Son Çıkan Akıllı Telefonların SAR Değerleri Nedir?

Son çıkan akıllı telefonların sahip olduğu SAR değerlerini mercek altına aldık

Son Çıkan Akıllı Telefonların SAR Değerleri Nedir?

Sürekli olarak gelişen teknoloji kendini ilk olarak akıllı telefonlarda gösteriyor. Her geçen gün daha işlevsel özelliklere sahip olan bu telefonlar aynı zamanda giderek ölüm makinesi haline geliyor. Oldukça fazla radyasyon taşıyan bu telefonların yaydıkları elekromanyetik dalgaların değerlerini bilmekte yarar var. İşte son çıkan akıllı telefonların sahip oldukları SAR değerleri..

SAR Nedir? SAR Değeri Ne İfade Eder?

Spesific Absorption Rate kısaca SAR değeri, telefonların yaydıkları elektromanyetik dalgaların vücudumuz tarafından emilen kısmını gösteren bir birim olarak bilinir. İnsan sağlığını yakından ilgilendiren SAR değeri, yüksek olması durumunda bir takım olumsuzluklara yol açabiliyor. Akıllı telefonlarda sıklıkla karşımıza çıkan SAR değerleri ise özellikle arama sırasında yüksek rakamlara ulaşabiliyor. Bu nedenle sağlığı tehdit eden bu değerlere özellikle dikkat etmek gerekiyor. Uzmanların açıklamalarına göre en fazla 1.00 W/kg değerinde olması gereken SAR değeri, yasal olarak 2 W/kg'a kadar çıkabiliyor. Bu nedenle telefon alırken bu değerlerle yakından ilgilenmek gerekiyor. Şimdi ise piyasadaki telefonların SAR değerlerine bir göz atalım.

En Düşük Sar Değerine Sahip Akıllı Telefonlar

Baş Değeri Gövde Değeri
Google Pixel XL 0.10 W/kg 0.18 W/kg
Galaxy Note 7 0.39 W/kg 0.67 W/kg
Galaxy S7 0.43 W/kg 1.06 W/kg
LG G5 0.52 W/kg 1.24 W/kg
HTC 10 0.66 W/kg 0.55 W/kg

Tablodan da anlaşıldığı gibi Google'ın yeni çıkardığı Pixel XL telefonu neredeyse sıfıra yakın bir değer ile birinciliğe yerleşmiş durumda. İnsan sağlığı açısından oldukça güzel bir değere sahip olan telefon aynı zamanda özellikleriyle de göz doldurmuştu. Google'dan sonra en düşük SAR değerine sahip telefonlar konumunda Samsung'u görüyoruz. Samsung'un son model amial gemisi her ne kadar üretim hatalı olsa da SAR değeriyle göz doldurmuş durumda.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda çıkan S7'de yine insanlar açısından zararsız bir telefon olarak nitelendirilebilir. Ayrıca markaların geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü telefonlarda da aşağı yukarı aynı SAR değerleri yer alıyor. Biz burada sadece son amiral gemilerinden bahsettiğimiz için tabloya eklemedik. Ancak küçük bir araştırma ile değerlere ulaşabilirsiniz.

En Yüksek Sar Değerine Sahip Akıllı Telefonlar

Baş Değeri Gövde Değeri
Huawei P9 1.49 W/kg 0.96 W/kg
HTC M7 1.26 W/kg 0.69 W/kg
iPhone 7 1.19 W/kg 1.09 W/kg
iPhone 7 Plus 1.09 W/kg 1.10 W/kg
Google Pixel 0.89 W/kg 0.56 W/kg
LG V20 0.824 W/kg 0.892 W/kg
Xperia Z5 0.751 W/kg 0.781 W/kg

Şimdi gelelim en yüksek SAR değerine sahip telefonlara. Bu tabloda ise Huawei bizi ilk sırada karşılıyor. 1.49'luk bir baş değerine sahip olan P9, oldukça riskli bir telefon olarak nitelendirilebilir. Öte yandan Apple'ın son model telefonları bizi tablonun üst sıralarında karşılıyor. Oldukça yüksek özelliklere sahip olan iPhone 7 ailesi, SAR değerleriyle de yükseklere oynamış durumda. Google'ın Pixel ailesinden olan bir diğer telefon Pixel ise Pixel XL'ye göre oldukça yüksek bir değere sahip.

Bu telefonlardan daha yüksek değerlere sahip telefonlar elbette var ancak bu yazı ile markaların büyük vaadler sunarak tanıttığı cihazların insan sağlıklarına olan etkilerine göz atalım dedik. Hemen hemen aynı özelliklere sahip bu telefonların SAR değerleri arasındaki farkı sizlerde görebilirsiniz. 

Dikkat! Akıllı Telefonlarınızı da Güneş Çarpabilir

Akıllı Telefonunuzun Gerçekten Patlamasını İstediğiniz 9 Kritik An

Akıllı Telefonlar 5 Adımda Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

YORUMLAR