a nerelerden giriş yaptığınızı görebilirsiniz. Böylece hiç bilmediğiniz bir lokasyondan yapılan girişler doğrudan size ait olmadığından, birilerinin hesabınızı kurcalıyor olma ihtimali çok yüksek. Bu noktada Oturumu Kapat seçeneği ile bu adresleri tamamen engellemeniz mümkün.

Twitter hesabıma başkası giriyor mu?

Aynı tehdit elbet popüler mikro blog sitesi Twitter içinde geçerli. Bunu tespit etmek için Twitter.com adresine gidin. Aşağıda gösterdiğimiz gibi Ayarlar> Twitter Verilerin> (bu noktada parolanız tekrar sorulacak) Cihaz Geçmişi sekmelerini takip ederek hesabınıza nerelerden girildiğini kontrol edin. Tıpkı Facebook hesabınızda aldığınız önlemleri burada da alın. 

Google hesabıma başkası giriyor mu?

Google kişisel hesap sayfanıza gidin. Buradan Cihaz Etkinliği ve Bildirimler sekmesini bulun. Buraya tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi kontrollerinize devam edin. En son hangi tarihte, nereden giriş yaptığınızı bulabilir, saat ve tarih gibi detaylardan başkası hesabınıza girme teşebbüsünde bulunmuş mu kontrol edebilirsiniz. 

YORUMLAR