Snapchat Lenses Özelliği Nasıl Kullanılır?

Snapchat Lenses ile gelen gökkuşağı, korku, büyük göz, gözyaşı, yaşlılık efektini nasıl kullanacağınızı anlattık.

Snapchat Lenses Özelliği Nasıl Kullanılır?

Gençler arasında yaygın olarak kullanılan anlık resim ve video gönderme uygulaması Snapchat'in son güncellemesiyle gelen Lenses özelliği sayesinde selfie fotoğraflarda şekilden şekile girmek mümkün. Ağzınızdan gökkuşağının akıp gitmesini sağlayabilir, gözlerinizi yerinden çıkarabilir, kendinizi robota, zombiye dönüştürebilir, yaşlandırabilir ve daha pek çok eğlenceli şey yapabilirsiniz. Peki Snapchat Gökkuşağı başta olmak üzere bu lensleri nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz?

Ülkemizde de hatrı sayılır kullanıcıya sahip sosyal ağ uygulamalarından Snapchat’in hem Android hem de iOS tarafında Eylül ayında aldığı son güncellemeyle gelen Snaphat Lenses, uygulamaya getirilen en ilginç yenilik diyebiliriz. Güncelleme sunulduğu gün sadece Snapchat’te değil birçok sosyal platformda onlarca selfie ile karşılaştık. Peki bu yeni özellik nasıl kullanılıyor?

  • Snapchat Lenses özelliğinin kullanımı son derece basit. Tek yapmanız gereken uygulamanın giriş ekranında sağ üste konumlandırılmış kamera simgesine dokunarak selfie modunu açmak ve sonrasında yüzünüze bir süre basılı tutmak. Bunu yaptığınızda çekim butonunun yanına lenslerin eklediğini göreceksiniz.
  • Sıralanan lensleri yüzünüze uygulamak için lense dokunup ağzınızı açmanız kafi. Bazı lensler doğrudan uygulanıyor; hiçbir şey yapmanız gerekmiyor. Lens seçiminden sonra (çekimden önce ön izleyebiliyorsunuz) videonuzu kaydediyor ve arkadaşlarınızla paylaşıyorsunuz.

Snapchat’te arkadaşlarınızı eğlendirmek için kullanabileceğiniz lenslerin sayısı oldukça fazla sayıda. En ilginç olanlarından bahsetmem gerekirse;

Snapchat Gökkuşağı (Puking Rainbows):

Snapchat’in Lenses özelliğini duyurduğu gün kullanıcılar tarafından en çok kullanılan lenslerden biri Snapchat Gökkuşağı idi. Tüm platformlarda karşımıza çıkan lens abartılarak kullanılmasından mıdır bilinmez son güncellemede karşımıza çıkmıyor. Gökkuşağı lensini istiyorsanız telefonunuzu güncellemenin sunulduğu güne (15 Eylül) geri almanız gerekiyor.

Snapchat Korku Efekti (Horror Face):

Korku efekti Snapchat kullanıcılarının ilk gün sık kullandıkları lensler arasında idi. Korku filminde oynayan yürek hoplatan karakterlerin yerine geçme fırsatı sunan popüler lens te son güncellemeyle kaldırıldı. Çok tutulan lenslerden korku efektini yüzünüze uygulamak için tarihi 15 Eylül’e almanız gerekiyor.

Snapchat Kalp Göz (Heart Eyes):

Daha çok bayanlar arasında tercih edilen lenslerden Kalp Göz de güncellemeyle birlikte uçurulanlar arasında. Gökkuşağı ve korku efekti kadar popüler olan lensin nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız tarihi 15 Eylül’e ayarlamanız gerekiyor.

Snapchat Yaşlılık Efekti (Old Person):

Yaşlılık efekti de Snapchat kullanıcılarının sevdikleri lensler arasındaydı. Tek dokunuşla yaşlılığınızı görebileceğiniz lens de güncellemeyle izini kaybettirenler arasında.

Snapchat Gözyaşı (Tears):

Sevilen ve güncellemeyle gitmeyen tek lens diyebileceğimiz gözyaşını uygulamak için tek yapmanız gereken lensi seçip kaşlarınızı kaldırmak.

Snapchat Göz Büyütme (Eyeballs, Eye Popping Out):

Göz büyütme efekti de büyük ilgi gören ancak güncellemeyle silinen lensler arasında. Gözünüzü fal taşı gibi açarak arkadaşlarınızı şaşırtabileceğiniz lensi denemek istiyorsanız telefonunuzun tarihini geriye almaktan (15 Eylül) başka seçeneğiniz yok.

Kaçırmamanız Gereken Snapchat Hileleri ve İpuçları

YORUMLAR