Point Blank

Point Blank Hakkında Haklarını silahlı direniş ile arayan Free Rebels mi, yoksa ülkesini korumak isteyen CT-Force'un tarafında mısın? Takımını seç, silah edin ve yıllardır devam eden savaşa katıl. Ülkemize Point Blank adıyla gelen oyun yu

Point Blank

Point Blank Hakkında

Haklarını silahlı direniş ile arayan Free Rebels mi, yoksa ülkesini korumak isteyen CT-Force'un tarafında mısın? Takımını seç, silah edin ve yıllardır devam eden savaşa katıl. Ülkemize Point Blank adıyla gelen oyun yurt dışında Project Blackout adıyla biliniyor. Point Blank akıl almaz online savaşların yaşandığı takım olarak oynadığınız bir MMOFPS oyunudur.



Her savaş ve örgütte olduğu gibi oyunda da bir rütbe sistemi bulunmaktadır. Hangi örgütü seçtiğiniz önemli değil, savaşmaya öğrenci olarak başlarsınız. Eğitim sırasında oyunu öğrenip, tecrübe kazandıktan sonra savaş alanına katılırsınız. Savaş alanında sergilediğiniz performans ile Genel Kurmay Başkanı bile olabilirsiniz. Takım olarak katıldığınız savaşlar sonrasında kazandığınız puanlarla kendi silahlarınızı satın alabilirsiniz. Her türlü silahı alarak savaş alanında kullanabileceğiniz gibi özel aksesuarlar kullanarak karakterinizin görüntüsünü ve özelliklerini değiştirebilirsiniz.

Point Blank ile;

  • Gerçekçi vuruş hissini yani en gerçek savaş deneyimini yaşarsın.
  • Savaş alanlarında bulunan objeler, yıkılabilir duvarlar ve parçalanan arabalar sürekli değiştiği için her seferinde daha çok zevk alırsın.
  • Örgüt görevlerini yerine getirin ve ödül kazanın. Görevlerin zorluğu arttıkça kazanılan ödüllerin de değeri artacaktır.
  • Point Blank mağazasında bulunan aksesuarları kullanarak kendini ve silahlarını geliştirebilirsin.

 


Point Blank Karakterleri

CT-Force Takımı

Acid Pool: Polis akademisinin en iyisidir. Özel anti-terör ekibinde yer alan elit bir polistir. Ülkesine ve devletine yürekten bağlıdır. Devlete karşı ayaklanan Free Rebels örgütünü sevmez ve onlardan nefret eder.

Keen Eyes: Annesi yerli babası ise göçmen olan bir kızdır. Büyük patlamasında hayatını kaybeden babası için göçmen örgütlerini sorumlu tutar. Yinede zaman zaman iki kimlik arasında kalmaktadır.

Leopard: Neredeyse tüm gençliği yurt dışında geçmiştir. Ailesini ziyaret ettiği sırada büyük patlama yaşanır ve polis olan kardeşini kaybeder. Yaşadığı bu olay CT-Force teşkilatına katılmasına neden olur.

Free Rebels Örgütü

Red Bulls: Gençliğini yurt dışında bir futbolcu olarak geçirmiştir. Ünlü ve zengin olur ancak büyük patlamada annesini kaybeder. Annesinin intikamını almak için Free Rebels örgütüne katılır.

Tarantula: Anne ve babası o daha çocukken hayatını kaybeder. Yerli bir ailenin yanında uzun süre şiddet görür. Sonunda üvey babasını öldürür ve çocuk hapishanesine girer. Hapisten çıktığından ise ona sahip çıkan Free Rebels örgütüdür.

D-Fox: Zengin bir ailede doğmuş ve iyi bir eğitim almıştır. Daha sonra polis teşkilatına katılır. Ancak bir görev başarısızlıkla sonuçlanınca ihanetle suçlanır. Bunun nedeni göçmen bir aileden gelmiş olmasıdır. Karşılaştığı bu ayrımcı tavır onu Free Rebels örgütüne itecektir.

Point Blank Hikayesi

Yıllar önce büyük küçük birçok göçmen örgütü bulunuyordu. Yaklaşık 10 yıl önce hepsi bir çatı altında toplandı ve ülkede eşi benzeri görülmemiş bir gösteri hazırladılar. Binlerce kişiden oluşan bu kalabalık örgüt meclis binasının önünde toplanmıştı. Başkent Lavran'da bulunan bütün güvenlik güçleri meclis binasının çevresinde bulunduğu halde giderek artan protestocuların sayısını düşüremediler. Bütün şehir meclis binasındaki olayları takip ediyor ve olayların daha fazla büyümesini istemiyordu.

Olayların daha fazla büyümesinden endişe edildiği için takviye olarak askeri güçler meydana çağırırdı. Askerler, polis ile göstericiler arasına yerleşiyordu. Bu sırada kimsenin beklemediği bir anda askeri bir kamyonda kulakları sağır eden bir patlama oldu ve o andan itibaren meydanda tam bir can pazarı yaşandı. Patlama sırasında meydanda bulunan herkes zarar gördü ve oluşan kargaşada binlerce iki hayatını kaybetti. Yaşanan olaylarda toplamda kaç kişinin hayatını kaybettiği şu anda bile tam olarak bilinmemektedir.

Yapılan incelemeler sonrasında yaşanan patlamanın provokasyon mu, sabotaj mı yoksa kaza mı olduğu anlaşılamadı. Sonuçta patlama yaşanmış ve binlerce kişi hayatını kaybetmişti. O günden sonra devlet göstericileri, göstericiler için devleti suçladı. Ülkede geniş çaplı bir alarm durumu söz konusuydu. Tüm sokaklarda güvenlik güçleri ve askerler gezmeye başladı. Devlet tarafından çok sert güvenlik önlemleri alındı. Alınan tüm önlemler o gün örgütlenen göçmen örgütüne karşıydı. Yüzlerce göçmen hapsedildi ve bir çoğundan haber alınamadı. Bir o kadarı da ülkeden uzaklaştırıldı. Ülkede yaşananlar gerginliği düşürmedi aksine arttırdı. Genç göçmenler haklarını geri alabilmek için yeraltına çekildi ve silahlı bir örgüt kurdular. Artık güvenlik güçleri silahlı bir direnişle karşı karşıyaydı. Göçmenler tarafından kurulan bu silahlı örgütün adı: Free Rebels.

Sınır dışı edilenlerin geri dönmesi ve göçmenlerin bu silahlı direnişe olan ilgisi çatışmaların büyümesine neden oldu. Devlet çoğu zaman Free Rebels'e karşı yetersiz kalıyordu. Haklarını geri isteyen göçmenler ülkenin her köşesinde direnişlerini sürdürüyorlardı. Yapılan gerilla savaşına karşı devlet bir çözüm üretti ve özel bir birlik kurdu. Ülke tarihinde görülmeyen en nitelikli anti-terör ekibinin adı: CT-Force.

Şehrin her köşesinde şiddetli savaşlar yaşanmaya başladı. Her iki örgütte silahlı ve tam donanımlıydı. Her iki taraf ülkesi için savaşıyor ancak ortada sadece bir ülke vardı..

Haklarını silahlı yolla almayı tercih eden Free Rebels ve ülkesini korumak için kurulan CT-Force'un amansız savaşında sen kimin tarafındasın?

YORUMLAR