Samsung Üç Yeni Bada Akıllı Telefonu Tanıttı

Samsung, Wave Y, Wave 3 ve Wave M isimli üç yeni Bada akıllı telefonu tanıttı

Samsung Üç Yeni Bada Akıllı Telefonu Tanıttı

Akıllı telefon dünyasının en dinamik oyuncularının başında gelen Samsung, bu kez Bada işletim sistemini kullanan üç yeni ürünle karşımıza çıkıyor. Samsung Wave serisine ait olan bu üç akıllı telefonun isimleri, Wave 3, Wave M ve Wave Y şeklinde.

Tamamen kendi yazılım mühendisleri tarafından oluşturulan Bada işletim sistemi, her ne kadar Android ve Apple iOS’un gerisinde kalmış olsa da hala Samsung tarafından özenle kullanılıyor. HP gibi büyük bir markanın bile milyarlarca USD zararı göze alarak çöpe attığı işletim sistemlerinin bulunduğu bu kaygan sektörde Bada ile ilgili çalışmaların dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra Samsung’un üç yeni ürünle bu yelpazeyi genişletmesi kayda değer bir adım olarak gösteriliyor. Ayrıca her üç üründe de yakın saha iletişimi (NFC) desteği var.

Samsung’un Bada’lı yeni akıllı telefonlarına biraz yakından göz atacak olursak, ilk olarak “aklın tasarımla buluşması” şeklinde ifade edilen Wave 3 isimli ürünü ele alabiliriz. 4 inçlik Süper AMOLED ekranı bulunan cihazda 1.4 GHz frekansında çalışan bir işlemci yer alıyor. HSPA bağlantı desteğinin bulunduğu cihazın inceliği ise sadece 9.9 milimetre ve Samsung, ürünün tasarımı üzerinden çok çalışmışa benziyor. Samsung tarafından geliştirilen Social Hub ve Music Hub özelliklerinin de dahil edildiği telefonun kablosuz bağlantı desteğinin olmasıyla birlikte popüler ChatON uygulamasını kullanıcılara sunabildiği belirtiliyor.

Samsung Wave M, 3.65 inçlik HGVA özelliğine sahip ekranı ile kendisini gösteriyor. ChatON uygulamasının bu cihazda da yer aldığını ve kablosuz bağlantı özelliğinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu cihazda kullanılan işlemci ise 822 MHz değerinde ve üründe yer alan ekranın ürettiği çözünürlük 320 x 480 piksel.

Wave serisinin son yeni üyesi olan Wave Y, 3.2 inçlik HVGA ekranı bulunan ve giriş seviyesinde tutulan bir cihaz. 822 MHz gibi giriş seviyesinde tutulan bir ürün için yüksek derece işlemciye sahip olan cihazda 320 x 480 piksellik ekran yer alıyor. Bu cihazda da ChatON uygulamasının bulunduğunu ifade edebiliriz.

Ürünlerin ne zaman ve hangi ücretlerle satışa sunulacakları henüz kesinlik kazanmadı. Bununla birlikte Bada işletim sistemini temsil edecek olan bu üç yeni Samsung akıllı telefonun işletim sistemine nasıl bir değer katacağını birlikte göreceğiz.

YORUMLAR