Ramazana Özel iOS Uygulamaları

Müslüman aleminin en önemli hadiselerinden olan Ramazan için en iyi iOS uygulamalarını yazımızda bulabilirsiniz.

Ramazana Özel iOS Uygulamaları

Tüm müslüman alemi için özel bir yere sahip olan Ramazan ayı giderek yaklaşıyor. Davul sesi, sıcacık pideler, ve muhabbet dolu sofralar Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında. Fakat yazımızda derlediğimiz uygulamalar da Ramazan'ın vazgeçilmezleri arasında yer almaya hazırlanıyor!

Teknoloji artık hayatımıza o kadar işledi ki dini konularda bile teknolojinin izlerini görmek mümkün. Bu durumun kaçınılmaz bir sonucu olarak uygulama geliştiriciler de Ramazan ayına özel içerikleriyle Müslüman aleminin ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap vermeyi amaçlıyor.

Farklı amaçlar ve beklentiler göz önüne alınarak geliştirilen bu uygulamalar sayesinde Ramazan ayında ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü içeriği ve fonksiyonu, akıllı telefonunuzda toplayabilirsiniz. Eğer siz de manevi duyguların en yoğun yaşandığı Ramazan ayında kullanabileceğiniz uygulamalar arıyorsanız, listemize mutlaka göz atmalısınız.

Lafı fazla uzatmadan sizleri iOS için en iyi Ramazan uygulamarıyla baş başa bırakıyoruz.

Namaz Rehberi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan bu uygulamada namaza ve namaz kılmaya dair bilgilere ulaşabilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan Namaz Rehberi, namaz konusunda bilgiye ihtiyaç duyan herkes tarafından kullanılabilir.

Resimlerle donatılmış arayüzü kullanıcılara ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgiyi sade bir şekilde sunuyor. Uygulamada sabah namazı, abdest almak, teyemmüm, ayetler ve hadisler yer almakta. Bunlara ek olarak namaz duaları ve namazla ilgi her türlü terime de Namaz Rehberi içerisinden ulaşabilirsiniz.

KuranSureleri

Şimdi karşımızda eğlenceli ve bir o kadar da öğretici bir uygulama var. Özellikle çocuklara yönelik içerikler sunmasıyla dikkat çeken KuranSureleri tamamen ücretsiz olarak indirilebiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tasarlanan bu uygulama çocuklara kutsal kitabımızı eğlendirerek öğretmeyi amaçlıyor.

Uygulamada renkli ve sempatik resimler bulunmakta. Resimler bilgilendirici metinlerle birlikte sunuluyor. Bu sayede çocuklar metinleri okurken sıkılmıyor ve eğlenceli vakit geçiriyor. Uygulamanın en dikkat çeken yanlarından birisi de sesli okuma desteği sunması. Bu fonksiyonu kullanarak uygulamada yer alan metinleri sesli olarak dinleyebilirsiniz.

Eğer siz de çocuğunuza eğlenceli yoldan Kur'an ve sureler hakkında bilgi vermek istiyorsanız KuranSureleri'ni mutlaka denemenizi öneriyorum.

Hadis Fihristi

Kapsamlı bir Hadis rehberi niteliği taşıyan bu uygulamada tam tamına 7300 adet Hadis bulunmakta. Uygulamanın en dikkat çeken yanlarından bir diğeri de peygamber efendimizin ve sahabelerin de detaylı hayat hikayelerini içeriyor.

Hadis Fihristi internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Bu özelliği ile dilediğiniz zaman Hadislere göz atabilirsiniz. Gelişmiş arama fonksiyonu ile uygulama içerisindeki Hadisler içinden arama yapabilirsiniz veya sırayla okuyabilirsiniz. Şık ve sade bir arayüzle sunulması ve dolayısıyla
okurken göz yormaması uygulamanın en büyük artılarından bir tanesi.

Kur'an-ı Kerim

Kur'an-ı Kerim, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sunulan ücretsiz bir uygulama. Her müminin akıllı telefonunda bulunması gereken bu uygulamada kutsal kitabımızın mealini, sureleri ve ayetleri okuyabilirsiniz.

Uygulamada konularına göre sunulan Kur'an-ı Kerim fihristi, sure arama fonksiyonu, ayet ve sayfa tekrarı, ayet, hatim okuma, cüz, surelerin özetleri ve sosyal paylaşım gibi özellikler mevcut. Sizi manevi olarak etkileyen sureleri ve hadisleri sosyal medya kanalları üzerinden paylaşabilirsiniz. Uygulamayı kullanarak ayetleri ve açıklamalarını ister Arapça ister Türkçe olarak e-posta yoluyla çevrenizdekilerle paylaşabilirsiniz.

Normal ve yapay bir arayüz yerine gerçek Kur'an-ı Kerim görseli ile sunulan içerikler kullanıcılara gerçekten Kur'an okuyormuş hissini veriyor. Son derece başarılı olan "Kur'an-ı Kerim" her müslümanın ihtiyaç duyacağı uygulamalardan bir tanesi.

Günlük Dualar

Dua etmek manevi olarak rahatlamanın ve huzura kavuşmanın en iyi yollarından birisidir. Günlük Dualar, bu durum göz önüne alarak tasarlanmış ücretsiz ve faydalı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Uygulamanın temel amacı farklı durumlar ve olaylar karşısında edilebilecek duaları tek bir yerde toplamak.

Günlük Dualar isimli bu uygulamada Duanın Önemi, Duanın Edepleri, Günlük Dualar gibi farklı başlıklar altında toplanmış içeriklere ulaşabilirsiniz. Günlük Dualar başlığı altında abdest duası, uyku öncesi dualar, camiye giderken edilecek dualar, temizlik ile ilgili dualar gibi farklı durumlarda edilecek dualara yer verilmiş. Manevi yönden rahatlamak için edebileceğiniz bu dualar günlük hayatınızda daha huzurlu olmanıza yardım edecek.

Uygulamanın en iyi yanlarından birisi de duaların hem Arapça hem de Türkçe açıklamalarını bir arada sunması. Tamamen ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz Günlük Dualar, dua konusunda merak ettiklerinizi açıklığa kavuşturacak türden bir yapım.

Ramazan Davulu

Ramazana dair akla ilk gelen şey hiç şüphesiz ki Ramazan davulcusudur. Peki ya Ramazan davulununun o gümbür gümbür sesini cebinizde taşımak ister miydiniz?

Ramazan Davulu uygulaması tamamen ücretsiz olarak sunulan ve temel olarak alarm fonksiyonu sunan bir alternatif. Fakat geliştiriciler uygulamaya biraz da eğlence katmışlar. Uygulamayı açtıktan sonra cihazınızı sallarsanız ritmik davul sesi duyacaksınız. Bu da hem esprili hem de eğlenceli bir deneyim sunuyor.

Uygulamayı kullanarak sahur vaktine davul sesini alarm olarak kurabilirsiniz. Hem esprili hem de farklı bir kullanım özelliği sunan Ramazan Davulu, Ramazan aynının vazgeçilmez uygulamalarından birisi olmaya aday.

YORUMLAR