Samsung Galaxy S6'nın S6 Edge'den Daha İyi Olduğunun 6 Kanıtı

Samsung Galaxy S6 sersinin iki cihazını da nitelik ve nicelik açısından karşılaştırdık.

Samsung Galaxy S6'nın S6 Edge'den Daha İyi Olduğunun 6 Kanıtı

Samsung Galaxy S6 serisi çıktığı zaman herkes gözünü parlak, yakışıklı, eğimli ekranıyla oldukça farklı görünen S6 Edge’e dikti. Şimdiye kadar alışıla gelmiş tüm akıllı telefonlardan farklı duruşuyla bambaşka bir telefonmuş gibi duruyordu. Bu doğruydu, S6 Edge bambaşkaydı ama bu başkalığı kardeşi Galaxy S6’dan farklı bir şeyler yapıyor anlamına da gelmiyor. 

Performans açısından zaten her iki telefonu karşılaştırmak çok mantıklı değil. İkisi de aynı altyapıya sahipler. Peki, görünüş her şey mi? Hayır, Galaxy S6’nın S6 Edge’den çok daha iyi olduğunu kanıtlayacak 6 önemli noktaya değinmek istiyorum. Bu noktaları birleştirirseniz, önünüze çıkacak "manzarayı" değerlendirmeniz daha kolay olacak.

S6 Edge ekstra hiç bir şey yapmıyor

Galaxy S6 Edge’in eğimli ekranının büyüsüne kapılanlardansanız, size şunu söyleyeyim; bu eğim hiçbir özellik taşımıyor. Ekranın eğimi telefon yüz üstü yatırıldığı bakın yanlardan ne kadar az görünüyor. Bu ekran için çıkacak hiçbir uygulama asla doyurucu özellikler sunamayacak. Galaxy S6 Edge Ekranı İçin Özel Uygulamalar Geliyor haberimizde bu uygulamaların nasıl olacağını anlatmıştık. İşte Samsung Galaxy S6 Edge'in Eğimli Ekran Uygulamaları gelen uygulamaları da bu yazımızda tanıtmıştık. Kayda değer pek bir şey olmadığı açık bir şekilde ortada. Öte yandan telefonu sürekli yüz üstü kullanmak sorunda kalmak zaman içinde ekranın eğimli kenarlarının çizilmesine de yol açacaktır. 

Pahalı ve sadece hava atmaya yarayan bir model

Normal S6’dan farklı özelliklerini algılamak adına, bir telefonu yüzüstü çevirip sırtını seyretmek için ona yüzlerce lira fazla para vermek çok mantıklı değil. Tamamen kendi görüşümü paylaşıyorum. Eğimi yüzüstüyken bile zor seçilen bir akıllı telefon, bu eğimine getirmesi muhtemel uygulamaları etkileyici kılamayacak. Bundan dolayı da benim cebimden daha fazla para çıkmasına izin vermek kendimce çok da akıllı bir hareket olmayacak. Yani soruyorum kendime, daha pahalı ama neden, ne için?

  S6 Edge’in yaptığı her şeyi S6’da yapabiliyor

Evet böyle bir gerçek söz konusu. S6 Edge için yapılan uygulamalar, S6’nın ekranının kenarlarında da çalışıyorlar. Uygulamaların tüm özelliklerinden eksiksiz faydalanabiliyorsunuz. Sadece ekranı eğimli olmadığı için yan tarafta değil de, kenarda duruyorlar. Üstelik daha havalı oluyorlar, ekranla bir bütünlük arz ediyorlar. Bir bildirim, eğik ekranın kenarlarından kayarak akacak diye neden daha fazla para vereyim. Sonuçta bildirimin tüm özellikleri normal ekranda da çalışacaksa bu biraz saçma olmuyor mu?

Galaxy S6 telefon gibi telefon

"Adam gibi adam" tanımlamasını biraz yoğurmuş olabilirim, ama bu da bir gerçek. Galaxy S6 Edge benim kanımca, elde tutulduğunda biraz garip duruyor. Galaxy S6 ise geleneksel telefon kalıplarının, o güçlü yapısını hemen hissetmenize sebep oluyor. Bir ürünün doğal durması yerine yenilik getirmeyen farklı çizgilere sahip olmasını seçmek tamamen kişisel bir durum. Yani zevk meselesi.

Telefonu bir yerde cebinizden çıkarıp "Bakın ama benim S6 Edge’im var" diyerek ego cilalamaktan öteye geçen birşey değil. Benim S6 Edge’im var havasını atmak aslında, buna paralel olarak “ben ucuza kaçmadım” ya da “ben daha uzun vadeli borca girdim inşallah öderim” ikilemi arasında gidip gelmekten başka bir işe yaramıyor. 

S6 Edge’in kıvrımlarının ışığı yansıtıyor olması rahatsız edici

Gelelim ekran kalitesine. Bir ekranın "bilmem kaç piksel" çözünürlükte olması, bazen o ekranı görmekte güçlük çekiyorsanız hiç de önemli olmayabiliyor. S6 Edge, belli bir açıdan bakılmazsa kıvrımları ışığı, ekranda ne olduğunu algılayamayacağınız şekilde yansıtıyor. Tam olarak suratınıza doğru tuttuğunuzda bu yansımaları gidermek için bir süre doğru pozisyonu arıyorsunuz.

S6 Edge çok narin, S6 ise sağlam duruyor

Telefonlar elimizden düşmeye meyilli cihazlar. Samsung Galaxy S6 bu gibi durumlarda daha kendini koruyabilecek bir yapıya sahip. Ancak S6 Edge öyle değil. Son derece narin ve kırılgan bir yapısı var. Ekranın yanlara doğru yayılması, darbelerin doğrudan bu noktaya gelme olasılığını artırıyor. Oysa etrafı metal çerçeve ile koruma altına alınmış S6 için böyle bir durum söz konusu değil.

Şimdi neden daha fazla para vereyim sorusunun cevabını size bırakıyorum ve son defa Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge karşılaştırma tablosunu yazıma ekleyerek huzurlarınızdan çekiliyorum. 

Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6
Boyutlar
142.1 x 70.1 x 7 mm 143,4 x 70,5 x 6,8 mm
İşlemci

8 Çekirdek Exynos 7420 64 Bit
(Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz) 

8 Çekirdek Exynos 7420 64 Bit
(4 x 2,1GHz Cortex-A57 + 4 x 1,5Ghz Cortex-A53)
Ağırlık
132 g 138 g
Ekran Boyutu
5.1 inç Corning Gorilla Glass 4  5.1 inç Corning Gorilla Glass 4 
Grafik İşlemci
Mali-T760 Mali-T760
Ekran Çözünürlüğü
1440 x 2560 pixel 1440 x 2560 pixel
Piksel Yoğunluğu
577 ppi 577 ppi
Ekran Teknolojisi

Super AMOLED kapasitif dokunmatik 16M renk

Super AMOLED kapasitif dokunmatik 16M renk

Arka ve Ön Kamera
16 MP arka,5 MP ön 16 MP arka, 5 MP ön
RAM
3 GB 3 GB
Depolama
32 / 64 / 128 GB dahili (Artırılamıyor) 32 / 64 / 128 GB dahili (Artırılamıyor)
Pil Ömrü
Li-Po 2600 mAh (Dahili) 2.550 mAh (Dahili)
İşletim Sistemi
Android OS, v5.0.2 Lollipop Android 5.0 Lollipop
Fiyat

32 GB seçeneği 3.000 - 3-200 TL civarında

32 GB seçeneği 2.500 -2.600 TL civarında

Samsung Galaxy S6 Edge Dayanıklılık Testi Kan Donduruyor

Samsung'un Galaxy S6 Edge Pişmanlığı

Samsung Galaxy S6 Edge Hakkında Ürküten Gerçek

YORUMLAR