PowerPoint Kullanarak Bir Resmin Arka Planı Nasıl Kaldırılır?

Slayt hazırlama programını kullanarak resmin arka planını nasıl kaldırabilirsiniz? İşte PowerPoint arka plan kaldırma işlemi için uygulamanız gereken adımlar!

PowerPoint, arka plan kaldırma işleminin yapılabilmesine imkân tanıyor. Bu işlem için bazı adımların sırasıyla uygulanması gerekiyor. Hazırladığımız rehberi inceleyebilir ve söz konusu işlemin nasıl gerçekleştirileceğini öğrenebilirsiniz.

İnternet üzerinden indirdiğiniz bir resmi istediğiniz gibi düzenleyebilmek için aslında çok fazla bilgiye ihtiyacınız yok. Microsoft'un ofis programları arasında geliştirdiği Powepoint'i kullanarak bile istediğiniz herhangi bir resmin arkaplanını rahatlıkla silebilirsiniz.

PowerPoint ile Mükemmel Sunumlar Hazırlama Rehberi
NASIL YAPILIR

PowerPoint ile Mükemmel Sunumlar Hazırlama Rehberi

PowerPoint, etkileyici sunum hazırlama imkânı sunan çok popüler bir programdır. Dünya çapında çok fazla sayıda kişi tarafından slayt hazırlarken kullanılan programda profesyonel sunum hazırlamak için uygulamanız gereken bazı yöntemler mevcut.

Bu sayede arkadaşlarınız arasında daha havalı gözükebilir, onların sizden istediği resim düzeltmeleri kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ama fazla gaza gelip keninizi bu konuda usta sanmayın çünkü oldukça basit bir yol ile sizlere arkaplanı silme yönetimini göstereceğiz.

Bazı resimlerin arkaplanlarını silerek daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Mesela Facebook sayfanıza koymak istediğiniz bir profil resmine  bu sayede arkadaşlarınızı ekleyebilir veya bazı simgelerle donatabilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak kısa bir sürede hemen istediğiniz bir fotoğrafın arkaplanını silebilirsiniz.

PowerPoint Arka Plan Kaldırma Adımları Neler?

  • PowerPoint'i açın.
  • Boş bir sayfa görüntüleyin.
  • "Ekle" sekmesine girin.
  • Resim ekleyin.
  • "Biçim" bölümünü açın.
  • "Arka planı kaldır" sekmesini görüntüleyin.
  • Kaldırmak istediğiniz arka planın boyutunu ayarlayın.
  • Resme sağ tıklayın.
  • "Resim Olarak Kaydet" seçeneğini seçin.

Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından sık sık kullanılan PowerPoint isimli slayt hazırlama programında çeşitli özellikler yer alıyor. Bu özellikler, kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor. Kullanım deneyimini iyileştiren özellikler arasında arka planı kaldırma da yer alıyor.

Popüler slayt hazırlama programı üzerinden bir görselin arka planını kaldırabilmek için ilk olarak program üzerinden boş bir sayfa görüntülemeniz gerekiyor. Boş sayfa açtıktan sonra üst kısımdaki menü üzerinden "Ekle" sekmesine girin.

Ekle sekmesi üzerinden arka planını kaldırmak istediğiniz resmi programa ekleyin. Daha sonra "Biçim" bölümünü açın. Açtığınız Biçim bölümden "Arka planı kaldır" sekmesini görüntüleyin. Kaldırmak istediğiniz arka planın boyutunu ayarlayın. Resme sağ tıklayıp "Resim Olarak Kaydet" seçeneğini seçin. İşlem sırasında sorun yaşayan kişiler için resimlerle daha detaylı açıkladık.

İlk olarak rahatlıkla çalışabilmeniz için boş bir Microsoft Powerpoint sayfası açın.

Daha sonra yukarıda bulunan menüler yardımıyla "Ekle" kısmına gelin. O bölümde açılan aşağıda resimde de ok ile gösterdiğimiz bölümden arkaplanını silmek istediğiniz resmi ekleyin.

Mesela biz denemek için son dönemin çığır açan filmi Star Wars'a ait bir resim ekledik. Onun arkaplanını silip sadece robotu bırakmayı deneyeceğiz. Bakalım olacak mı?

Resmi yükledikten sonra otomatik olarak üst kısımda biçim ayarları açılacak. Eğer otomatik olarak açılmazsa siz menüden en sağ kısımda bulunan "biçim" alanına geçiş yapın.

Biçim kısmında açılan bölümlerin en sol kısmına doğru ilerleyin. Orada saklanmış bir "Arka Planı Kaldır" seçeneği göreceksiniz. Evet, evet o butondan bahsediyoruz şimdi ona tıklıyorsunuz.

Arka planı kaldır seçeneğini seçtiğinizde resminizde bazı değişikler olacak. Çerçeve ile gösterilen alanı seçip resminizden arka planı rahatlıkla kaldırabilirsiniz. Kaldırmak istediğiniz arka planın boyutu ve özellikleri tamamıyla size kalmış. Kaydetmek içinse yine üstteki menüden değişiklikleri koru kısmını seçin. Mesela biz Powerpoint'i kullanarak robotu aşağıdaki hale getirdik.

Arka planı kaldırılmış resmi masaüstünüze kaydetmek için ise sağ tıklayıp "kaydet" demeniz yeterli.

Powepoint kullanarak bir resmin arkaplanını kaldırabilmeniz için hazırladığımız yazımız burada sona eriyor. Umarız faydalı bir içerik olmuştur. Aşağıdaki bağlantıları tıklayarak diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

YORUMLAR