2024 Yılında İkinci El PlayStation 3 Satın Alınır mı?

2024 yılında ikinci el PlayStation 3 alınır mı? İkinci el PS3 fiyatları ne kadar? Bu rehberde çoğu kişi tarafından merak edilen soruları cevaplayacağız.

Yakın zamanda bir oyun konsolu satın almak isteyen pek çok kişi, 2024 yılında ikinci el PlayStation 3 satın alınır mı sorusu dahil olmak üzere bazı soruların yanıtını merak ediyor. Peki, Uzun yıllar önce piyasaya sürülen oyun konsolunu günümüzde satın almak mantıklı mı?

Bu yazıda piyasaya sürüldüğü dönemde dünya çapında çok büyük bir başarının altına imza atan konsola dair merak edilen soruları cevaplayacağız. Eğer siz de 2024 yılında ikinci el PS3 satın alınır mı sorusunun yanıtını arıyorsanız hazırladığımız rehbere göz atabilirsiniz.

İçindekiler [Gizle]

PlayStation 3 Ne Zaman Çıktı?

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, 11 Kasım 2006 tarihinde PlayStation 3 isimli oyun konsolunu satışa sundu. Piyasaya sürülen sürümlerin depolama alanı 20 GB ve 60 GB’tı. Yalnızca birkaç ay geçtikten sonra oyun konsolunun 40 GB, 80 GB ve 160 GB alana sahip sürümleri piyasaya sürüldü.

2009 yılının eylül ayından itibaren PlayStation 3 Slim modeli çıkışını gerçekleştirdi. PS3 Slim modelleri ilk etapta 120 GB alana sahipken Ekim 2009 itibarıyla 250 GB’lık sürümü satışa sunuldu. Sony, 2012'de PlayStation 3 Super Slim modelini çıkardı. Bu model 500 GB depolama alanına sahip.

PS3 Super Slim modeli bazı yeni özellikleri içerisinde barındırırken bazı özellikleri de desteklemiyor. Örneğin söz konusu model, PS2 oyunları ile uyumlu değil ve ayrıca üçüncü parti işletim sistemi kurulum desteğinden yoksun.

Geçmişten günümüze tüm PlayStation serisi göz önünde bulundurulduğunda konsollar arasında PlayStation 3 ön plana çıkıyor. Çoğu kişiye göre en çok sevilen oyun konsolu olmayı başaran PS3’ün satış miktarı 2013 yılı itibarıyla dünya genelinde 80 milyona ulaştı. Bu satış, yalnızca yedi yıllık süre zarfında gerçekleşti.

PlayStation 3 Oyunları Neler?

  • GTA 5
  • The Last of Us
  • Batman: Arkham City
  • BioShock Infinite
  • God of War 3
  • Uncharted 3: Drake's Deception
  • Far Cry 3
  • Infamous 2
  • Red Dead Redemption
  • Fallout: New Vegas

PS3 ve PS4 oyunlarını bilgisayarda oynamak için çeşitli yöntemler olsa da bu yapımları konsoldan oynamak daha keyiflidir. Yukarıda PlayStation 3 için geliştirilen oyunlardan yalnızca 10 tanesi bulunuyor. PS3'te oynanabilecek çok sayıda oyun olduğunu belirtmek gerekiyor. Listede yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

GTA 5

Açık dünya temasına sahip olan Grand Theft Auto V (GTA 5), 17 Eylül 2013 tarihinde PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarına çıkışını gerçekleştirdi. 3 farklı oynanabilir karaktere sahip olan video oyunu, 18 Kasım 2014 tarihinde Xbox One ve PlayStation 4 konsolları için çıkarken 2015 yılının nisan ayında ise PC için satışa sunuldu.

The Last of Us

Naughty Dog tarafından geliştirilen The Last of Us, hayatta kalma ve korku temasına sahip başarılı bir oyun. Yayımcılığını Sony Computer Entertainment’ın üstlendiği yapım, ilk olarak 2013 yılının haziran ayında çıktı.

Batman: Arkham City

DC Comics evreninin en sevilen süper kahramanlarından bir tanesi olan Batman’in yer aldığı Batman: Arkham City, özellikle oynanış sistemi ile ön plana çıkıyor. İlk etapta PlayStation 3 ve Xbox 360 konsollarına çıkan video oyunu, daha sonra PC platformu için geliştirildi.

BioShock Infinite

Birçok ödüle layık görülen BioShock Infinite, atmosferi çok başarılı bir şekilde yansıtıyor. Irrational Games tarafından geliştirilen video oyunu 1912 yılında geçiyor. 2013 yılının mart ayında piyasaya sürülen yapımda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

God of War 3

Santa Monica Studio tarafından geliştirilen God of War 3, pek çok ödüle layık görüldü. Kaliteli grafikleri, başarılı oynanış sistemi ve hikayesi ile ön plana çıkan video oyunu, 16 Mart 2010 tarihinde piyasaya sürüldü.

Uncharted 3: Drake's Deception

Yayımcılığını Sony Computer Entertainment’ın üstlendiği Uncharted 3: Drake's Deception, PlayStation 3 konsolunun en başarılı yapımları arasında yer alıyor. Naughty Dog tarafından geliştirilen video oyunu 2011 yılının kasım ayında satışa sunuldu.

Far Cry 3

Açık dünya temasına sahip olan video oyunu, Far Cry serisinin en iyi oyunlarından bir tanesi. Ubisoft tarafından yayımlanan yapım, açık dünya temasına sahip. Oyunda tecrübe puanı ve yetenek ağacı gibi RPG ögeleri bulunuyor.

Infamous 2

Açık dünya aksiyon macera oyunu Infamous 2, Sucker Punch Productions tarafından PS3 konsoluna özel olarak geliştirildi. Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan yapım, 7 Haziran 2011 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi.

Red Dead Redemption

Sony’nin başarılı konsolunun başarılı yapımları arasında Red Dead Redemption da yer alıyor. Birçok ödüle layık görülen yapım, Vahşi Batı’da geçiyor. Açık dünya temasına sahip olan video oyunu, hikayesi ve atmosferi ile ön plana çıkıyor.

Fallout: New Vegas

Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen Fallout: New Vegas, Fallout 3’ten 11 yıl sonrasında geçiyor. 2010 yılının ekim ayında piyasaya sürülen video oyunu PC, PS3 ve Xbox 360 platformları için geliştirildi.

İkinci El PlayStation 3 Fiyatları Ne Kadar?

Sony tarafından piyasaya sürülen PlayStation 3 konsolu günümüzde ikinci el olarak satılıyor. Dolayısıyla ürünün fiyatı satıcıdan satıcıya değişiklik gösteriyor. Fiyatların değişiklik göstermesinde konsolun modeli, depolama alanı ve oyunlar etkin rol oynuyor.

Şu anda 2. el PlayStation 3 Slim konsolu yaklaşık olarak 3.749 TL'den başlıyor ve 6 bin TL’ye kadar çıkıyor.

İkinci El PlayStation 3 2024'te Satın Alınır mı?

Günümüzde yeni nesil oyun konsollarının fiyat etiketleri önemli ölçüde arttı. Şu anda PlayStation 5’in fiyatı 20 bin TL’yi aştı. PlayStation 4 Slim'in (500 GB) fiyatı 7 bin 500 TL civarında fiyata satılıyor.

Bütçeniz 10 bin TL'ye kadar çıkmıyorsa PlayStation 3 satın almak mantıklı olabilir çünkü PS3 için geliştirilen oyunlar ile uzun zaman keyifli vakit geçirebilirsiniz. Daha kaliteli grafikler için PlayStation 4'ü veya PlayStation 5'i tercih etmeniz gerekiyor.

Not: Oyun konsollarının fiyatı zaman içerisinde değişiklik gösterebilir.

PlayStation 6 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
TEKNOLOJİ

PlayStation 6 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

2020 yılının Kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 5’in ardından PlayStation 6 da çok merak edilmeye başladı. Resmi olarak henüz duyurulmayan PlayStation 6’nın güçlü özelliklere sahip olması bekleniyor.

İkinci El PlayStation 3 Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Güvenilir satıcıdan alın.
  • Konsolda hasar olup olmadığını kontrol edin.
  • Oyun konsolunu test edin.
  • Oyun konsolunun sürümünü kontrol edin
  • Ekstra kontrolcünün olup olmadığına dikkat edin.

PlayStation Portal Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

PlayStation Portal Özellikleri ve Fiyatı

Sony tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen Showcase etkinliği sırasında Project Q olarak tanıtılan cihaz PlayStation Portal olarak isimlendirildi.

Güvenilir Satıcıdan Alın

2006 yılında piyasaya sürülen oyun konsolunu satın almaya karar verdiyseniz satıcının güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde dolandırılabilirsiniz. Dolayısıyla ikinci el PS3 için ilk dikkat edilmesi gereken güvenilir bir satıcı.

Konsolda Hasar Olup Olmadığını Kontrol Edin

Satıcının güvenilir olduğundan emin olduktan sonra konsolda hasar olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Satın alacağınız oyun konsolu daha önce darbe almış olabilir veya konsolun üzerinde çizikler olabilir.

Oyun Konsolunu Test Edin

Satın almak istediğiniz konsol bozuk olabilir veya oldukça önemli bir sorunu olabilir. Bu sebepten ötürü konsolun düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Oyun Konsolunun Sürümünü Kontrol Edin

PlayStation 3 konsolunun ilk sürümlerinin boyutu çok büyüktü ve PlayStation 2 oyunları ile uyumluydu. Konsolun dahili depolama alanı seçenekleri de 20 GB ve 60 GB’la sınırlıydı. Daha sonra "Slim" ve "Super Slim" sürümleri çıktı.

Popüler oyun konsolunun Slim ve Super Slim sürümleri, ilk sürüme kıyasla daha hafif ve çok daha fazla depolama alanına sahip. PS3 Slim ve Super Slim fiziksel anlamda çok kolay bir şekilde ayırt edilebilir.

Ekstra Kontrolcünün Olup Olmadığına Dikkat Edin

PS3 konsolunda bazı yapımlar iki kontrolcü ile aynı ekran üzerinden oynanabiliyor. Bu sebepten ötürü ikinci el PS3 konsolunun yanında çift kontrolcü olup olmadığına dikkat edebilirsiniz. Böylece arkadaşınızla birlikte oyun oynamak için ekstra bir kontrolcü almak zorunda kalmazsınız.

Playstation Plus'taki En İyi 10 Oyun
OYUN

Playstation Plus'taki En İyi 10 Oyun

Playstation Plus ülkemizde ve pek çok yerde kullanıma açıldı. Xbox Game Pass benzeri bir hizmet olan bu sistem oyuncular tarafından genellikle hoş karşılandı.

Bu rehberde 2024 yılında ikinci el PlayStation 3 alınır mı sorusu dahil olmak üzere birçok soruyu yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR