Sony PlayStation 3D TV

Sony tarafından üretilen ve üç boyutlu görüntü sunabilen PlayStation 3D TV tanıtıldı.

Sony PlayStation 3D TV

LCD LED televizyonların her geçen gün biraz daha yaygınlaşmasının ardından beklenen sıradaki adım olarak görülen 3 boyutlu televizyonlara bir yenisi Sony PlayStation ismiyle eklendi.

Dijital görüntüleme ve televizyon teknolojilerinde oldukça başarılı bir noktada bulunan Sony, sahip olduğu güçlü oyun konsolunu 3 boyut özelliği güçlendirerek kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Şu ana kadar 3 boyutlu televizyonlar için beklenen satış rakamlarını yakalanamadı ancak ve görünen o ki Sony bu durumu pek de dert etmiyor. PlayStation oyun konsolu ile ilgili yenilikleri sadece konsol üzerinde gerçekleştirmeyi yeterli bulmayan Sony, ürünün yüksek bir oyun deneyimi sunabilmesi adına televizyon gibi özelleştirebileceği ve uyumlu bir ürünü öne çıkarmayı doğru buluyor.

Kısa bir süre önce E3 Fuarı kapsamında teknoloji meraklılarının beğenisine sunulan PlayStation TV, satın almalarının ilk adımı olarak ön siparişe sunuldu. Üstelik ürünün çıkış fiyatı gayet makul bir etiketi üzerinde taşıyor.

24 inçlik bir ekran boyutuna sahip olan PlayStation TV için belirlenen satış fiyatı $499. Üstelik bu fiyata HDMI kablo, iki adet 3 boyutlu gözlük ve Monostorm Apocalypse oyun dâhil. Tüm bunların yanı sıra ön sipariş üzerinden bu 3 boyutlu televizyonu almayı tercih edenlere Resistance 3 oyunu da hediye edilecek.

Sony PlayStation TV ile birlikte gelecek en büyük yeniliklerden biri de Simulview teknolojisi. Oyun severlerin şimdiden yoğun bir merak duygusu içinde kalmalarını sağlayan bu teknoloji, üç boyutlu gözlüklerle ekrana bakan iki oyuncunun birbirinden farklı iki görüntüyü görebiliyor olması. İki kişilik oyunlarda ekranın yatay ya da dikey olarak bölünmesi hoşnutsuzluğunu giderebilecek olan bu teknolojinin hangi temeller üzerinde işlediği ise şimdilik tam bir sır.

PlayStation TV’nin Türkiye’ye ne zaman ve ne kadarlık etiket fiyatıyla geleceği henüz belli değil.

YORUMLAR